2600 Terror - Παιχνίδια τρόμου για το Atari 2600, S έως X

Τέρα στο έδαφος, στη θάλασσα και στο Διάστημα

Στο τέταρτο και τελικό μέρος της βάσης δεδομένων μας για τα παιχνίδια τρόμου ρετρό για το Atari 2600 φτάνουμε τελικά στο τέλος του αλφάβητου, γεμάτο τεράστια τέρατα στη γη, στη θάλασσα, στο χώρο και σε κληματαριά με μια οικογένεια που πωλεί μια ύποπτη γεύση του κρέατος μπάρμπεκιου.

Είναι όλα τα περίεργα παιχνίδια Atari 2600, S έως X

Αυτό είναι μέρος 4 της βάσης δεδομένων μας για το Horror Themed Atari 2600 Games.

Θαλάσσιο τέρας

Atari 2600. commons.wikimedia.org

Τα γιγαντιαία πλάσματα της θάλασσας καταστρέφουν αθώα ιστιοπλοϊκά σκάφη και είναι ο εραστής της θάλασσας που είστε, η αποστολή σας είναι να καταστρέψετε όλη τη ζωή μέσα σε αυτό. Πετάξτε το σκάφος σας προς τα εμπρός και προς τα εμπρός, καθώς στοχεύετε και ρίχνετε πυραύλους στα υδάτινα τερατώδη που περνούν, ένα από τα οποία μοιάζει με το ότι τραβήχτηκε από τους Space Invaders . Σε αντίθεση με την πραγματική ζωή στη θάλασσα, αυτά τα τέρατα πυροβολούν πίσω. Αν χτυπηθεί από ένα από τα πλάνα τους, το σκάφος σας είναι κάτι περισσότερο από απλά βυθισμένο, εκρήγνυται.

Επίθεση καρχαριών (Lockjaw)

Ένα άλλο παιχνίδι τρόμου που παράγει το Pac-Man έχει τη συλλογή διαμαντιών σε ένα λαβύρινθο, καθώς ένας καρχαρίας δολοφόνος έρχεται συνεχώς να κολυμπάει. Όχι μόνο αυτός ο οδοντωτός συνθέτης θα σας χαστούσε εάν του έδωσε το ήμισυ της πιθανότητας, αλλά επίσης χτυπά ένα διαμάντι για τον εαυτό του κάθε φορά που το κάνει σε όλη την οθόνη. Αλλά αυτή η λεπτή φιλανθρωπία δεν είναι η μόνη σας ανησυχία. Όλη αυτή η υποβρύχια ρακέτα έχει ξυπνήσει το Nessie, το Loch Ness Monster, που θα σας κυνηγάει γύρω από την οθόνη μέχρι να την ξεγελάσετε σε μια σπηλιά σε μια από τις τέσσερις γωνίες του λαβυρίνθου (όπου χρησιμοποιούνται τα ηλεκτρικά σφαιρίδια).

Spider Fighter

Αυτά τα ανατριχιαστικά crawlies είναι εδώ για να πιπιλίζουν το αίμα και να κλέψουν τα φρούτα σας. Λοιπόν, στην πραγματικότητα αυτές οι γιγάντιες αράχνες απλά προσπαθούν να κλέψουν τα φρούτα σας. Για να αποθηκεύσετε το προϊόν σας από τους οκτώ- οστούς φρικιούς , τραβήξτε τους κάτω στο παιχνίδι που είναι ένας σταυρός μεταξύ Galaga και Centipede .

Sssnake

Είναι ακριβώς όπως η ταινία τρόμου δράσης, μόνο πολύ πιο απογοητευτικό. Ως μεγάλος κυνηγός παιχνιδιών, σκοτώνοντας όλα τα είδη ζώων από τους κροκόδειλους σε ό, τι φαίνεται να είναι ιπποπόταμοι, αλλά ο θηρευτής που έχει το μάτι στο κυνήγι σας είναι ένα γιγαντιαίο φίδι δολοφόνος. Φανταστείτε να παίζετε σαρανταποδαρούσα, αλλά στο κέντρο της οθόνης αντί για το κάτω μέρος και ο σαρανταποδαρός (στην περίπτωση αυτή ένα γιγαντιαίο φίδι) έρχεται σε σας από όλες τις πλευρές. Κάθε φορά που πυροβολείτε το φίδι, χωρίζει σε δύο μικρότερα φίδια (οι προγραμματιστές πρέπει να έχουν μπερδέψει φίδια με σκουλήκια), οπότε πρέπει να απομακρύνετε και όλα τα κομμάτια του φιδιού.

Texas Massacre για αλυσοπρίονα

Ένα από τα πιο βίαια και αμφιλεγόμενα παιχνίδια για το Atari 2600 πωλήθηκε ως επί το πλείστον από πίσω από το μετρητή με κλειδαριά & κλειδί. Ποια δεν ήταν μεγάλη έκπληξη που έβλεπε ότι εσείς έχετε την Leatherface να κυνηγάτε, να κόβετε, να κόβετε κομμάτια και να κόβετε ένα μικρό κορίτσι με το αλυσοπρίονο σας. Περισσότερο "

Worm War I

Όταν τα σκουλήκια των γιγάντιων δολοφόνων ξεπεράσουν την πόλη σας, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ανεβείτε στη δεξαμενή του στρατού σας, να το αερίσετε και να φυσήξετε τις τσακιστές σκουληκιές. Σε αυτό που αισθάνεται σαν μια απλοποιημένη έκδοση του River Raid , πρέπει να οδηγήσετε τη δεξαμενή σας μέσα από την πόλη, προσέχοντας να μην σπάσετε στους τοίχους ή να αγγίξετε ένα από τα τεράστια σκουλήκια καθώς γρήγορα τσακίζουν το δρόμο τους στην οθόνη. Πρέπει επίσης να ανεφοδιάζετε συνεχώς τους σταθμούς βενζίνης που περνάνε ή αλλιώς να σπάσετε και να παρακολουθήσετε καθώς η πόλη ξεπερνάει τα περισσότερα σκουλήκια από ένα κουτάβι λίρας.

Ξενόφοβος

Εμπνευσμένο από την ταινία τρόμου / sci-fi / action, το Xenophobe παιχνίδι arcade κερμάτων κερδίζει τους φίλους της εμπειρίας βιντεοπαιχνιδιών που ήθελαν, αλλά λείπει από επίσημα αδειοδοτημένα παιχνίδια Alien, το Xenophobe δημιούργησε μια μοναδική εμπειρία single και multiplayer σε στοές. Η οθόνη χωρίστηκε σε τρίτο, επιτρέποντας σε κάθε παίκτη να έχει τη δική του μοναδική εμπειρία.

Το λιμάνι Atari 2600 ήταν ένα από τα τελευταία συστήματα που κυκλοφόρησαν στο εμπόριο στη Βόρεια Αμερική. Αν και δεν μπόρεσε να έρθει κοντά στην αντιστοίχιση του γραφικά έντονου shooter που περιστρέφεται με βιντεοπαιχνίδια και κονσόλες 8-bit, στέκεται ως διασκεδαστική καινοτομία καθώς κάπως έκαναν αρκετές δημιουργικές προσεγγίσεις για τη μετάβαση στη μηχανική παιχνιδιών.