Εξαγωγή χαρακτήρων από δεδομένα στο Excel

Τρόπος χρήσης της συνάρτησης Excel RIGHT

Η συνάρτηση Excel RIGHT σάς επιτρέπει να αφαιρέσετε τους ανεπιθύμητους χαρακτήρες από τα εισαγόμενα δεδομένα. Όταν το κείμενο αντιγράφεται ή εισάγεται στο Excel, με τα καλά δεδομένα περιλαμβάνονται μερικές φορές ανεπιθύμητοι χαρακτήρες απορριμμάτων.

Ή, υπάρχουν φορές που χρειάζεται μόνο ένα μέρος των δεδομένων κειμένου στο κελί, όπως το όνομα του ατόμου αλλά όχι το επώνυμο.

Σε περιπτώσεις όπως αυτές, το Excel διαθέτει πολλές λειτουργίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητα δεδομένα από τα υπόλοιπα. Ποια λειτουργία χρησιμοποιείτε εξαρτάται από το πού βρίσκονται τα επιθυμητά δεδομένα σχετικά με τους ανεπιθύμητους χαρακτήρες στο κελί.

01 από 03

Η σύνταξη λειτουργιών ΔΕΞΙΑ και τα επιχειρήματα

Στο Excel, η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της λειτουργίας, τις παρενθέσεις και τα επιχειρήματα .

Η σύνταξη για τη λειτουργία ΔΕΞΙΑ είναι:

= ΔΕΞΙΑ (Κείμενο, Num_chars)

Τα επιχειρήματα της λειτουργίας αναφέρουν στο Excel ποια δεδομένα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στη συνάρτηση και το μήκος της συμβολοσειράς που πρόκειται να εξαχθεί.

Text- (Απαιτείται) η καταχώρηση που περιέχει τα επιθυμητά δεδομένα. Αυτό το επιχείρημα μπορεί να είναι αναφορά κυψέλης στη θέση των δεδομένων στο φύλλο εργασίας ή μπορεί να είναι το πραγματικό κείμενο που περικλείεται σε εισαγωγικά.

Το Num_chars- (Προαιρετικό) καθορίζει τον αριθμό των χαρακτήρων στα δεξιά του συμβολοσειράς συμβολοσειράς που θα διατηρηθεί. όλοι οι άλλοι χαρακτήρες αφαιρούνται. Αυτό το επιχείρημα πρέπει να είναι μεγαλύτερο ή ίσο με το μηδέν. Εάν παραλείπεται αυτό το όρισμα, η προεπιλεγμένη τιμή του 1 χαρακτήρα χρησιμοποιείται από τη συνάρτηση. Αν αυτό είναι μεγαλύτερο από το μήκος του κειμένου, η λειτουργία επιστρέφει όλο το κείμενο.

02 του 03

Παράδειγμα: Αφαίρεση ανεπιθύμητων χαρακτήρων με τη λειτουργία ΔΕΞΙΑ

© Ted French

Το παράδειγμα στην παραπάνω εικόνα χρησιμοποιεί τη λειτουργία ΔΕΞΙΑ για να

Ακολουθούν τα βήματα που περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκε το πρώτο αποτέλεσμα.

Οι επιλογές για την είσοδο στη λειτουργία ΔΕΞΙΑ και τα επιχειρήματά της στο κελί B1 περιλαμβάνουν:

  1. Πληκτρολογήστε την πλήρη λειτουργία = ΔΕΞΙΑ (B1,6) στο κελί C1.
  2. Επιλογή της λειτουργίας και των παραμέτρων χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας

Η χρήση του πλαισίου διαλόγου για την είσοδο στη λειτουργία συχνά απλοποιεί την εργασία, καθώς το παράθυρο διαλόγου φροντίζει για τη σύνταξη της λειτουργίας εισάγοντας το όνομα της λειτουργίας, τους διαχωριστές κόμβων και τις αγκύλες στις σωστές θέσεις και ποσότητα.

Υποδείξεις στις αναφορές κυττάρων

Ανεξάρτητα από την επιλογή που επιλέγετε για την εισαγωγή της συνάρτησης σε ένα φύλλο εργασίας φύλλου, είναι πιθανότατα καλύτερα να χρησιμοποιήσετε την ένδειξη για να εισαγάγετε οποιαδήποτε και όλες τις αναφορές κελιών που χρησιμοποιούνται ως παράθυρα.

Η υπογράμμιση περιλαμβάνει τη χρήση του δείκτη του ποντικιού για να κάνετε κλικ σε μια αναφορά κυψελών για να την εισαγάγετε σε μια λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάτε στην εξάλειψη των σφαλμάτων που προκαλούνται από την πληκτρολόγηση σε λάθος αναφορά κυψέλης.

Χρησιμοποιώντας το πλαίσιο διαλόγου ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ

Πληκτρολογήστε τη λειτουργία RIGHT και τα επιχειρήματά της στο κελί C1 χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας:

  1. Κάντε κλικ στο κελί C1 για να γίνει το ενεργό κελί -αυτό είναι όπου θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της λειτουργίας.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φόρμες του μενού κορδέλας .
  3. Επιλέξτε Κείμενο από την κορδέλα για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί RIGHT ( Πάνω) στη λίστα για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.
  5. Στο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στη γραμμή κειμένου .
  6. Κάντε κλικ στο κελί B1 στο φύλλο εργασίας.
  7. Κάντε κλικ στη γραμμή Num_chars .
  8. Πληκτρολογήστε τον αριθμό έξι (6) στη γραμμή αυτή, επειδή θέλουμε μόνο να διατηρήσουμε τους έξι δεξιούς χαρακτήρες.
  9. Κάντε κλικ στο OK για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.

Το εξαγόμενο κείμενο "Widget" πρέπει να εμφανίζεται στο κελί C1.

Όταν κάνετε κλικ στο κελί C1, η πλήρης λειτουργία = RIGHT (B1,6) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

03 του 03

Εξαγωγή αριθμών με τη λειτουργία ΔΕΞΙΑ

Όπως φαίνεται στη δεύτερη σειρά του παραπάνω παραδείγματος, η λειτουργία ΔΕΞΙΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαγάγει ένα υποσύνολο αριθμητικών δεδομένων από έναν μεγαλύτερο αριθμό χρησιμοποιώντας τα βήματα που αναφέρονται.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα εξαγόμενα δεδομένα μετατρέπονται σε κείμενο και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υπολογισμούς που περιλαμβάνουν ορισμένες λειτουργίες, όπως οι λειτουργίες SUM και AVERAGE .

Ένας τρόπος γύρω από αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση VALUE για να μετατρέψετε το κείμενο σε έναν αριθμό.

Για παράδειγμα:

= VALUE (ΔΕΞΙΑ (B2, 6))

Μια δεύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε την ειδική επικόλληση για να μετατρέψετε το κείμενο σε αριθμούς .