Πώς να δείτε την πηγή ενός μηνύματος στο Mac OS X Mail

Χρησιμοποιήστε τον πηγαίο κώδικα αλληλογραφίας για να αποφύγετε το spam

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα εισερχόμενά σας που ανοίγετε και διαβάζετε είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πίσω από αυτό είναι ο κρυμμένος πηγαίος κώδικας του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχει μια συντριπτική ποσότητα πληροφοριών σχετικά με το μήνυμα, ποιος τον έστειλε, τον τρόπο με τον οποίο ταξίδεψε σε εσάς, τον κώδικα HTML που χρησιμοποιούσε για την εμφάνισή του και άλλες πληροφορίες που έχουν νόημα μόνο για τον πιο έξυπνο φοιτητή της τεχνολογίας. Στο macOS και το OS X Mail, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα δεδομένα του πηγαίου κώδικα για οποιοδήποτε email γρήγορα.

Γιατί να εξετάσετε την πηγή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Είτε πρόκειται για τον εντοπισμό της προέλευσης του spam είτε για τη διασκέδαση techy, μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα η εξέταση της ακατέργαστης πηγής ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επίσης, όταν εσείς ή το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του παρόχου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας αντιμετωπίζετε προβλήματα προβολής ή προβλημάτων περιεχομένου, μπορεί να είναι χρήσιμη η προβολή ολόκληρων δεδομένων πηγαίου κώδικα. Μελετώντας τις διευρυμένες πληροφορίες κεφαλίδας , ίσως μπορέσετε να εντοπίσετε έναν πλαστό αποστολέα ή να αποφύγετε μια ύποπτη προσπάθεια ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing).

Προβολή της πηγής ενός μηνύματος στο Mac OS X Mail

Για να εμφανίσετε την προέλευση ενός μηνύματος σε macOS και Mac OS X Mail:

  1. Ανοίξτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εφαρμογή Mail στο Mac σας.
  2. Επιλέξτε View > Message > Raw Source από το μενού για να ανοίξετε τον πηγαίο κώδικα σε ξεχωριστό παράθυρο. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Option-Command-U .
  3. Αποθηκεύστε τον πηγαίο κώδικα στην επιφάνεια εργασίας σας ή εκτυπώστε την για περαιτέρω μελέτη, χρησιμοποιώντας το στοιχείο Αποθήκευση ως ή Εκτύπωση στο μενού Αρχείο .

Μην εκπλαγείτε αν θέλετε να κλείσετε το παράθυρο κρατώντας τον πηγαίο κώδικα αμέσως-μπορεί να είναι λίγο απαγορευτικό. Ωστόσο, αν το μελετήσετε γραμμικά, αρχίζει να έχει νόημα.