Τρόπος χρήσης του Microsoft Store στα Windows 8 και αργότερα

Βρείτε όλα όσα χρειάζεστε στο Windows App Store για Windows 8 και Windows 10

Υπάρχουν εφαρμογές για κινητά εκεί έξω για σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε. Είτε θέλετε έναν καινούργιο τρόπο αποστολής Tweets είτε ένα ανταλλακτικό υψηλής τεχνολογίας για ένα μαξιλαροειδές μαξιλάρι, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο smartphone ή στον κινητό σας υπολογιστή.

Ενώ η Microsoft, το Android και η Apple έχουν προσφέρει αυτές τις εφαρμογές για μεγάλο χρονικό διάστημα, κανείς δεν τις έχει φέρει στον επιτραπέζιο υπολογιστή - τουλάχιστον μέχρι τα Windows 8. Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε στο Microsoft Store - που ονομάζεται επίσης Windows Store - μια δυνατότητα των Windows 8 και Windows 10 που σας επιτρέπει να επιλέξετε από χιλιάδες διαθέσιμες εφαρμογές που θα χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε από τις νεότερες συσκευές Windows.

01 από 05

Πώς να ανοίξετε το Windows Store

Στιγμιότυπο οθόνης, Windows 10.

Για να ξεκινήσετε με το Windows Store, κάντε κλικ ή επιλέξτε Έναρξη και επιλέξτε το Microsoft Store πλακάκι. Το κεραμίδι Store σας μπορεί να φαίνεται διαφορετικό από αυτό που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Η εικόνα που εμφανίζεται στο πλακάκι περιστρέφεται με τον ίδιο τρόπο που η εικόνα κεραμιδιών περιστρέφεται μέσω των εικόνων στο φάκελο "Εικόνες".

Το Κατάστημα εκμεταλλεύεται τη διεπαφή χρήστη που εισήχθη στα Windows 8 , οπότε θα παρατηρήσετε ότι έχει σχεδιαστεί με οπτικό σχεδιασμό κεραμιδιών που καθιστά σαφές ποιες εφαρμογές, παιχνίδια, ταινίες κλπ. Είναι διαθέσιμες.

Το Κατάστημα Windows είναι επίσης διαθέσιμο στον ιστό, εάν προτιμάτε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν τον τρόπο. Απλά τοποθετήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας στη διεύθυνση: https://www.microsoft.com/en-us/store/

Σημείωση: Παρόλο που δεν εμφανίζεται στην εικόνα, μπορείτε να μετακινηθείτε στην αρχική σελίδα των Windows Store για να δείτε πρόσθετες κατηγορίες εφαρμογών που είναι διαθέσιμες.

02 του 05

Κάντε αναζήτηση στο Windows Store

Screenshot, Microsoft Store.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στο Κατάστημα μετακινώντας την οθόνη αφής, μετακινώντας τον τροχό του ποντικιού σας ή κάνοντας κλικ και σύροντας τη γραμμή κύλισης στο κάτω μέρος του παραθύρου. Πιάστε γύρω και θα βρείτε ότι οι εφαρμογές του Store διατίθενται λογικά ανά κατηγορίες. Ορισμένες από τις κατηγορίες που θα δείτε περιλαμβάνουν:

Καθώς μετακινηθείτε στις κατηγορίες, θα διαπιστώσετε ότι οι επισημάνσεις του Store παρουσιάζουν εφαρμογές από κάθε κατηγορία με μεγάλα πλακάκια. Για να προβάλετε όλους τους άλλους τίτλους σε μια κατηγορία, κάντε κλικ στον τίτλο της κατηγορίας. Από προεπιλογή, οι εφαρμογές θα ταξινομηθούν ανάλογα με τη δημοτικότητά τους, για να το αλλάξετε, επιλέξτε Εμφάνιση όλων στη δεξιά γωνία μιας λίστας κατηγοριών. Έχετε μεταφερθεί σε μια σελίδα που απαριθμεί όλες τις εφαρμογές αυτής της κατηγορίας και μπορείτε να επιλέξετε κριτήρια ταξινόμησης από τις αναπτυσσόμενες λίστες στην κορυφή της σελίδας κατηγορίας.

Αν δεν ενδιαφέρεστε να βλέπετε όλα τα είδη μιας κατηγορίας και μπορείτε να δείτε μόνο τις πιο δημοφιλείς ή νέες εφαρμογές, το Κατάστημα προσφέρει προσβάσιμες προσαρμοσμένες προβολές κατά την κύλιση της προβολής κύριας κατηγορίας:

03 του 05

Αναζήτηση για μια εφαρμογή

Screenshot, Microsoft Store.

Η περιήγηση είναι διασκεδαστική και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε νέες εφαρμογές για να δοκιμάσετε, αλλά εάν έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό, υπάρχει ένας πιο γρήγορος τρόπος για να πάρετε αυτό που θέλετε. Πληκτρολογήστε το όνομα της εφαρμογής που θέλετε στο πλαίσιο αναζήτησης στην κύρια σελίδα του Store. Καθώς πληκτρολογείτε, το πλαίσιο αναζήτησης θα προτείνει αυτόματα εφαρμογές που ταιριάζουν με τις λέξεις που πληκτρολογείτε. Εάν βλέπετε τι ψάχνετε στις προτάσεις, μπορείτε να την επιλέξετε. Διαφορετικά, κατά την πληκτρολόγηση, πατήστε Enter ή πατήστε το μεγεθυντικό φακό στη γραμμή αναζήτησης για να δείτε τα πιο συναφή αποτελέσματα.

04 του 05

Εγκαταστήστε μια εφαρμογή

Χρησιμοποιείται με την άδεια της Microsoft. Robert Kingsley

Βρείτε μια εφαρμογή που σας αρέσει; Κάντε κλικ ή πιέστε το κεραμίδι του για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Έχετε την κορυφαία μετακίνηση της σελίδας πληροφοριών της εφαρμογής για να προβάλετε την Περιγραφή , για να δείτε τις Εικόνες και τα Ρυμουλκούμενα και για να δείτε τι άλλα άτομα που έκαναν λήψη της εφαρμογής αρέσουν επίσης. Στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το στοιχείο Τι νέο υπάρχει σε αυτή την έκδοση , καθώς και Απαιτήσεις συστήματος , λειτουργίες και πρόσθετες πληροφορίες .

Αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, πατήστε ή πατήστε Λήψη για να κατεβάσετε την εφαρμογή. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, τόσο τα Windows 8 όσο και τα Windows 10 θα προσθέσουν την εφαρμογή στην Αρχική οθόνη.

05 του 05

Διατηρήστε τις εφαρμογές σας μέχρι σήμερα

Screenshot, Microsoft Store.

Αφού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές των Windows, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τις τρέχουσες ενημερώσεις για να εξασφαλίσετε ότι έχετε την καλύτερη απόδοση και τις νεότερες λειτουργίες. Το Κατάστημα θα ελέγξει αυτόματα για ενημερώσεις στις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει και θα σας ειδοποιήσει αν εντοπίσει κάποια. Εάν δείτε έναν αριθμό στο πλακάκι του Store, αυτό σημαίνει ότι έχετε ενημερώσεις για λήψη.

  1. Εκκινήστε το Store και κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Λήψεις και ενημερώσεις . Στην οθόνη Λήψεις και ενημερώσεις εμφανίζονται όλες οι εγκατεστημένες εφαρμογές σας και η ημερομηνία που τροποποιήθηκαν για τελευταία φορά. Σε αυτή την περίπτωση, η τροποποίηση θα μπορούσε να σημαίνει ενημέρωση ή εγκατάσταση.
  3. Για να ελέγξετε για ενημερώσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη ενημερώσεων στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Το Κατάστημα των Windows εξετάζει όλες τις εφαρμογές σας και κάνει λήψη τυχόν ενημερώσεων που είναι διαθέσιμες. Μετά τη λήψη, αυτές οι ενημερώσεις εφαρμόζονται αυτόματα.

Ενώ πολλές από αυτές τις εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε μια κινητή συσκευή οθόνης αφής, θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι δουλεύουν εξαιρετικά σε περιβάλλον επιφάνειας εργασίας. Πάρτε λίγο χρόνο για να δείτε τι υπάρχει εκεί, υπάρχει μια εντυπωσιακή προσφορά παιχνιδιών και βοηθητικών προγραμμάτων, πολλά από τα οποία δεν θα σας κοστίσει τίποτα.

Μπορεί να μην υπάρχουν τόσες εφαρμογές για τα Windows 8 και τα Windows 10, όπως υπάρχουν για το Android ή την Apple, αλλά υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες διαθέσιμες τώρα (669.000 το 2017, σύμφωνα με το Statista) και άλλα προστίθενται καθημερινά.