Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις iOS χωρίς να συνδεθείτε στο iTunes

Μια νέα έκδοση του iOS για τη συσκευή σας φέρνει νέες λειτουργίες, διορθώσεις σφαλμάτων και συναρπαστικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας. Η αναβάθμιση σε μια νέα έκδοση του iOS σημαίνει ότι έπρεπε να βρίσκεστε μπροστά στον υπολογιστή σας, έπρεπε να συνδέσετε τη συσκευή iOS σε αυτήν, να πραγματοποιήσετε λήψη της ενημερωμένης έκδοσης στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, να εγκαταστήσετε την ενημέρωση μέσω του συγχρονισμού με το iTunes. Αλλά από το iOS 5, αυτό δεν ισχύει πια. Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις λογισμικού iPhone ασύρματα. Δείτε πώς.

Δεδομένου ότι το iPod touch και το iPad τρέχουν επίσης το iOS, αυτές οι οδηγίες ισχύουν και για τις συσκευές αυτές.

Αναβαθμίστε το iOS στο iPhone σας

  1. Ξεκινήστε με την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για το iCloud ή το iTunes. Είναι πάντα μια καλή ιδέα να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των πιο πρόσφατων δεδομένων σας μόνο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με την αναβάθμιση και θα πρέπει να επαναφέρετε.
  2. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi . Ενώ μπορείτε να κατεβάσετε μια ενημερωμένη έκδοση μέσω 3G ή LTE, οι ενημερώσεις είναι τόσο μεγάλες (συχνά εκατοντάδες megabytes, μερικές φορές ακόμη και gigabytes) που θα περιμένετε πολύ καιρό και θα φάτε έναν τόνο των μηνιαίων ασύρματων δεδομένων σας . Το Wi-Fi είναι πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η διαδικασία λήψης και εγκατάστασης μπορεί να πάρει κάποιο χρονικό διάστημα, οπότε αν έχετε λιγότερη από 50% μπαταρία, συνδέστε την σε μια πηγή τροφοδοσίας.
  3. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη.
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Γενικά και πατήστε σε αυτό.
  5. Πατήστε στο μενού " Ενημέρωση λογισμικού ". Η συσκευή σας θα ελέγξει αν υπάρχει μια ενημέρωση. Εάν υπάρχει, θα αναφέρει τι είναι και τι θα προσθέσει η ενημερωμένη έκδοση στη συσκευή σας. Πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση τώρα (iOS 7 και άνω) ή Λήψη και εγκατάσταση (iOS 5-6) στο κάτω μέρος της οθόνης για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού iPhone.
  1. Θα ερωτηθείτε αν θέλετε να κάνετε λήψη μέσω Wi-Fi (κάνετε) και θα σας θυμίσω να συνδεθείτε σε μια πηγή τροφοδοσίας. Πατήστε OK . Όταν εμφανιστεί η οθόνη Όροι, πατήστε το πλήκτρο Agree ( Συμφωνώ ) στην κάτω δεξιά γωνία.
  2. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η λήψη. Θα δείτε μια μπλε μπάρα προόδου που θα μετακινηθεί στην οθόνη. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με το ερώτημα εάν θέλετε να εγκαταστήσετε την ενημέρωση τώρα ή αργότερα. Για να εγκαταστήσετε τώρα, πατήστε Εγκατάσταση .
  3. Η συσκευή σας θα ξεκινήσει τώρα την εγκατάσταση της ενημέρωσης. Η οθόνη θα γίνει μαύρη και θα εμφανίσει ένα λογότυπο της Apple. Μια άλλη γραμμή προόδου θα δείξει την πρόοδο της εγκατάστασης.
  4. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης iOS, το iPhone σας θα ξεκινήσει ξανά.
  5. Μετά από αυτό, μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, τον κωδικό πρόσβασης της Apple ID και παρόμοιες βασικές πληροφορίες για να ολοκληρώσετε την αναβάθμιση και τη διαμόρφωση. Να το κάνεις.
  6. Με αυτό που έχετε κάνει, θα είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε με το πρόσφατα εγκατεστημένο νέο λειτουργικό σύστημα.

Συμβουλές για αναβάθμιση στο iOS

  1. Το iPhone σας θα σας ειδοποιήσει όταν υπάρχει μια ενημέρωση ακόμα και αν δεν το ελέγξετε. Αν βλέπετε ένα εικονίδιο με κόκκινο χρώμα # 1 στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις" στην αρχική οθόνη, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διαθέσιμη μια ενημερωμένη έκδοση για το iOS.
  2. Ενδέχεται να μην έχετε αρκετό κενό χώρο αποθήκευσης στη συσκευή σας για να εγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει είτε να διαγράψετε περιεχόμενο που δεν χρειάζεστε (εφαρμογές ή βίντεο / φωτογραφίες είναι καλές θέσεις για να ξεκινήσετε) είτε να συγχρονίσετε τη συσκευή σας και προσωρινά να καταργήσετε δεδομένα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να προσθέσετε αυτά τα δεδομένα στη συσκευή σας μετά την αναβάθμιση.
  3. Αν κάτι συμβαίνει με την εγκατάσταση, έχετε δύο επιλογές για να διορθώσετε τα πράγματα: Λειτουργία ανάκτησης ή (αν τα πράγματα πάνε πραγματικά άσχημα) στη λειτουργία DFU .
  4. Αν προτιμάτε να ενημερώσετε με τον παραδοσιακό τρόπο, δείτε αυτό το άρθρο .