Πώς να διορθώσετε προβλήματα κατά τη διαδικασία σύνδεσης των Windows

Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε όταν τα Windows παγώνουν κατά τη διάρκεια ή μετά τη σύνδεση

Μερικές φορές ο υπολογιστής σας ενεργοποιείται όπως θα περίμενε κανείς, φτάνετε στην οθόνη σύνδεσης των Windows, αλλά στη συνέχεια συμβαίνει κάτι. Ο υπολογιστής σας μπορεί να παγώσει, να επανεκκινήσει μόνος του ή απλά να σταματήσει και να μην ανταποκριθεί σε οτιδήποτε κάνετε.

Ίσως να βλέπετε την οθόνη σύνδεσης, αλλά μετά την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης, δεν συμβαίνει τίποτα. Από την άλλη πλευρά, ίσως μπορείτε να συνδεθείτε, αλλά στη συνέχεια τα Windows παγώνουν και πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση με μη αυτόματο τρόπο. Στη συνέχεια, ίσως τα Windows φαίνεται να ξεκινούν αλλά η επιφάνεια εργασίας σας δεν εμφανίζεται ποτέ και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μετακινήσετε το ποντίκι σας γύρω από μια κενή οθόνη.

Ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες, αυτός είναι ο οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εάν τα Windows ξεκινούν το μεγαλύτερο μέρος, αλλά δεν μπορείτε να συνδεθείτε ή η επιφάνεια εργασίας σας να μην φορτίζεται πλήρως.

Σημαντικό: Εάν δεν φτάσετε καν στην οθόνη σύνδεσης των Windows ή βλέπετε κάποιο μήνυμα σφάλματος, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος επίλυσης ενός υπολογιστή που δεν θα ενεργοποιηθεί για μερικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ισχύει για: Οποιαδήποτε έκδοση των Windows , συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP .

Τρόπος επίλυσης ζητημάτων διακοπής, κατάψυξης και επανεκκίνησης κατά την είσοδο των Windows

  1. Ξεκινήστε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία . Εάν τα Windows ξεκινούν πλήρως σε ασφαλή λειτουργία , απλώς επανεκκινήστε τον υπολογιστή από εκεί, όπως συνήθως, και δείτε εάν τα Windows ξεκινούν σωστά. Μια αποτυχημένη ενημέρωση ή μια διαδικασία έναρξης εκκίνησης μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει προβλήματα διακοπής, κατάψυξης ή επανεκκίνησης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σύνδεσης. Συχνά, όλες οι ανάγκες των Windows είναι μια καθαρή εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία και στη συνέχεια μια επανεκκίνηση για να ξεκαθαρίσετε το πρόβλημα.
  2. Ξεκινήστε τα Windows με την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση . Η εκκίνηση των Windows με την τελευταία γνωστή καλή ρύθμιση παραμέτρων θα επιστρέψει τις ρυθμίσεις του προγράμματος οδήγησης και του μητρώου στην κατάσταση που ήταν την τελευταία στιγμή που τα Windows ξεκίνησαν και έκλεισαν σωστά, επιστρέφοντας ενδεχομένως τον υπολογιστή σας σε κατάσταση λειτουργίας. Φυσικά, αυτό θα λειτουργήσει μόνο εάν η αιτία του προβλήματος σύνδεσης των Windows σας είναι ένα ζήτημα ρύθμισης παραμέτρων μητρώου ή προγράμματος οδήγησης.
    1. Σημείωση: Είναι ασφαλές να δοκιμάσετε ασφαλή λειτουργία πριν από την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση, επειδή οι πολύτιμες πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο μητρώο για να γίνει η σωστή λειτουργία "Τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση", δεν έχουν γραφτεί μέχρι να ξεκινήσουν τα Windows με επιτυχία στην Κανονική λειτουργία .
  1. Επισκευάστε την εγκατάσταση των Windows . Ένας κοινός λόγος για να αποτύχουν τα Windows μεταξύ της οθόνης σύνδεσης και της επιτυχούς φόρτωσης της επιφάνειας εργασίας είναι επειδή ένα ή περισσότερα σημαντικά αρχεία των Windows είναι κατεστραμμένα ή λείπουν. Η επισκευή των Windows αντικαθιστά αυτά τα σημαντικά αρχεία χωρίς να καταργεί ή να αλλάζει οτιδήποτε άλλο στον υπολογιστή σας.
    1. Σημείωση: Στα Windows 10, 8, 7 και Vista, αυτό καλείται Επισκευή εκκίνησης . Στα Windows XP αναφέρεται ως εγκατάσταση επιδιόρθωσης .
    2. Σημαντικό: Η εγκατάσταση της επιδιόρθωσης των Windows XP είναι πιο περίπλοκη και έχει περισσότερα μειονεκτήματα από την διαθέσιμη επισκευή εκκίνησης σε μεταγενέστερα λειτουργικά συστήματα των Windows. Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows XP, ίσως να θέλετε να περιμένετε μέχρι να δοκιμάσετε τα βήματα 4, 5 και 6 πριν δοκιμάσετε.
  2. Ξεκινήστε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τις πρόσφατες αλλαγές . Τα Windows θα μπορούσαν να παγώσουν, να σταματήσουν ή να επανεκκινήσουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σύνδεσης λόγω βλάβης σε ένα πρόγραμμα οδήγησης, σε ένα σημαντικό αρχείο ή σε μέρος του μητρώου. Μια επαναφορά συστήματος θα επιστρέψει όλα αυτά τα πράγματα σε μια εποχή που ο υπολογιστής σας λειτουργούσε, πράγμα που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημά σας εξ ολοκλήρου.
    1. Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να εισέλθετε στην ασφαλή λειτουργία για κάποιο λόγο, μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μια επαναφορά συστήματος από τις ρυθμίσεις εκκίνησης (διαθέσιμες για τα Windows 10 & 8 μέσω Advanced Launch Options ). Οι χρήστες των Windows 7 & Vista μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ασφαλή λειτουργία σε επιλογές ανάκτησης συστήματος , η οποία είναι διαθέσιμη από το μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους , καθώς και από το DVD εγκατάστασης των Windows 7 ή των Windows Vista.
    2. Σημαντικό: Δεν θα μπορείτε να αναιρέσετε την Επαναφορά Συστήματος εάν γίνει από την Ασφαλή λειτουργία, τις Ρυθμίσεις εκκίνησης ή από τις Επιλογές αποκατάστασης συστήματος. Ίσως να μην νοιάζεται γιατί δεν μπορείτε να φτάσετε στα Windows κανονικά ούτως ή άλλως, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζετε.
  1. Σάρωση του υπολογιστή σας για ιούς , και πάλι από ασφαλή λειτουργία. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ακόμα και σε αυτό το σημείο, ανατρέξτε στη λίστα δωρεάν εργαλείων εντοπισμού ιών για ορισμένα προγράμματα που θα ανιχνεύουν ιούς ακόμη και χωρίς πρόσβαση στα Windows. Ένας ιός ή άλλο είδος κακόβουλου λογισμικού ίσως προκάλεσε ένα αρκετά συγκεκριμένο πρόβλημα με ένα μέρος των Windows για να το αναγκάσει να αποτύχει κατά τη σύνδεση.
  2. Καθαρίστε το CMOS . Η εκκαθάριση της μνήμης BIOS στη μητρική πλακέτα θα επιστρέψει τις ρυθμίσεις του BIOS στα εργοστασιακά προεπιλεγμένα επίπεδα. Μια εσφαλμένη ρύθμιση BIOS θα μπορούσε να είναι ο λόγος που τα Windows δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι την επιφάνεια εργασίας.
    1. Σημαντικό: Εάν η εκκαθάριση του CMOS διορθώνει το πρόβλημα σύνδεσης με τα Windows, βεβαιωθείτε ότι όλες οι αλλαγές που κάνετε στο BIOS ολοκληρώνονται μία φορά τη φορά, οπότε αν επιστρέψετε το πρόβλημα, θα ξέρετε ποια αλλαγή ήταν η αιτία.
  3. Αντικαταστήστε τη μπαταρία CMOS εάν ο υπολογιστής σας είναι ηλικίας μεγαλύτερης των τριών ετών ή εάν έχει απενεργοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
    1. Οι μπαταρίες CMOS είναι πολύ φθηνές και το ένα που δεν διατηρεί πλέον μια χρέωση μπορεί να προκαλέσει κάθε είδους παράξενη συμπεριφορά σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έναρξης του υπολογιστή, μέχρι τη φόρτωση της επιφάνειας εργασίας των Windows.
  1. Επαναλάβετε ξανά τα πάντα στον υπολογιστή σας που μπορείτε. Η επαναρύθμιση θα επαναφέρει τις διάφορες συνδέσεις μέσα στον υπολογιστή σας και θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα που εμποδίζει την πλήρη εκκίνηση των Windows.
    1. Δοκιμάστε να επαναφέρετε το παρακάτω υλικό και, στη συνέχεια, να δείτε εάν τα Windows θα ξεκινήσουν πλήρως:
    2. Σημείωση: Αποσυνδέστε και τοποθετήστε ξανά το πληκτρολόγιο , το ποντίκι και άλλες εξωτερικές συσκευές.
  2. Επανατοποθετήστε ξανά τις μονάδες μνήμης
  3. Επανατοποθετήστε τυχόν κάρτες επέκτασης
  4. Ελέγξτε για αιτίες ηλεκτρικών σορτς μέσα στον υπολογιστή σας. Ένα ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα είναι μερικές φορές η αιτία προβλημάτων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σύνδεσης των Windows, ιδιαίτερα των βρόχων επανεκκίνησης και των σκληρών παγώνει.
  5. Ελέγξτε τη μνήμη RAM . Εάν μια μονάδα RAM του υπολογιστή σας αποτύχει εντελώς, ο υπολογιστής σας δεν θα ενεργοποιηθεί. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, μόνο ένα μέρος της μνήμης του υπολογιστή σας θα αποτύχει.
    1. Εάν η μνήμη του συστήματός σας αποτύχει, ο υπολογιστής σας μπορεί να παγώσει, να σταματήσει ή να επανεκκινήσει σε οποιοδήποτε σημείο, ακόμη και κατά τη διάρκεια ή μετά τη διαδικασία σύνδεσης των Windows.
    2. Επανατοποθετήστε τη μνήμη στον υπολογιστή σας εάν η δοκιμή μνήμης παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.
    3. Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει το καλύτερο για να ολοκληρώσετε τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων μέχρι αυτό. Τα βήματα 11 και 12 περιλαμβάνουν αμφότερες πιο δύσκολες και καταστροφικές λύσεις στα Windows που δεν αρχίζουν πλήρως. Μπορεί να είναι ότι μία από τις παρακάτω λύσεις είναι απαραίτητη για να διορθώσετε το πρόβλημά σας αλλά εάν δεν είχατε επιδείξει επιμέλεια στην αντιμετώπιση προβλημάτων μέχρι τώρα, δεν μπορείτε να ξέρετε με βεβαιότητα ότι μία από τις πιο εύκολες λύσεις παραπάνω δεν είναι η σωστή ένας.
  1. Δοκιμάστε το σκληρό δίσκο . Ένα φυσικό πρόβλημα με το σκληρό σας δίσκο είναι σίγουρα ένας λόγος για τον οποίο τα Windows ενδέχεται να μην ξεκινήσουν πλήρως. Ένας σκληρός δίσκος που δεν μπορεί να διαβάσει και να γράψει πληροφορίες σωστά δεν μπορεί να φορτώσει τα αρχεία που είναι απαραίτητα για την εκκίνηση των Windows .
    1. Αντικαταστήστε το σκληρό σας δίσκο εάν οι δοκιμές σας παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα. Μετά την αντικατάσταση του σκληρού δίσκου, θα πρέπει να εκτελέσετε μια νέα εγκατάσταση των Windows .
    2. Αν δεν βρεθούν προβλήματα στο σκληρό δίσκο, τότε ο σκληρός δίσκος είναι φυσικά καλός, πράγμα που σημαίνει ότι η αιτία του προβλήματός σας πρέπει να είναι με τα Windows, οπότε το επόμενο βήμα θα λύσει το πρόβλημα.
  2. Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Αυτός ο τύπος εγκατάστασης θα διαγράψει εντελώς τη μονάδα δίσκου που είναι εγκατεστημένη στα Windows και στη συνέχεια θα εγκαταστήσει ξανά το λειτουργικό σύστημα από την αρχή.
    1. Σημαντικό: Στο Βήμα 3, σας συνιστούσα να προσπαθήσετε να επιλύσετε αυτό το ζήτημα επιδιορθώνοντας τα Windows. Δεδομένου ότι αυτή η μέθοδος καθορισμού των σημαντικών αρχείων των Windows είναι μη καταστρεπτική, βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει αυτό πριν από την εντελώς καταστρεπτική καθαρή εγκατάσταση τελευταίας χρήσης σε αυτό το βήμα.