Ποια έκδοση των Windows έχω;

Πώς να προσδιορίσετε ποια έκδοση των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας

Ξέρετε ποια έκδοση των Windows έχετε; Παρόλο που συνήθως δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τον ακριβή αριθμό έκδοσης για οποιαδήποτε έκδοση των Windows που έχετε εγκαταστήσει, γενικές πληροφορίες σχετικά με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που εκτελείτε είναι πολύ σημαντικές.

Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει τρία πράγματα σχετικά με την έκδοση των Windows που έχουν εγκαταστήσει: η κύρια έκδοση των Windows, όπως 10 , 8 , 7 , κλπ.? η έκδοση αυτής της έκδοσης των Windows, όπως Pro , Ultimate , κλπ.? και αν η έκδοση των Windows είναι 64-bit ή 32-bit .

Αν δεν γνωρίζετε ποια έκδοση των Windows έχετε, δεν θα ξέρετε ποιο λογισμικό μπορείτε να εγκαταστήσετε, ποιο πρόγραμμα οδήγησης συσκευής θα επιλέξετε να ενημερώσετε - ίσως να μην γνωρίζετε ποιες οδηγίες θα ακολουθήσετε για βοήθεια με κάτι!

Σημείωση: Λάβετε υπόψη σας ότι τα εικονίδια της γραμμής εργασιών και των καταχωρήσεων του μενού "Έναρξη" σε αυτές τις εικόνες ενδέχεται να μην είναι ακριβώς αυτά που έχετε στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, η δομή και η γενική εμφάνιση κάθε κουμπιού "Έναρξη" θα είναι ίδια, αρκεί να μην έχετε εγκαταστήσει ένα προσαρμοσμένο μενού "Έναρξη".

Πώς να βρείτε την έκδοση των Windows με μια εντολή

Ενώ οι εικόνες και οι πληροφορίες που ακολουθούν είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε την έκδοση των Windows που εκτελείτε, δεν είναι ο μόνος τρόπος. Υπάρχει επίσης μια εντολή που μπορείτε να εκτελέσετε στον υπολογιστή σας, η οποία θα εμφανίσει μια οθόνη Σχετικά με τα Windows με την έκδοση των Windows που περιλαμβάνεται.

Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε αυτό ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows που εκτελείτε. τα βήματα είναι ίδια.

Απλά επικαλέστε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση με τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows Key + R (κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Windows και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο "R" μία φορά). Μόλις εμφανιστεί το πλαίσιο, πληκτρολογήστε winver (σημαίνει έκδοση για Windows).

Windows 10

Windows 10 Μενού Έναρξης και Επιφάνεια εργασίας.

Έχετε τα Windows 10 εάν δείτε ένα μενού "Έναρξη" όπως αυτό όταν κάνετε κλικ ή πατήσετε το κουμπί Έναρξη από την επιφάνεια εργασίας. Εάν κάνετε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη, θα δείτε το μενού Power User .

Η έκδοση των Windows 10 που έχετε εγκαταστήσει, καθώς και ο τύπος συστήματος (64-bit ή 32-bit), μπορούν να βρεθούν αναγραφόμενα στη μικροεφαρμογή Συστήματος στον Πίνακα Ελέγχου .

Τα Windows 10 είναι το όνομα που δίνεται στην έκδοση 10.0 των Windows και είναι η τελευταία έκδοση των Windows. Αν έχετε μόλις ένα νέο υπολογιστή, υπάρχει 99% πιθανότητα να εγκαταστήσετε τα Windows 10. (Ίσως πιο κοντά στο 99,9%!)

Ο αριθμός έκδοσης των Windows για τα Windows 10 είναι 10,0.

Τα Windows 9 δεν υπήρξαν ποτέ. Δείτε τι συνέβη με τα Windows 9; για περισσότερα σχετικά με αυτό.

Windows 8 ή 8.1

Windows 8.1 Πλήκτρο έναρξης και επιφάνεια εργασίας.

Έχετε τα Windows 8.1 αν δείτε ένα κουμπί Start στο κάτω αριστερό μέρος της επιφάνειας εργασίας και πατώντας ή κάνοντας κλικ σε αυτό θα μεταβείτε στο μενού Έναρξη.

Έχετε τα Windows 8 εάν δεν βλέπετε καθόλου ένα πλήκτρο Έναρξης στην επιφάνεια εργασίας.

Το μενού Power User όταν κάνετε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη στα Windows 10 είναι επίσης διαθέσιμο στα Windows 8.1 (και το ίδιο ισχύει και για το δεξί κλικ στη γωνία της οθόνης στα Windows 8).

Η έκδοση των Windows 8 ή 8.1 που χρησιμοποιείτε, καθώς και οι πληροφορίες σχετικά με το εάν ή όχι αυτή η έκδοση των Windows 8 είναι 32 bit ή 64 bit, βρίσκονται στο Control Panel από τη μικροεφαρμογή System.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 8 & 8.1 αν χρειάζεστε βοήθεια για να φτάσετε εκεί.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν εκτελείτε Windows 8.1 ή Windows 8, θα δείτε επίσης τις πληροφορίες που αναφέρονται στη μικροεφαρμογή του Συστήματος.

Τα Windows 8.1 είναι το όνομα που δίνεται στην έκδοση 6.3 των Windows και τα Windows 8 είναι έκδοση 6.2 των Windows.

Windows 7

Windows 7 Μενού Έναρξης και Επιφάνεια εργασίας.

Έχετε τα Windows 7 εάν δείτε ένα μενού Έναρξης που μοιάζει με αυτό όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη.

Συμβουλή: Τα κουμπιά και τα μενού έναρξης των Windows 7 & Windows Vista (παρακάτω) μοιάζουν πολύ παρόμοια. Το κουμπί εκκίνησης των Windows 7, εντούτοις, ταιριάζει εντελώς μέσα στη γραμμή εργασιών, σε αντίθεση με το κουμπί Έναρξη στα Windows Vista.

Οι πληροφορίες σχετικά με την έκδοση των Windows 7 που διαθέτετε, καθώς και αν είναι 64-bit ή 32-bit, είναι όλες διαθέσιμες στον Πίνακα ελέγχου στη μικροεφαρμογή System.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 7 για βοήθεια.

Τα Windows 7 είναι το όνομα που δόθηκε στην έκδοση 6.1 των Windows.

Windows Vista

Μενού Έναρξης των Windows Vista και Επιφάνεια εργασίας.

Έχετε τα Windows Vista εάν, αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη, θα δείτε ένα μενού Έναρξη που μοιάζει πολύ με αυτό.

Συμβουλή: Όπως ανέφερα στην ενότητα των Windows 7 παραπάνω, και οι δύο εκδόσεις των Windows έχουν παρόμοια κουμπιά έναρξης και μενού Έναρξης. Ένας τρόπος να τους ξεχωρίσετε είναι να κοιτάξετε το κουμπί Έναρξη - το ένα στα Windows Vista, σε αντίθεση με τα Windows 7, επεκτείνεται πάνω και κάτω από τη γραμμή εργασιών.

Οι πληροφορίες σχετικά με την έκδοση των Windows Vista που χρησιμοποιείτε καθώς και το αν η έκδοση των Windows Vista είναι 32 bit ή 64 bit είναι όλα διαθέσιμα από τη μικροεφαρμογή System που μπορείτε να βρείτε στον Πίνακα Ελέγχου.

Τα Windows Vista είναι το όνομα που δίνεται στην έκδοση 6.0 των Windows.

Windows XP

Μενού Έναρξης των Windows XP και Επιφάνεια εργασίας.

Έχετε τα Windows XP εάν το κουμπί "Έναρξη" περιλαμβάνει τόσο το λογότυπο των Windows, όσο και την αρχή της λέξης. Σε νεότερες εκδόσεις των Windows, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, αυτό το κουμπί είναι απλά ένα κουμπί (χωρίς κείμενο).

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το κουμπί Έναρξη των Windows XP είναι μοναδικό σε σύγκριση με τις νεότερες εκδόσεις των Windows είναι ότι είναι οριζόντια με καμπύλη δεξιά άκρη. Οι άλλοι, όπως φαίνεται παραπάνω, είναι είτε κύκλος είτε τετράγωνο.

Όπως και σε άλλες εκδόσεις των Windows, μπορείτε να βρείτε την έκδοση και τον τύπο αρχιτεκτονικής των Windows XP από τη μικροεφαρμογή Συστήματος στον Πίνακα Ελέγχου.

Τα Windows XP είναι το όνομα που δίνεται στην έκδοση 5.1 των Windows.

Σε αντίθεση με τις νεότερες εκδόσεις των Windows, η έκδοση 64-bit των Windows XP έδωσε τον δικό της αριθμό έκδοσης -Windows έκδοση 5.2.