Προβολή κρυφών αρχείων και φακέλων στο Mac με τερματικό

Τι αποκαλύπτεται με τη βοήθεια του τερματικού

Ο Mac σας έχει μερικά μυστικά, κρυμμένους φακέλους και αρχεία που είναι αόρατα για εσάς. Πολλοί από εσάς ίσως δεν συνειδητοποιούν πόσα κρυφά δεδομένα υπάρχουν στο Mac σας, από βασικά πράγματα, όπως αρχεία προτιμήσεων για δεδομένα χρήστη και εφαρμογές, σε βασικά δεδομένα συστήματος που χρειάζεται να εκτελείται σωστά από το Mac. Η Apple αποκρύπτει αυτά τα αρχεία και φακέλους για να σας αποτρέψει από τυχαία αλλαγή ή διαγραφή σημαντικών δεδομένων που χρειάζεται το Mac σας.

Η συλλογιστική της Apple είναι καλή, αλλά υπάρχουν φορές που ίσως χρειαστεί να δείτε αυτές τις γωνίες εκτός λειτουργίας του συστήματος αρχείων Mac. Στην πραγματικότητα, θα διαπιστώσετε ότι η πρόσβαση σε αυτές τις κρυφές γωνίες του Mac σας είναι ένα από τα βήματα σε πολλούς οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων για Mac, καθώς και τους οδηγούς μας για την υποστήριξη σημαντικών δεδομένων, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σελιδοδείκτες Safari . Ευτυχώς, η Apple περιλαμβάνει τρόπους για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα κρυμμένα καλούδια στο OS X και τα πιο πρόσφατα macOS . Σε αυτόν τον οδηγό, θα επικεντρωθούμε στη χρήση της εφαρμογής Terminal, η οποία παρέχει μια διασύνδεση γραμμής εντολών σε πολλές βασικές λειτουργίες της Mac.

Με το τερματικό, μια απλή εντολή είναι το μόνο που χρειάζεται για να πάρετε το Mac σας να χυθεί τα μυστικά του.

Ο τερματικός είναι ο φίλος σου

  1. Launch Terminal , που βρίσκεται στο / Applications / Utilities / .
  2. Πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε τις παρακάτω εντολές στο παράθυρο του τερματικού. Πατήστε το πλήκτρο επιστροφής ή εισαγωγής αφού εισαγάγετε κάθε γραμμή κειμένου.

    Σημείωση: Υπάρχουν δύο μόνο γραμμές γραμμής παρακάτω. Ανάλογα με το μέγεθος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης, οι γραμμές μπορούν να περιτυλιχθούν και να εμφανίζονται σε περισσότερες από δύο γραμμές. Αυτό το μικρό κόλπο μπορεί να κάνει πολύ πιο εύκολη την αντιγραφή των εντολών: τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω από οποιαδήποτε λέξη στη γραμμή εντολών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο τρίπτυχο. Αυτό θα προκαλέσει την επιλογή ολόκληρης της γραμμής κειμένου. Στη συνέχεια, μπορείτε να επικολλήσετε τη γραμμή στο τερματικό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει το κείμενο ως μεμονωμένες γραμμές.
    προεπιλογή γράψτε com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE


    killall Finder
  1. Η εισαγωγή των δύο παραπάνω γραμμών στο Terminal θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το Finder για να εμφανίσετε όλα τα κρυφά αρχεία στο Mac σας. Η πρώτη γραμμή λέει στο Finder να εμφανίζει όλα τα αρχεία, ανεξάρτητα από το πώς έχει ρυθμιστεί η κρυφή σημαία. Η δεύτερη γραμμή σταματά και επανεκκινεί το Finder, έτσι ώστε οι αλλαγές να μπορούν να εφαρμοστούν. Ενδέχεται να δείτε την επιφάνεια εργασίας σας να εξαφανίζεται και να εμφανίζεται ξανά όταν εκτελείτε αυτές τις εντολές. αυτό είναι φυσιολογικό.

Τι ήταν κρυφό μπορεί τώρα να δει

Τώρα που το Finder εμφανίζει κρυφά αρχεία και φακέλους, τι μπορείτε να δείτε; Η απάντηση εξαρτάται από τον συγκεκριμένο φάκελο που αναζητάτε, αλλά σχεδόν σε κάθε φάκελο, θα δείτε ένα αρχείο με όνομα .DS_Store . Το αρχείο DS_Store περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρέχοντα φάκελο, συμπεριλαμβανομένου του εικονιδίου που θα χρησιμοποιηθεί για το φάκελο, της θέσης που θα ανοίξει το παράθυρο και άλλων πληροφοριών που χρειάζεται το σύστημα.

Σημαντικότερο από το πανταχού παρόν .DS_Store είναι οι κρυφοί φακέλοι στους οποίους είχαν πρόσβαση οι χρήστες Mac, όπως ο φάκελος "Βιβλιοθήκη" στο φάκελο "Αρχική" . Ο φάκελος "Βιβλιοθήκη" περιέχει πολλά αρχεία και φακέλους που σχετίζονται με συγκεκριμένες εφαρμογές και υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε στο Mac. Για παράδειγμα, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πού αποθηκεύονται τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας; Εάν χρησιμοποιείτε το Mail, θα τα βρείτε στο κρυφό φάκελο Βιβλιοθήκη. Ομοίως, ο φάκελος "Βιβλιοθήκη" περιέχει το Ημερολόγιο , τις Σημειώσεις, τις Επαφές , τις Αποθηκευμένες Χώρες Εφαρμογών και πολλά άλλα.

Πηγαίνετε μπροστά και κοιτάξτε γύρω από το φάκελο της Βιβλιοθήκης, αλλά μην κάνετε καμία αλλαγή εκτός αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα που προσπαθείτε να διορθώσετε.

Τώρα που μπορείτε να δείτε όλους τους κρυμμένους φακέλους και τα αρχεία στο Finder (δηλ. Τρεις φορές γρήγορα), ίσως θέλετε να τα αποκρύψετε ξανά, μόνο και μόνο επειδή τείνουν να γεμίζουν τα παράθυρα Finder με εξωτερικά αντικείμενα.

Απόκρυψη της ακαταστασίας

  1. Launch Terminal , που βρίσκεται στο / Applications / Utilities / .
  2. Πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε τις ακόλουθες εντολές στο παράθυρο του τερματικού. Πατήστε το πλήκτρο επιστροφής ή εισαγωγής αφού εισαγάγετε κάθε γραμμή κειμένου.

    Σημείωση: Υπάρχουν μόνο δύο γραμμές γραμμής παρακάτω, το καθένα στο δικό του γκρι κουτί. Ανάλογα με το μέγεθος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης, οι γραμμές μπορούν να περιτυλιχθούν και να εμφανίζονται σε περισσότερες από δύο γραμμές. Μην ξεχνάτε την άκρη τριπλού κλικ από ψηλά και βεβαιωθείτε ότι εισάγετε το κείμενο ως μεμονωμένες γραμμές.
    προεπιλογή γράψτε com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSE
    killall Finder

Ομοφυλόφιλος! Τα κρυφά αρχεία κρυμμένα για άλλη μια φορά. Κανένας κρυμμένος φάκελος ή αρχείο δεν υπέστη βλάβη κατά την κατασκευή αυτής της συμβουλής Mac.

Περισσότερα για το τερματικό

Εάν η δύναμη της εφαρμογής Terminal σας περιπλέξει, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα μυστικά που μπορεί να αποκαλύψει το Terminal στον οδηγό μας: Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή τερματικού για πρόσβαση σε κρυμμένα χαρακτηριστικά .

Αναφορά

προεπιλεγμένη σελίδα χρήστη

killall man page