Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε περιορισμούς στο iPhone

Ορίστε κατάλληλους περιορισμούς για το iPhone στο παιδί σας

Οι γονείς που ανησυχούν για το τι βλέπουν ή κάνουν τα παιδιά τους όταν χρησιμοποιούν το iPhone ή το iPod touch δεν χρειάζεται να κοιτάζουν τους ώμους των παιδιών τους όλη την ώρα. Αντ 'αυτού, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που περιλαμβάνονται στο iOS για τον έλεγχο του περιεχομένου, των εφαρμογών και άλλων λειτουργιών που μπορούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους.

Αυτά τα εργαλεία, που ονομάζονται Περιορισμοί iPhone, καλύπτουν ένα πλήρες σύνολο υπηρεσιών και εφαρμογών της Apple. Προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους γονείς έναν τρόπο να δημιουργήσουν γονικούς ελέγχους που μπορούν να τροποποιήσουν καθώς μεγαλώνει το παιδί.

Πώς να ενεργοποιήσετε τους περιορισμούς του iPhone

Για να ενεργοποιήσετε και να διαμορφώσετε αυτά τα στοιχεία ελέγχου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone στο οποίο θέλετε να ενεργοποιήσετε τους περιορισμούς.
  2. Πατήστε Γενικά.
  3. Πατήστε Περιορισμοί.
  4. Αγγίξτε το στοιχείο Ενεργοποίηση περιορισμών .
  5. Θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης που σας δίνει - όχι την πρόσβαση του παιδιού σας στις ρυθμίσεις περιορισμού στο iPhone. Κάθε φορά που θα πρέπει να έχετε πρόσβαση ή να αλλάξετε την οθόνη περιορισμών θα πρέπει να εισαγάγετε αυτόν τον κωδικό, οπότε επιλέξτε έναν αριθμό που μπορείτε εύκολα να θυμάστε. Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης που ξεκλειδώνει το iPhone ή το παιδί σας θα μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε από τις ρυθμίσεις περιορισμού περιεχομένου αν μπορεί να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο.
  6. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για δεύτερη φορά και ενεργοποιήστε τους περιορισμούς.

Πλοήγηση στην οθόνη ρυθμίσεων περιορισμού

Αφού ενεργοποιήσετε τους περιορισμούς, στην οθόνη ρυθμίσεων εμφανίζεται μια μακρά λίστα εφαρμογών και λειτουργιών που μπορείτε να αποκλείσετε στο τηλέφωνό σας. Περάστε μέσα από κάθε ενότητα και λάβετε μια απόφαση με βάση την ηλικία του παιδιού σας και τις προτιμήσεις σας. Δίπλα σε κάθε στοιχείο υπάρχει ένα ρυθμιστικό. Μετακινήστε το ρυθμιστικό στην επάνω θέση για να επιτρέψετε στο παιδί σας να αποκτήσει πρόσβαση στην εφαρμογή ή τη λειτουργία. Μετακινήστε το ρυθμιστικό στη θέση εκτός λειτουργίας για να αποκλείσετε την πρόσβαση. Στο iOS 7 και πάνω, η θέση "On" υποδεικνύεται από μια πράσινη μπάρα στο ρυθμιστικό. Η θέση "Απενεργοποίηση" υποδεικνύεται με λευκή μπάρα.

Εδώ πρέπει να ξέρετε για κάθε τμήμα των ρυθμίσεων:

Η επόμενη ενότητα σας δίνει τον έλεγχο της πρόσβασης στα καταστήματα ηλεκτρονικού περιεχομένου της Apple.

Το τρίτο τμήμα της οθόνης Περιορισμοί φέρει την ένδειξη Επιτρεπόμενο περιεχόμενο . Ελέγχει το επίπεδο τύπου και ωριμότητας του περιεχομένου που μπορεί να δει το παιδί σας στο iPhone. Οι επιλογές είναι:

Η ενότητα με την ετικέτα " Προστασία προσωπικών δεδομένων" σας δίνει πολύ μεγάλο έλεγχο σχετικά με τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας στο iPhone του παιδιού σας. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι πολύ εκτεταμένες για να καλύψουν λεπτομερώς εδώ. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά, διαβάστε την ενότητα Χρήση ρυθμίσεων απορρήτου iPhone . Η ενότητα περιέχει ρυθμίσεις απορρήτου για υπηρεσίες τοποθεσίας, επαφές, ημερολόγια, υπενθυμίσεις, φωτογραφίες και άλλες εφαρμογές και λειτουργίες.

Η επόμενη ενότητα, με τίτλο Allow Changes , εμποδίζει το παιδί σας να κάνει αλλαγές σε ορισμένες λειτουργίες του iPhone, όπως:

Η τελευταία ενότητα, η οποία καλύπτει τα χαρακτηριστικά παιχνιδιού του Game Center της Apple, προσφέρει τους ακόλουθους ελέγχους:

Πώς να απενεργοποιήσετε τους περιορισμούς του iPhone

Όταν έρχεται η μέρα που το παιδί σας δεν χρειάζεται πλέον Περιορισμοί, μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλη τη λειτουργία και να επιστρέψετε το iPhone στις ρυθμίσεις του εξωφύλλου. Η κατάργηση των περιορισμών είναι πολύ ταχύτερη από τη ρύθμιση.

Για να απενεργοποιήσετε όλους τους περιορισμούς περιεχομένου, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις -> Περιορισμοί και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια, πατήστε Απενεργοποίηση περιορισμού στο επάνω μέρος της οθόνης.