Πώς να εξαγάγετε κείμενο με τις λειτουργίες MID και MIDB του Excel

01 του 01

Λειτουργίες Excel MID και MIDB

Εξαγωγή καλού κειμένου από κακό με τη λειτουργία MID. © Ted French

Όταν το κείμενο αντιγράφεται ή εισάγεται στο Excel, με τα καλά δεδομένα περιλαμβάνονται μερικές φορές ανεπιθύμητοι χαρακτήρες απορριμμάτων .

Ή, υπάρχουν φορές που χρειάζεται μόνο ένα μέρος της συμβολοσειράς κειμένου στο κελί - όπως το όνομα του ατόμου αλλά όχι το επώνυμο.

Για περιπτώσεις όπως αυτές, το Excel διαθέτει πολλές λειτουργίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατάργηση των ανεπιθύμητων δεδομένων από τα υπόλοιπα.

Ποια λειτουργία χρησιμοποιείτε εξαρτάται από το πού βρίσκονται τα καλά δεδομένα σε σχέση με τους ανεπιθύμητους χαρακτήρες στο κελί.

MID έναντι MIDB

Οι λειτουργίες MID και MIDB διαφέρουν μόνο στις γλώσσες που υποστηρίζουν.

Το MID είναι για γλώσσες που χρησιμοποιούν το σύνολο χαρακτήρων ενός byte - αυτή η ομάδα περιλαμβάνει τις περισσότερες γλώσσες, όπως τα αγγλικά και όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

Το MIDB είναι για γλώσσες που χρησιμοποιούν το σύνολο χαρακτήρων διπλού byte - περιλαμβάνει τα ιαπωνικά, τα κινέζικα (απλοποιημένα), τα κινέζικα (παραδοσιακά) και τα κορεατικά.

Η σύνταξη λειτουργιών MID και MIDB και τα επιχειρήματα

Στο Excel, η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της συνάρτησης, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα .

Η σύνταξη για τη λειτουργία MID είναι:

= MID (Κείμενο, Αρ.Αρμού, Num_chars)

Η σύνταξη για τη λειτουργία MIDB είναι:

= MIDB (κείμενο, αρχική_μέση, αριθμός_καταχώρησης)

Αυτά τα επιχειρήματα λένε στο Excel

Κείμενο - (απαιτείται για τη λειτουργία MID και MIDB ) τη συμβολοσειρά κειμένου που περιέχει τα επιθυμητά δεδομένα
- αυτό το επιχείρημα μπορεί να είναι η πραγματική συμβολοσειρά ή αναφορά κυψέλης στη θέση των δεδομένων στο φύλλο εργασίας - γραμμές 2 και 3 στην παραπάνω εικόνα.

Το Start_num - (που απαιτείται για τη λειτουργία MID και MIDB ) καθορίζει τον χαρακτήρα έναρξης από τα αριστερά του υποσυστήματος που πρέπει να διατηρηθεί.

Num_chars - (που απαιτούνται για τη λειτουργία MID ) καθορίζει τον αριθμό των χαρακτήρων στα δεξιά του Start_num που θα διατηρηθεί.

Το Num_bytes (που απαιτείται για τη λειτουργία MIDB ) καθορίζει τον αριθμό χαρακτήρων - σε bytes - στα δεξιά του Start_num που πρέπει να διατηρηθεί.

Σημειώσεις:

Παράδειγμα λειτουργίας MID - Εξαγωγή καλών δεδομένων από κακό

Το παράδειγμα στην παραπάνω εικόνα δείχνει έναν αριθμό τρόπων για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία MID για να εξαγάγετε έναν συγκεκριμένο αριθμό χαρακτήρων από μια συμβολοσειρά κειμένου, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής δεδομένων απευθείας ως επιχειρήματα για τη συνάρτηση - σειρά 2 - και την εισαγωγή αναφορών κυττάρων και για τα τρία επιχειρήματα - σειρά 5.

Δεδομένου ότι είναι συνήθως καλύτερο να εισαγάγετε αναφορές κυττάρων αντί για τα πραγματικά δεδομένα, οι παρακάτω πληροφορίες απαριθμούν τα βήματα που χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή της λειτουργίας MID και των επιχειρημάτων της στο κελί C5.

Το παράθυρο διαλόγου Λειτουργία MID

Οι επιλογές για την εισαγωγή της λειτουργίας και τα επιχειρήματά της στο κελί C5 περιλαμβάνουν:

  1. Πληκτρολογήστε την πλήρη λειτουργία: = MID (A3, B11, B12) στο κελί C5.
  2. Επιλογή της λειτουργίας και των παραμέτρων χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας

Η χρήση του πλαισίου διαλόγου για την εισαγωγή της λειτουργίας απλοποιεί συχνά την εργασία, καθώς το παράθυρο διαλόγου φροντίζει για τη σύνταξη της λειτουργίας - εισάγοντας το όνομα της λειτουργίας, τους διαχωριστές κόμβων και τις αγκύλες στις σωστές θέσεις και ποσότητα.

Υποδείξεις στις αναφορές κυττάρων

Ανεξάρτητα από την επιλογή που επιλέγετε για την εισαγωγή της συνάρτησης σε ένα φύλλο εργασίας, είναι πιθανότατα καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το σημείο και κάντε κλικ για να εισαγάγετε οποιεσδήποτε και όλες τις αναφορές κελιών που χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα σφαλμάτων που προκαλούνται από την πληκτρολόγηση μιας λανθασμένης αναφοράς κυψέλης.

Χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου Λειτουργία MID

  1. Κάντε κλικ στο κελί C1 για να γίνει το ενεργό κελί - εδώ θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της λειτουργίας.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φόρμες του μενού κορδέλας .
  3. Επιλέξτε Κείμενο από την κορδέλα για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών.
  4. Κάντε κλικ στο MID στη λίστα για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.
  5. Στο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στη γραμμή κειμένου στο παράθυρο διαλόγου.
  6. Κάντε κλικ στο κελί A5 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κελιού ως το όρισμα κειμένου .
  7. Κάντε κλικ στη γραμμή Start_num
  8. Κάντε κλικ στο κελί B11 στο φύλλο εργασίας για να εισάγετε αυτήν την αναφορά κυττάρων.
  9. Κάντε κλικ στη γραμμή Num_chars .
  10. Κάντε κλικ στο κελί B12 στο φύλλο εργασίας για να εισάγετε αυτήν την αναφορά κελί.
  11. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία και να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου.
  12. Το εξαγόμενο αρχείο υποζώνης # 6 θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί C5.
  13. Όταν κάνετε κλικ στο κελί C5, η πλήρης λειτουργία = MID (A3, B11, B12) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

Εξαγωγή αριθμών με τη λειτουργία MID

Όπως φαίνεται στη γραμμή οκτώ του παραπάνω παραδείγματος, η λειτουργία MID μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαγάγει ένα υποσύνολο αριθμητικών δεδομένων από έναν μεγαλύτερο αριθμό χρησιμοποιώντας τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα εξαγόμενα δεδομένα μετατρέπονται σε κείμενο και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υπολογισμούς που περιλαμβάνουν ορισμένες λειτουργίες - όπως οι λειτουργίες SUM και AVERAGE .

Ένας τρόπος γύρω από αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση VALUE για να μετατρέψετε το κείμενο σε έναν αριθμό όπως φαίνεται στη σειρά 9 παραπάνω:

= VALUE (MID (A8,5,3))

Μια δεύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε την ειδική επικόλληση για να μετατρέψετε το κείμενο σε αριθμούς .