Πώς να λύσετε το Safari Crashes στο iPhone

Οι ενσωματωμένες εφαρμογές που συνοδεύουν το iOS είναι αρκετά αξιόπιστες. Αυτό κάνει το Safari να συντρίβει στο iPhone τόσο απογοητευτικό. Για να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο και στη συνέχεια να εξαφανιστεί επειδή το Safari συνετρίβη είναι εξαιρετικά ενοχλητικό.

Εφαρμογές όπως το Safari δεν συντρίβουν πολύ συχνά αυτές τις μέρες, αλλά όταν το κάνουν, θέλετε να το διορθώσετε αμέσως. Αν έχετε συχνές διακοπές στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στο iPhone σας, ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να λύσετε το πρόβλημα.

Επανεκκινήστε το iPhone

Αν το Safari συντριβεί τακτικά, το πρώτο σας βήμα πρέπει να είναι η επανεκκίνηση του iPhone . Ακριβώς όπως ένας υπολογιστής, το iPhone πρέπει να επανεκκινείται κάθε φορά για να επαναφέρετε τη μνήμη, να καθαρίσετε προσωρινά αρχεία και γενικά να επαναφέρετε τα πράγματα σε καθαρότερη κατάσταση. Για να επανεκκινήσετε το iPhone:

  1. Πατήστε το κουμπί αναμονής (στην κορυφή ορισμένων iPhones, στη δεξιά πλευρά των άλλων).
  2. Όταν εμφανιστεί το ρυθμιστικό Slide to Power Off , μετακινήστε το από αριστερά προς τα δεξιά.
  3. Αφήστε το iPhone να κλείσει.
  4. Όταν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο (η οθόνη θα είναι εντελώς σκοτεινή), πατήστε ξανά το κουμπί αναμονής.
  5. Όταν εμφανιστεί το λογότυπο της Apple, αφήστε το κουμπί και αφήστε το iPhone να ξεκινήσει την εκκίνηση.

Μετά την επανεκκίνηση του iPhone, επισκεφτείτε τον ιστότοπο που συνέτριψε το Safari. Οι πιθανότητες είναι ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Ενημερώστε την τελευταία έκδοση του iOS

Εάν μια επανεκκίνηση δεν διορθώσει το πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS, του λειτουργικού συστήματος του iPhone. Κάθε ενημέρωση στο iOS προσθέτει νέες δυνατότητες και διορθώνει κάθε είδους σφάλματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διακοπές.

Υπάρχουν δύο επιλογές για την ενημέρωση του iOS:

Εάν υπάρχει διαθέσιμη μια ενημερωμένη έκδοση, εγκαταστήστε την και δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

Καθαρή ιστορία του Safari και δεδομένα ιστοτόπου

Εάν κανένα από αυτά τα βήματα δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να εκκαθαρίσετε τα δεδομένα περιήγησης που είναι αποθηκευμένα στο iPhone σας. Αυτό περιλαμβάνει το ιστορικό περιήγησής σας και τα cookie που έχουν οριστεί στο iPhone σας από ιστότοπους που επισκέπτεστε. Διαγράφει επίσης αυτά τα δεδομένα από όλες τις συσκευές που έχουν συνδεθεί στο λογαριασμό σας iCloud. Η απώλεια αυτών των δεδομένων μπορεί να είναι μια ήπια ταλαιπωρία εάν τα cookies παρέχουν λειτουργικότητα σε μερικούς ιστότοπους, αλλά είναι καλύτερα από το να έχεις συντριβή του Safari. Για να διαγράψετε αυτά τα δεδομένα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Safari .
  3. Πατήστε Διαγραφή ιστορικού και δεδομένων ιστότοπου .
  4. Στο μενού που εμφανίζεται από το κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε Διαγραφή ιστορικού και δεδομένων .

Απενεργοποίηση αυτόματης συμπλήρωσης

Εάν το Safari εξακολουθεί να συντρίβει, η απενεργοποίηση της αυτόματης συμπλήρωσης είναι μια άλλη επιλογή που πρέπει να εξερευνήσετε. Η Αυτόματη συμπλήρωση λαμβάνει τα στοιχεία επικοινωνίας από το βιβλίο διευθύνσεών σας και τα προσθέτει στις φόρμες ιστότοπων έτσι ώστε να μην χρειάζεται να πληκτρολογείτε ξανά και ξανά τη διεύθυνση αποστολής ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Safari .
  3. Πατήστε Αυτόματη συμπλήρωση .
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Χρήση πληροφοριών επαφών στη θέση off / white.
  5. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Ονόματα και κωδικοί πρόσβασης στη θέση off / white.
  6. Μετακινήστε το ρυθμιστικό " Πιστωτικές κάρτες" στη θέση off / white.

Απενεργοποιήστε το iCloud Safari Syncing

Εάν κανένα από τα βήματα μέχρι στιγμής δεν έχει επιδιορθώσει το πρόβλημα με το crashing, το πρόβλημα μπορεί να μην είναι το iPhone σας. Μπορεί να είναι iCloud . Μια λειτουργία iCloud συγχρονίζει τους σελιδοδείκτες Safari μεταξύ όλων των συσκευών Apple που έχουν εγγραφεί στον ίδιο λογαριασμό iCloud. Αυτό είναι χρήσιμο, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσει την πηγή κάποιων συντριβών του Safari στο iPhone. Για να απενεργοποιήσετε το iCloud Safari Syncing:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε το όνομά σας στο επάνω μέρος της οθόνης (σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS, πατήστε iCloud ).
  3. Πατήστε iCloud .
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Safari στη θέση off / white.
  5. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε τι πρέπει να κάνετε με όλα τα δεδομένα του Safari που έχουν συγχρονιστεί προηγουμένως, είτε Διατήρηση στο iPhone μου είτε Διαγραφή από το iPhone μου .

Απενεργοποίηση JavaScript

Εάν εξακολουθείτε να συντρίβετε, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι ο ιστότοπος που επισκέπτεστε. Πολλοί ιστότοποι χρησιμοποιούν μια γλώσσα προγραμματισμού που ονομάζεται JavaScript για την παροχή όλων των ειδών λειτουργιών. Το JavaScript είναι υπέροχο, αλλά όταν είναι γραμμένο άσχημα, μπορεί να σπάσει τα προγράμματα περιήγησης. Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το JavaScript ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Safari .
  3. Πατήστε Προηγμένη .
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό JavaScript στη θέση off / white.
  5. Δοκιμάστε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο που συνετρίβη. Εάν δεν συντρίψει, το JavaScript ήταν το πρόβλημα.

Η απομόνωση του προβλήματος δεν είναι το τέλος εδώ. Χρειάζεστε πραγματικά JavaScript για να χρησιμοποιήσετε σύγχρονους ιστότοπους, γι αυτό συνιστούμε να το ενεργοποιήσετε ξανά και να μην επισκεφθείτε τον ιστότοπο που συνετρίβη (ή να απενεργοποιήσετε το JavaScript προτού το επισκεφθείτε ξανά).

Επικοινωνήστε με την Apple

Εάν όλα δεν έχουν λειτουργήσει και το Safari εξακολουθεί να συντρίβεται στο iPhone σας, η τελευταία επιλογή σας είναι να επικοινωνήσετε με την Apple για να λάβετε τεχνική υποστήριξη. Μάθετε πώς να αποκτήσετε τεχνική υποστήριξη σε αυτό το άρθρο.