Τι είναι το «Aero Shake» και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Φέρτε ένα παράθυρο στο προσκήνιο στα Windows 7 με το Aero Shake

Υπάρχουν τόνοι μικρών κόλπα στα Windows, συμπεριλαμβανομένου ενός εύχρηστου συντρόφου στη λειτουργία επίδειξης επιφάνειας εργασίας που ονομάζεται Aero Shake.

Έτσι τι είναι το "Aero Shake" ;;

Πρώτα εισήχθη με το λειτουργικό σύστημα των Windows 7 και διατίθεται σε όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, δεδομένου ότι το Aero Shake είναι ένας τρόπος να ελαχιστοποιηθούν όλα τα ανοιχτά παράθυρα στην επιφάνεια εργασίας σας εκτός από μία. Καθώς το όνομα του χαρακτηριστικού υποδηλώνει αυτό που θέλετε να παραμείνει ορατό είναι το ίδιο το παράθυρο που "τινάζετε".

Αποκτήστε το Shakin &

Το Aero Shake είναι εύκολο στη χρήση: απλώς πιέστε το παράθυρο που θέλετε να απομονώσετε κάνοντας κλικ στην μπάρα τίτλου του - αυτή είναι η μπάρα στην κορυφή του παραθύρου, η οποία κανονικά θα έχει ένα κόκκινο "X" στην επάνω δεξιά γωνία. Πιάσε το κάνοντας κλικ στο αριστερό πλήκτρο του ποντικιού.

Τώρα κουνήστε το ποντίκι σας γρήγορα και γρήγορα, συνεχίζοντας να κρατάτε πατημένο το κουμπί. Μετά από μερικά γρήγορα κούνημα, όλα τα άλλα ανοιχτά παράθυρα στην επιφάνεια εργασίας σας θα πρέπει να ελαχιστοποιούνται αυτόματα στη γραμμή εργασιών. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι ακόμα διαθέσιμοι για χρήση όταν είστε έτοιμοι να εισαγάγετε χάος στη νέα σας παραγγελία.

Για να επαναφέρετε αυτά τα παράθυρα και να επαναφέρετε την επιφάνεια εργασίας σας, κάντε ξανά την ίδια ακριβώς ρουτίνα ανακινήσεων.

Το Aero Shake παίρνει λίγο πρακτική για να συνηθίσετε, αλλά αν το κάνετε μερικές φορές θα πάρετε γρήγορα το κρεμάστε από αυτό. Το κλειδί δεν είναι να μετακινήσετε το κουνισμένο παράθυρο σε μεγάλη απόσταση από την επιφάνεια εργασίας, μήπως ενεργοποιήσετε μια λειτουργία θερμής γωνίας, όπως όταν αγγίζετε την επάνω δεξιά γωνία της επιφάνειας εργασίας σας με ένα παράθυρο προγράμματος για να το μεγιστοποιήσετε. Αν κάνεις κάτι τέτοιο, όλη σου η ανάδευση θα είναι για το μηδέν.

Ίσως να ρωτάς τον εαυτό σου, "γιατί θα ήθελα να χρησιμοποιήσω ένα τέτοιο χαρακτηριστικό στην πρώτη θέση;" Η απάντηση είναι απλή. Μερικές φορές απλά πρέπει να εστιάσετε σε ένα ενιαίο παράθυρο όταν έχετε ανοίξει τους τόνους των παραθύρων του προγράμματος.

Θα μπορούσατε απλά να περάσετε από κάθε παράθυρο στην επιφάνεια εργασίας σας και είτε κλείστε ή ελαχιστοποιήστε τα, αλλά αυτό δεν είναι πολύ αποτελεσματικό, έτσι είναι; Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση επιφάνειας εργασίας και, στη συνέχεια, να ανοίξετε ξανά το παράθυρο που θέλετε, αλλά πάλι αυτό είναι σπατάλη χρόνου, όταν μόνο ένα μικρό κούνημα του ποντικιού σας θα κάνει.

Εάν το Aero Shake μοιάζει με κάτι που θα έκανε (ή θα) ενοχλήσει από σας, δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολη λύση. Ο μόνος τρόπος να το απενεργοποιήσετε είναι να βουτήξετε βαθιά σε ένα τμήμα των Windows που προορίζεται κυρίως για τους χρήστες ενέργειας που είναι γνωστός ως μητρώο. Δεν είναι δύσκολο να επιλυθεί, αλλά η απενεργοποίηση του Aero Shake είναι πέρα ​​από τους στόχους αυτού του άρθρου. Εκτός από το μητρώο δεν είναι πραγματικά κάτι που θα πρέπει να βρωμίσετε με εκτός αν είστε ένας έμπειρος χρήστης. Αν αυτό είναι εσείς, ωστόσο, αυτό το φροντιστήριο για το πώς να απενεργοποιήσετε το Aero Shake στα Windows 7 θα σας βοηθήσει.

Συμβουλές μπόνους

Εάν το Aero Shake αισθάνεται σαν ένα πρακτικό τέχνασμα που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε υπάρχουν μερικοί άλλοι που αξίζουν να μάθουν για αυτό ελέγχουν παρομοίως τα ανοιχτά παράθυρα και την εμφάνισή τους. Έχουμε ήδη μιλήσει για το κόλπο πάνω δεξιά γωνία για να μεγιστοποιήσουμε αυτόματα ένα παράθυρο.

Μια άλλη καυτή γωνία βρίσκεται στα κάτω δεξιά της επιφάνειας εργασίας σας - δυστυχώς αυτές οι καυτές γωνίες δεν λειτουργούν στα Windows 8 καθώς η Microsoft πρόσθεσε διαφορετική λειτουργικότητα σε αυτή την έκδοση των Windows. Σύρετε ένα παράθυρο προς τα κάτω στα Windows 7 ή Windows 10 και αυτόματα θα προσγειωθεί στο ακριβώς μισό της οθόνης σας στη δεξιά πλευρά.

Σύρετε ένα παράθυρο στην κάτω αριστερή πλευρά και θα το σπάσετε στο αριστερό ήμισυ της οθόνης σας.

Το Aero Shake και άλλα μικρά κόλπα για το χειρισμό των ανοιχτών παραθύρων του προγράμματος σας δεν είναι για όλους. Αλλά εάν χρειάζεστε έναν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης όλων των διαφόρων προγραμμάτων που χρησιμοποιείτε σε μια μέρα, μπορούν σίγουρα να σας βοηθήσουν.

Επιστροφή στον γρήγορο οδηγό για την επιφάνεια εργασίας των Windows 7

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.