Πώς να διαχειριστείτε μηχανές αναζήτησης στο Maxthon για Windows

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web Maxthon σε λειτουργικά συστήματα Windows.

Το ολοκληρωμένο πλαίσιο αναζήτησης του Maxthon παρέχει τη δυνατότητα να υποβάλλετε αμέσως μια συμβολοσειρά λέξεων-κλειδιών στη μηχανή αναζήτησης της επιλογής σας. Υπάρχουν διάφορες επιλογές διαθέσιμες μέσω ενός εύχρηστου αναπτυσσόμενου μενού, συμπεριλαμβανομένων των προεπιλεγμένων μηχανών Google καθώς και εξειδικευμένων μηχανών όπως Baidu και Yandex. Περιλαμβάνεται επίσης το εύχρηστο Maxthon Multi Search, το οποίο εμφανίζει ταυτόχρονα αποτελέσματα από πολλούς κινητήρες. Πλήρης έλεγχος για την εγκατάσταση των μηχανών αναζήτησης, καθώς και η σειρά σπουδαιότητας και ατομικής συμπεριφοράς τους, προσφέρονται μέσω των ρυθμίσεων της Maxthon. Προκειμένου να κατανοήσετε πλήρως αυτές τις ρυθμίσεις, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να τις τροποποιήσετε με ασφάλεια, ακολουθήστε αυτό το σεμινάριο σε βάθος. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Maxthon.

Κάντε κλικ στο κουμπί Μενού του Maxthon, που αντιπροσωπεύεται από τρεις διακεκομμένες οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις . Η διεπαφή ρυθμίσεων του Maxthon θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται σε μια νέα καρτέλα. Κάντε κλικ στη μηχανή αναζήτησης , που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο μενού και έχει επιλεγεί στο παραπάνω παράδειγμα. Προς το επάνω μέρος της οθόνης θα πρέπει να υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο μενού με την ετικέτα Προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης , εμφανίζοντας την προεπιλεγμένη τιμή της Google. Για να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του Maxthon, απλά κάντε κλικ σε αυτό το μενού και επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες επιλογές.

Διαχείριση μηχανών αναζήτησης

Το Maxthon σας επιτρέπει επίσης να επεξεργαστείτε τα στοιχεία κάθε εγκατεστημένης μηχανής αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και του ψευδωνύμου. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επεξεργασίας, επιλέξτε πρώτα μια μηχανή αναζήτησης από την ενότητα Διαχείριση μηχανών αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία . Θα πρέπει τώρα να εμφανιστούν λεπτομέρειες για τη μηχανή αναζήτησης που επιλέξατε. Οι ονομασίες και οι τιμές ψευδώνυμα μπορούν να επεξεργαστούν και οι αλλαγές σας μπορούν να δεσμευτούν κάνοντας κλικ στο OK. Τα διαθέσιμα στοιχεία στο παράθυρο Επεξεργασία είναι τα εξής.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια νέα μηχανή αναζήτησης στο Maxthon μέσω του κουμπιού " Προσθήκη ", το οποίο θα σας ζητήσει ένα όνομα, ψευδώνυμο και διεύθυνση URL αναζήτησης.

Τάξη Προτίμησης

Η ενότητα " Διαχείριση μηχανών αναζήτησης " παρέχει επίσης τη δυνατότητα ταξινόμησης των διαθέσιμων κινητήρων με οποιαδήποτε σειρά επιθυμείτε. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε έναν κινητήρα και τροποποιήστε την κατάταξή του μέσω του κουμπιού Move up ή Move down .