Χρήση της περιήγησης InPrivate στο Microsoft Edge για Windows 10

01 του 01

Λειτουργία περιήγησης InPrivate

© Getty Images (Mark Airs # 173291681).

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Microsoft Edge σε Windows 10 ή νεότερη έκδοση.

Κατά την περιήγηση στον ιστό στα Windows 10 με το Microsoft Edge , διάφορα στοιχεία δεδομένων αποθηκεύονται στον τοπικό σκληρό δίσκο της συσκευής σας. Αυτά περιλαμβάνουν ιστορικό ιστοτόπων που επισκεφθήκατε, μνήμη cache και cookies που σχετίζονται με αυτούς τους ιστότοπους, κωδικούς πρόσβασης και άλλα προσωπικά δεδομένα που εισάγετε σε φόρμες ιστού και πολλά άλλα. Το Edge σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε αυτά τα δεδομένα και επίσης σας επιτρέπει να διαγράψετε ορισμένα ή όλα αυτά με μερικά μόνο κλικ του ποντικιού.

Εάν επιθυμείτε να είστε προληπτικοί παρά αντιδραστικοί όταν πρόκειται για αυτά τα δυνητικά ευαίσθητα στοιχεία δεδομένων, το Edge προσφέρει λειτουργία περιήγησης InPrivate - η οποία σας επιτρέπει να πλοηγείτε ελεύθερα στους αγαπημένους σας ιστότοπους χωρίς να αφήσετε καμία από αυτές τις πληροφορίες στο τέλος της περιόδου περιήγησής σας . Η περιήγηση InPrivate είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν χρησιμοποιείτε Edge σε μια κοινή συσκευή. Αυτό το σεμινάριο διευκρινίζει τη λειτουργία περιήγησης InPrivate και σας δείχνει πώς να το ενεργοποιήσετε.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge. Κάντε κλικ στο μενού Περισσότερα ενέργειες , που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντια τοποθετημένες κουκίδες. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με τίτλο Νέο παράθυρο InPrivate .

Ένα νέο παράθυρο προγράμματος περιήγησης θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται. Θα παρατηρήσετε μια μπλε και λευκή εικόνα στην επάνω αριστερή γωνία, υποδεικνύοντας ότι η λειτουργία περιήγησης InPrivate είναι ενεργή στο τρέχον παράθυρο.

Οι κανόνες της περιήγησης InPrivate εφαρμόζονται αυτόματα σε όλες τις καρτέλες που ανοίγουν σε αυτό το παράθυρο ή σε οποιοδήποτε παράθυρο με αυτόν τον δείκτη ορατό. Ωστόσο, είναι δυνατό να ανοίξουν ταυτόχρονα και άλλα παράθυρα Edge τα οποία δεν συμμορφώνονται με αυτούς τους κανόνες, οπότε βεβαιωθείτε πάντοτε ότι η λειτουργία περιήγησης InPrivate είναι ενεργή πριν εκτελέσετε κάποια ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στο Web στη λειτουργία περιήγησης InPrivate, ορισμένα στοιχεία δεδομένων, όπως η προσωρινή μνήμη και τα cookies, αποθηκεύονται προσωρινά στον σκληρό σας δίσκο αλλά διαγράφονται αμέσως μόλις κλείσει το ενεργό παράθυρο. Άλλες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού περιήγησης και των κωδικών πρόσβασης, δεν αποθηκεύονται καθόλου, ενώ η Περιήγηση InPrivate είναι ενεργή. Με αυτό είπε, κάποιες πληροφορίες παραμένουν στο σκληρό δίσκο στο τέλος μιας περιόδου περιήγησης InPrivate - συμπεριλαμβανομένων τυχόν αλλαγών που έχετε κάνει στις ρυθμίσεις του Edge ή στα Αγαπημένα που έχετε αποθηκεύσει.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόλο που η περιήγηση InPrivate διασφαλίζει ότι τα απομεινάρια της περιόδου σύνδεσης περιήγησης δεν αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο της συσκευής σας, δεν αποτελούν όχημα για πλήρη ανωνυμία. Για παράδειγμα, ο διαχειριστής που είναι υπεύθυνος για το δίκτυό σας ή / και ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου μπορεί να παρακολουθεί ακόμα τη δραστηριότητά σας στον ιστό, συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων που έχετε επισκεφτεί. Επίσης, οι ίδιοι οι ιστότοποι ενδέχεται να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν συγκεκριμένα δεδομένα σχετικά με εσάς μέσω της διεύθυνσης IP και άλλων μηχανισμών.