Απλοί τρόποι για τη συντήρηση του υπολογιστή σας

Οι 3 πιο σημαντικές εργασίες συντήρησης για τον υπολογιστή σας

Εάν κάνατε τηγανισμένη CPU επειδή δεν καθαρίσατε τον ανεμιστήρα σας, χάσατε μια δεκαετία της ψηφιακής σας ζωής σε μια συντριβή σκληρού δίσκου ή περάσατε τέσσερις ώρες προσπαθώντας να απομακρύνετε έναν δυσάρεστο ιό, πιθανότατα έχετε μάθει ήδη ένα πολύτιμο μάθημα σχετικά με την ανάγκη διατήρησης του υπολογιστή σας.

Ιατρικοί εμπειρογνώμονες μας υπενθυμίζουν ότι "η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο", έτσι ώστε οι προσωπικοί σας υπολογιστές να υποστηρίζουν εμπειρογνώμονες, θα σας συμβουλεύουμε θερμά να εφαρμόσετε την ίδια λογική στον υπολογιστή σας!

Ενώ οι τρεις τομείς για τους οποίους μιλάμε παρακάτω δεν είναι εξαντλητικοί, είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε και, εάν ενεργείτε επάνω σε αυτά, πρέπει να σας εμποδίσουμε να υποφέρετε από κάποια από τα πιο σοβαρά και δαπανηρά ζητήματα που διαφορετικά θα μπορούσατε να εκτελέσετε σε.

Διατηρήστε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών αρχείων

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε ως ιδιοκτήτης υπολογιστή είναι να αποθηκεύετε σταθερά και αξιόπιστα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό σας δίσκο. Το υλικό ήταν το πιο πολύτιμο κομμάτι του υπολογιστή, αλλά αυτά τα bits και bytes είναι τώρα η πραγματική επένδυση.

Έχετε ξοδέψει τεράστια χρηματικά ποσά για λογισμικό και ψηφιακή μουσική και βίντεο, και αμέτρητα ωράρια δημιουργίας εγγράφων και οργάνωση των ψηφιακών αρχείων σας. Αν δεν υποστηρίζετε τακτικά αυτές τις πληροφορίες, ένα σοβαρό πρόβλημα με τον υπολογιστή θα μπορούσε να σας αφήσει μόνο με μια τεράστια αίσθηση λύπης.

Η καλύτερη λύση είναι μια υπηρεσία backup που βασίζεται σε σύννεφο . Ναι, αν δεν χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν υπηρεσία backup , θα σας κοστίσει αρκετά δολάρια το μήνα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τι παίρνετε, είναι το φθηνότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τα σημαντικά σας πράγματα που θα βρείτε.

Παραδοσιακό λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι επίσης μια επιλογή, αλλά συνολικά, είναι λιγότερο ασφαλής από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, αφού τα τοπικά αντίγραφα ασφαλείας αποθηκεύονται τοπικά , ακριβώς εκεί μέσα στο σπίτι σας. Αυτό τους κάνει πολύ πιο ευαίσθητους σε πράγματα όπως ο καταστρεπτικός καιρός, η πυρκαγιά, η κλοπή κλπ.

Ενημερώστε τακτικά το κρίσιμο λογισμικό σας

Η ενημέρωση του λογισμικού στον υπολογιστή σας δεν είναι πλέον ένα προαιρετικό τμήμα της ιδιοκτησίας του υπολογιστή. Οι ιοί, τα σκουλήκια και άλλα κακόβουλα προγράμματα , εκτός από τα μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, παραβιάσεις ασφαλείας, ασυμβατότητες υλικού και συγκρούσεις λογισμικού, αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινής σας ψηφιακής ζωής.

Η ενημέρωση του υπολογιστή σας με τις πιο πρόσφατες διορθώσεις , διορθώσεις και προγράμματα οδήγησης συσκευών μπορεί πραγματικά να κρατήσει αυτές τις ενόχλησεις στον κόλπο. Οι ενημερώσεις είναι ελεύθερα διαθέσιμες στο διαδίκτυο για σχεδόν κάθε πρόγραμμα προστασίας από ιούς, πρόγραμμα -πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λειτουργικό σύστημα και κομμάτι υλικού που θα μπορούσατε ενδεχομένως να διαθέτετε.

Επομένως, μην παραλείψετε αυτές τις κυκλοφορίες της Τρίτης Patch , μην φοβάστε να ενημερώσετε τους οδηγούς του υλικού σας και βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τακτικά τους ιούς ή ότι έχετε ενεργοποιήσει την προστασία "πάντα ενεργοποιημένη" στο πρόγραμμα προστασίας από ιούς, μπορεί να πιαστεί πριν προλάβουν οποιαδήποτε ζημιά.

Η ενημέρωση είναι τόσο σημαντική που υπάρχουν ακόμη και ολόκληρες εταιρείες και προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την παροχή ενός εύκολου τρόπου ενημέρωσης του λογισμικού του υπολογιστή σας, οπότε μην παραλείψετε να αποκτήσετε ένα από αυτά τα προγράμματα updater λογισμικού που μπορούν να κάνουν ακριβώς αυτό. Ορισμένα από αυτά τα δωρεάν ενημερωτικά προγράμματα είναι ακόμη εντελώς χειραψία και θα κάνουν την ενημέρωση για εσάς αυτόματα, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για αυτό καθόλου όταν το εγκαταστήσετε.

Βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα είναι καθαρά (έτσι παραμένουν δροσερά)

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα πράγματα τρέχουν λίγο καλύτερα όταν είναι καθαρά. Η ροή του νερού διευκολύνεται όταν οι υδραυλικές σας εγκαταστάσεις είναι καθαρές, ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας λειτουργεί καλύτερα εάν το φροντίζετε, και το στεγνωτήριο σας κάνει περισσότερο και λιγότερο χρόνο όταν καθαρίζετε το χνούδι.

Οι οπαδοί στον υπολογιστή σας, αν υποθέσουμε ότι έχετε τη δική σας, χρειάζονται παρόμοια φροντίδα, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να διατηρούν ωραία και δροσερά τα σημαντικά στοιχεία που αποτελούν μέρος του υπολογιστή σας. Αν τα πράγματα γίνουν πολύ ζεστά, σταματούν να λειτουργούν.

Δείτε τρόπους για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας δροσερό για πολλές συμβουλές, από το πώς να καθαρίσετε τους ανεμιστήρες σας, σε άλλες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη θερμότητα στον κόλπο.

Ο υπολογιστής σας δεν διαφέρει. Κρατώντας τα αρχεία και τους φακέλους σας καθαρά στον εικονικό κόσμο σας και εκκαθάρισης της σκόνης και της βρωμιάς που συσσωρεύεται μέσα και έξω από τον υπολογιστή σας, όλα παίζουν ένα ρόλο στη διατήρηση της λειτουργίας της ομαλής ημέρας μέσα και έξω