Τι πρέπει να ξέρω για τη νέα UI των Windows 8;

Ερώτηση: Τι πρέπει να ξέρω για το UI των Windows 8;

Ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή που έκανε η Microsoft με το λειτουργικό της σύστημα Windows 8 είναι η ενσωμάτωση ενός εντελώς νέου περιβάλλοντος χρήστη . Οι χρήστες των προηγούμενων λειτουργικών συστημάτων των Windows ενδέχεται να βρεθούν λίγο συγκεχυμένοι με την έλλειψη ενός μενού Έναρξη και νέων εφαρμογών που δεν διαθέτουν το κόκκινο κουμπί "X". Καταρτίσαμε μια λίστα με τις συνήθεις ερωτήσεις για να βοηθήσουμε τους χρήστες να ξεπεράσουν την πρώτη τους εισβολή στην τελευταία προσφορά της Microsoft.

Απάντηση:

Δεν καλείται πλέον το Metro.

Όταν τα Windows 8 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο κοινό το 2011, η Microsoft σηματοδότησε τη νέα διασύνδεση της με το "Metro". Λόγω πιθανών προβλημάτων εμπορικών σημάτων με μια γερμανική εταιρία-εταίρο, η Microsoft από τότε έχει αποβάλει αυτό το όνομα υπέρ της απλής κλήσης του νέου UI των Windows ή του Windows 8 UI.

Δεν υπάρχει πλέον ένα μενού Έναρξη.

Αντί να χρησιμοποιήσετε μια διεπαφή μενού για να αποκτήσετε πρόσβαση σε εφαρμογές, τα Windows 8 έχουν μετατραπεί σε γραφική οθόνη κεραμιδιών. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν την νέα οθόνη οθόνης εκκίνησης κάνοντας κλικ στην κάτω αριστερή γωνία της επιφάνειας εργασίας σας, όπου αναμένετε να είναι το κουμπί "Έναρξη". Τα Windows 8 δημιουργούν συνδέσεις ορθογώνιο με τις εφαρμογές σας, γνωστές ως κεραμίδια. Εάν έχετε εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα αλλά δεν βλέπετε ένα πλακίδιο για αυτό, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο φόντο στην οθόνη "Έναρξη" και να κάνετε κλικ στο "Όλες οι εφαρμογές" για να δείτε τα πάντα στον υπολογιστή σας. Αυτή η συνολική προβολή θα είναι πιθανώς πιο άνετη για εσάς, αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα μενού.

Οι κανονικές εφαρμογές εξακολουθούν να λειτουργούν.

Παρόλο που η Microsoft πιέζει πραγματικά τις συναρπαστικές νέες εφαρμογές των Windows 8, η πλήρης έκδοση του λειτουργικού συστήματος θα υποστηρίζει τα περισσότερα προγράμματα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε με τα Windows 7. Θα θέλατε να είστε προσεκτικοί ως Windows 8, γνωστή ως Windows RT, αποκλειστικά σε κινητές συσκευές, περιορίζει τους χρήστες μόνο στις εφαρμογές των Windows 8.

Το Κατάστημα των Windows διαθέτει όλες τις σύγχρονες εφαρμογές που μπορείτε να χειριστείτε.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε νέες εφαρμογές των Windows 8, μπορείτε να τις κατεβάσετε από το κατάστημα των Windows . Αναζητήστε ένα πράσινο κεραμίδι στην αρχική οθόνη με την ένδειξη Store. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στις διαθέσιμες εφαρμογές και να τις λάβετε στη συσκευή σας.

Οι εφαρμογές των Windows 8 δεν έχουν τα τυπικά μενού που μπορείτε να περιμένετε.

Για να ανοίξετε μια εφαρμογή των Windows 8, απλώς κάντε κλικ ή πατήστε το κεραμίδι της στην οθόνη Έναρξη. Αυτές οι εφαρμογές είναι πάντα πλήρους οθόνης και δεν διαθέτουν κουμπιά μενού που θα χρησιμοποιούσατε για να κλείσετε μια εφαρμογή επιφάνειας εργασίας. Για να κλείσετε μια εφαρμογή των Windows 8 μπορείτε να την απενεργοποιήσετε (δείτε παρακάτω), μπορείτε να κάνετε κλικ στο επάνω μέρος του παραθύρου και να το σύρετε στο κάτω μέρος της οθόνης ή να κάνετε δεξί κλικ ή να το πατήσετε πατημένο στο μενού εναλλαγής και κάντε κλικ στο κλείσιμο. Φυσικά, μπορείτε επίσης να το σκοτώσετε από το Task Manager .

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις τέσσερις γωνίες των Windows 8.

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για τις τέσσερις γωνίες των Windows 8, θα το δείτε όταν ρυθμίζετε για πρώτη φορά το λειτουργικό σύστημα Windows 8. Αυτό απλά αναφέρεται στο γεγονός ότι στα Windows 8, η τοποθέτηση του δρομέα σας σε μία από τις τέσσερις γωνίες της οθόνης σας θα ανοίξει κάτι.

Παρόλο που βελτιστοποιείται για επαφή, το UI των Windows 8 λειτουργεί εξαιρετικά με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Ενώ το UI των Windows 8 είναι το καλύτερο σε περιβάλλον με δυνατότητα επαφής, λειτουργεί ακόμα και σε ένα desktop ή laptop με ποντίκι ή trackpad.

Η οθόνη κλειδώματος μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες της επιφάνειας εργασίας.

Αν βρεθείτε μπερδεμένος όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας επειδή δεν βλέπετε κάποιο μέρος για να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή για να επιλέξετε το λογαριασμό χρήστη σας, μην ανησυχείτε. Τα Windows 8 χρησιμοποιούν μια οθόνη κλειδώματος που εμφανίζει ένα μοναδικό υπόβαθρο και διαμορφώσιμες ειδοποιήσεις όταν ο λογαριασμός σας είναι κλειδωμένος. Απλά πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο στο πληκτρολόγιό σας και η οθόνη κλειδώματος θα μετακινηθεί επάνω αποκαλύπτοντας το πεδίο κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού σας.