Τι είναι το αρχείο DSK;

Πώς να ανοίξετε και να μετατρέψετε αρχεία DSK

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DSK είναι ένα αρχείο εικόνας δίσκου που δημιουργήθηκε από διάφορα προγράμματα για την αποθήκευση εικόνων δίσκων για σκοπούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Ορισμένα αρχεία DSK ενδέχεται να είναι αρχεία επιφάνειας εργασίας του Borland Project που αποθηκεύουν αρχεία και αναφορές που σχετίζονται με το έργο και χρησιμοποιούνται από τον IDE Delphi ή άλλο λογισμικό προγραμματισμού.

Εάν το αρχείο DSK δεν βρίσκεται σε καμία από αυτές τις δύο μορφές, είναι πιθανό ένα αρχείο βάσης δεδομένων απλών αναγνωριστικών που αποθηκεύει κάρτες ταυτότητας.

Σημείωση: Τα γράμματα "dsk" χρησιμοποιούνται συχνά ως συντομογραφία για "δίσκο", που σημαίνει μονάδα σκληρού δίσκου , και έτσι χρησιμοποιούνται σε ορισμένες εντολές υπολογιστή όπως chkdsk (check disk). Αυτή η εντολή και άλλοι, όμως, δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχεία DSK που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DSK

Τα αρχεία DSK που είναι αρχεία εικόνας δίσκου ενδέχεται να ανοίξουν με το Partition Doctor, το WinImage, το PowerISO ή το R-Studio. Τα Mac παρέχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για τα αρχεία DSK με το εργαλείο Disk Utility .

Σημείωση: Είναι απίθανο ότι όλα τα αρχεία DSK μπορούν να ανοίξουν με κάθε ένα από αυτά τα προγράμματα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πρόγραμμα που δημιούργησε το αρχείο DSK για να το ανοίξετε ξανά.

Ορισμένα αρχεία DSK ενδέχεται να είναι αρχεία ZIP που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .DSK. Αν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να ανοίξετε ένα με έναν αποσυμπιεστή αρχειοθέτησης όπως το 7-Zip ή το PeaZip.

Τα αρχεία DSK που είναι αρχεία Borland Project Desktop μπορούν να ανοιχτούν χρησιμοποιώντας το λογισμικό Delphi της Embarcadero (γνωστό στο παρελθόν ως Borland Delphi πριν την αγορά της Embarcadero από την εταιρεία το 2008).

Τα αρχεία βάσεων δεδομένων απλών αναγνωριστικών αποθηκεύουν τις κάρτες ταυτότητας που χρησιμοποιούνται από το πρόγραμμα δημιουργίας καρτών ταυτότητας της DSKE που ονομάζεται απλό αναγνωριστικό. Δεν διαθέτουμε έναν σύνδεσμο λήψης για αυτό (εκτός από αυτό το πολύ παλιό αρχείο από το μηχανισμό Wayback ), αλλά αυτό είναι το πρόγραμμα που χρειάζεστε για να ανοίξετε αυτόν τον τύπο αρχείου DSK.

Συμβουλή: Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο DSK, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο πρόγραμμα εγκατεστημένο σε ανοιχτά αρχεία DSK, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DSK

Το MagicISO ή ένας από τους ανοιχτές DSK από τα παραπάνω μπορεί να είναι σε θέση να μετατρέψει ένα αρχείο εικόνας DSK σε διαφορετική μορφή αρχείου εικόνας όπως το ISO ή το IMG.

Εάν το αρχείο DSK σας είναι σε κανονική μορφή αρχειοθήκης, όπως ZIP, και θέλετε να μετατρέψετε ένα από τα αρχεία μέσα στο αρχείο, πρώτα να εξαγάγετε όλο το περιεχόμενο έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στα πραγματικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκτελέσετε ένα από αυτά τα αρχεία μέσω ενός μετατροπέα αρχείων .

Τα αρχεία DSK που χρησιμοποιούνται από το πρόγραμμα Delphi ενδέχεται να είναι δυνατό να μετατραπούν σε άλλη μορφή εάν αναζητήσετε την επιλογή από το μενού Αρχείο . Συνήθως, ένα πρόγραμμα όπως ο Delphi θα πρέπει να υποστηρίζει μετατροπές μέσω του μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως ή κάποιου είδους εξαγωγή ή μετατροπής .

Τα αρχεία βάσεων δεδομένων απλών αναγνωριστικών μπορούν να ανοίξουν μόνο με απλά αναγνωριστικά και το πρόγραμμα αυτό δεν φαίνεται να υποστηρίζει μετατροπές αρχείων.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία DSK

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου DSK και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.