Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα ελέγχου ορθογραφίας στο MacOS Mail

Καθορίστε την κύρια γλώσσα σας για χρήση στο Mac σας

Βρίσκεστε στο macOS Mail που μοιράζεται σε απόλυτα καλή αυστραλιανή αγγλική γλώσσα και προτείνει την αμερικανική ορθογραφία παντού; Χρησιμοποιείτε συχνά νορβηγικά στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, αφήνοντας απεριόριστη την ορθογραφία και τον έλεγχο της γραμματικής; Θα προτιμούσατε το Mac να μην προσπαθεί να μαντέψει τη γλώσσα που πληκτρολογείτε;

Το MacOS Mail χρησιμοποιεί τον διαδικτυακό έλεγχο ορθογραφίας του Mac σας. Εκτός από τον προσδιορισμό μιας ή περισσότερων γλωσσών για τον έλεγχο, μπορείτε να διαλέξετε παραλλαγές για ορισμένες γλώσσες - Βραζιλίας και Ευρωπαίου Πορτογαλίας, για παράδειγμα. Αν και τα βασικά είναι τα ίδια, ο προσδιορισμός της γλώσσας ελέγχου ορθογραφίας macOS διαφέρει κάπως από τη μέθοδο που χρησιμοποιείται από τον προκάτοχό του OS X.

Αλλαγή της γλώσσας ελέγχου ορθογραφικού ελέγχου της αλληλογραφίας του MacOS

Για να επιλέξετε τις γλώσσες και τα λεξικά που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της ορθογραφίας στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που γράφετε χρησιμοποιώντας το Mac σας:

  1. Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος στο Mac σας.
  2. Επιλέξτε την κατηγορία Γλώσσα & Περιοχή . Θα δείτε τουλάχιστον μία γλώσσα που αναφέρεται στην ενότητα Προτιμώμενες γλώσσες της οθόνης που ανοίγει.
  3. Κάντε κλικ στο σύμβολο συν ( + ) που εμφανίζεται στην ενότητα Προτιμώμενες γλώσσες.
  4. Μετακινηθείτε στη λίστα των διαθέσιμων γλωσσών. Δώστε προσοχή στις γλωσσικές παραλλαγές - τα αυστραλιανά αγγλικά δεν είναι τα ίδια με τα αγγλικά των ΗΠΑ, για παράδειγμα. Επισημάνετε μια γλώσσα και κάντε κλικ στο Προσθήκη .
  5. Ένα αναδυόμενο παράθυρο σας ζητά να διευκρινίσετε ποιες από τις γλώσσες που αναφέρονται στην ενότητα Προτιμώμενες γλώσσες είναι αυτή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως κύρια γλώσσα. Εάν αλλάξετε την κύρια γλώσσα, θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας πριν αναγνωριστεί.
  6. Επιλέξτε οποιεσδήποτε επιπλέον γλώσσες θέλετε να προσθέσετε στην ενότητα Προτιμώμενες γλώσσες.
  7. Για να καταργήσετε μια γλώσσα, επισημάνετε την και κάντε κλικ στο σύμβολο μείον ( - ) στην ενότητα Προτιμώμενες γλώσσες.
  8. Σύρετε και αποθέστε τις γλώσσες στην οθόνη Προτιμώμενες γλώσσες για να αλλάξετε τη σειρά τους. Η πρώτη από τη λίστα ορίζεται ως η κύρια γλώσσα σας. Ωστόσο, το Mac OS X μπορεί συχνά να επιλέξει τη σωστή γλώσσα για την αλληλογραφία σας από το κείμενο που πληκτρολογείτε.
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί " Προτιμήσεις πληκτρολογίου " στο κάτω μέρος της οθόνης προτιμήσεων γλώσσας και περιοχής.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα Κείμενο .
  3. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου μπροστά από τη σωστή ορθογραφία .
  4. Επιλέξτε Αυτόματη κατά Γλώσσα από το αναπτυσσόμενο μενού Ορθογραφία για να επιτρέψετε στο Mac να επιλέξει τη γλώσσα που θα χρησιμοποιήσει. Αν προτιμάτε να καθορίσετε τη γλώσσα που πρέπει να χρησιμοποιήσει το Mac, επιλέξτε το από το αναπτυσσόμενο μενού.
  5. Κλείστε το παράθυρο προτιμήσεων γλώσσας & περιοχής για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.