Μετακινήστε τον αρχικό φάκελο του Mac σας σε μια νέα θέση

Ο φάκελος "Αρχική" δεν χρειάζεται να βρίσκεται στη μονάδα εκκίνησης

Το Mac OS είναι ένα λειτουργικό σύστημα πολλαπλών χρηστών με μοναδικούς οικιακούς φακέλους για κάθε χρήστη. κάθε αρχικός φάκελος περιέχει δεδομένα ειδικά για τον χρήστη. Ο αρχικός σας φάκελος είναι ο χώρος αποθήκευσης για τη μουσική, τις ταινίες, τα έγγραφα, τις εικόνες και τα άλλα αρχεία που δημιουργείτε με το Mac. Περιλαμβάνει επίσης τον προσωπικό σας φάκελο Βιβλιοθήκη , όπου το Mac σας αποθηκεύει δεδομένα συστήματος και εφαρμογών που σχετίζονται με το λογαριασμό σας.

Ο φάκελος προέλευσης βρίσκεται πάντα στη μονάδα εκκίνησης, ο ίδιος που φιλοξενεί OS X ή macOS (ανάλογα με την έκδοση).

Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να είναι μια ιδανική τοποθεσία για τον αρχικό σας φάκελο. Η αποθήκευση του κεντρικού φακέλου σε άλλη μονάδα δίσκου μπορεί να είναι πολύ καλύτερη επιλογή, ειδικά εάν θέλετε να αυξήσετε την απόδοση του Mac σας εγκαθιστώντας μια SSD ( Solid State Drive ) για να λειτουργήσει ως μονάδα εκκίνησης. Επειδή τα SSD είναι ακόμα ακριβά σε σύγκριση με το σκληρό δίσκο που βασίζεται σε πιατέλες, τα περισσότερα άτομα αγοράζουν μικρότερες μονάδες δίσκου, μεγέθους από 128 GB έως 512 GB. Υπάρχουν μεγαλύτερες μονάδες SSD, αλλά σήμερα κοστίζουν πολύ περισσότερο ανά GB από ό, τι οι μικρότερες. Το πρόβλημα με τις μικρότερες μονάδες SSD είναι η έλλειψη επαρκούς χώρου για το Mac OS και όλες τις εφαρμογές σας, συν όλα τα δεδομένα χρήστη.

Η εύκολη λύση είναι να μετακινήσετε το φάκελο του σπιτιού σας σε διαφορετική μονάδα δίσκου. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Στο Mac μου, αν ήθελα να αλλάξω την εκκίνηση για μια πολύ ταχύτερη SSD, θα χρειαζόταν ένα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει όλα τα τρέχοντα δεδομένα μου, καθώς και να έχουν κάποια περιθώρια για ανάπτυξη.

Η τρέχουσα μονάδα εκκίνησης είναι ένα μοντέλο 1 TB, από το οποίο χρησιμοποιώ ενεργά 401 GB. Ως εκ τούτου, θα χρειαζόταν ένα SSD με ελάχιστο αριθμό 512 GB για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες μου. αυτό θα ήταν σφιχτό κατάλληλο για κάθε είδους ανάπτυξη. Μια γρήγορη ματιά στην τιμή των SSD στην περιοχή των 512 GB και άνω στέλνει το πορτοφόλι μου σε σοκ αυτοκόλλητο.

Αλλά αν θα μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος κάτω από την εξάλειψη ορισμένων δεδομένων, ή ακόμα καλύτερα, μετακινώντας μόνο κάποια δεδομένα σε άλλο σκληρό δίσκο, θα μπορούσα να πάρω από με ένα μικρότερο, λιγότερο ακριβό SSD. Μια γρήγορη ματιά στον αρχικό φάκελο μου λέει ότι αντιστοιχεί σε 271 GB του χώρου που λαμβάνεται από την μονάδα εκκίνησης. Αυτό σημαίνει ότι αν μπορούσα να μεταφέρω τα δεδομένα του αρχικού φακέλου σε άλλη μονάδα δίσκου, θα χρησιμοποιούσα μόνο 130 GB για την αποθήκευση του λειτουργικού συστήματος, των εφαρμογών και άλλων απαραίτητων στοιχείων. Και αυτό σημαίνει ότι ένα μικρό SSD από 200 έως 256 GB θα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να φροντίζει τις τρέχουσες ανάγκες μου, καθώς και να επιτρέψει μελλοντική επέκταση.

Έτσι, πώς μετακινείτε το φάκελο του σπιτιού σας σε άλλη τοποθεσία; Λοιπόν, αν χρησιμοποιείτε OS X 10.5 ή νεότερη έκδοση, η διαδικασία είναι πραγματικά πολύ απλή.

Πώς να μετακινήσετε τον αρχικό σας φάκελο σε μια νέα θέση

Πριν ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας , χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μέθοδο είναι η αγαπημένη σας. Πάω να κλωνοποιήσω την τρέχουσα μονάδα εκκίνησης , η οποία εξακολουθεί να περιέχει τον αρχικό μου φάκελο, σε μια εξωτερική μονάδα εκκίνησης. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ εύκολα να αποκαταστήσω τα πάντα στο πώς ήταν πριν αρχίσω αυτή τη διαδικασία, εάν ήταν απαραίτητο.

Αφού ολοκληρωθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Χρησιμοποιώντας το Finder , μεταβείτε στο φάκελο της μονάδας εκκίνησης / Χρήστες. Για τους περισσότερους, αυτό πιθανότατα θα είναι / Macintosh HD / Users. Στο φάκελο "Χρήστες", θα βρείτε τον αρχικό σας φάκελο, ο οποίος θα αναγνωρίζεται εύκολα από το εικονίδιο του σπιτιού.
  1. Επιλέξτε τον αρχικό φάκελο και σύρετέ τον στον νέο προορισμό του σε άλλη μονάδα δίσκου. Επειδή χρησιμοποιείτε διαφορετική μονάδα δίσκου για τον προορισμό, το Mac OS θα αντιγράψει τα δεδομένα αντί να το μετακινήσει, πράγμα που σημαίνει ότι τα αρχικά δεδομένα θα παραμείνουν στην τρέχουσα θέση του. Θα διαγράψουμε αργότερα τον αρχικό αρχικό φάκελο, αφού επιβεβαιώσουμε ότι όλα λειτουργούν.
  2. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  3. Στο παράθυρο Προτιμήσεις λογαριασμών ή στους χρήστες και τις ομάδες ( OS X Lion και αργότερα), κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος στην κάτω αριστερή γωνία και, στη συνέχεια, δώστε ένα όνομα διαχειριστή και κωδικό πρόσβασης.
  1. Από τη λίστα λογαριασμών χρήστη, κάντε δεξί κλικ στον λογαριασμό του οποίου μετακινήθηκε ο αρχικός φάκελος και επιλέξτε Σύνθετες επιλογές από το αναδυόμενο μενού.

    Προειδοποίηση: Μην κάνετε αλλαγές στις Επιλογές για προχωρημένους, εκτός από εκείνες που σημειώνονται εδώ. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει αρκετά απρόβλεπτα προβλήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια δεδομένων ή στην ανάγκη επανεγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος.

  2. Στο φύλλο "Προχωρημένων επιλογών", κάντε κλικ στο κουμπί "Επιλογή", που βρίσκεται στα δεξιά του πεδίου "Αρχική σελίδα".
  3. Μεταβείτε στην τοποθεσία στην οποία μετακινήσατε τον οικείο φάκελο, επιλέξτε το νέο αρχικό φάκελο και κάντε κλικ στο OK.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να απορρίψετε το φύλλο για προχωρημένους επιλογές και, στη συνέχεια, να κλείσετε τις προτιμήσεις συστήματος.
  5. Κάντε επανεκκίνηση του Mac σας και θα χρησιμοποιήσει τον αρχικό φάκελο στη νέα τοποθεσία.

Βεβαιωθείτε ότι η νέα θέση του φακέλου Home λειτουργεί

  1. Μόλις επανεκκινηθεί ο Mac σας, μεταβείτε στην τοποθεσία του νέου σας κεντρικού φακέλου. Ο νέος αρχικός φάκελος πρέπει τώρα να εμφανίζει το εικονίδιο του σπιτιού.
  2. Εκκινήστε το TextEdit, που βρίσκεται στο / Applications.
  3. Δημιουργήστε ένα δοκιμαστικό αρχείο TextEdit πληκτρολογώντας μερικές λέξεις και στη συνέχεια αποθηκεύοντας το έγγραφο . Στο αναπτυσσόμενο μενού Αποθήκευση φύλλου, επιλέξτε το νέο σας αρχικό φάκελο ως τη θέση αποθήκευσης του δοκιμαστικού εγγράφου. Δώστε στο δοκιμαστικό έγγραφο ένα όνομα και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.
  4. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και περιηγηθείτε στο νέο σας αρχικό φάκελο.
  5. Ανοίξτε τον αρχικό φάκελο και εξετάστε το περιεχόμενο του φακέλου. Θα πρέπει να δείτε το δοκιμαστικό έγγραφο που μόλις δημιουργήσατε.
  6. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στην παλιά τοποθεσία για τον αρχικό σας φάκελο. Αυτός ο αρχικός φάκελος πρέπει να παρατίθεται με όνομα, αλλά δεν θα πρέπει πλέον να έχει το εικονίδιο του σπιτιού.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό.

Τώρα έχετε μια νέα θέση εργασίας για τον αρχικό σας φάκελο.

Όταν είστε ικανοποιημένοι ότι όλα λειτουργούν σωστά (δοκιμάστε μερικές εφαρμογές, χρησιμοποιήστε το Mac για μερικές ημέρες), μπορείτε να διαγράψετε τον αρχικό αρχικό φάκελο.

Ίσως θελήσετε να επαναλάβετε τη διαδικασία για οποιονδήποτε πρόσθετο χρήστη στο Mac σας.

Οι ανάγκες σε δίσκους εκκίνησης σε τουλάχιστον ένα λογαριασμό χρήστη διαχειριστή

Παρόλο που δεν υπάρχει συγκεκριμένη απαίτηση για τη μονάδα εκκίνησης να έχει λογαριασμό διαχειριστή, είναι πολύ καλή ιδέα για γενικούς σκοπούς αντιμετώπισης προβλημάτων.

Φανταστείτε ότι έχετε μεταφέρει όλους τους λογαριασμούς χρηστών σας σε μια άλλη μονάδα, είτε εσωτερική είτε εξωτερική, και στη συνέχεια κάτι συμβαίνει να καταστήσει τη μονάδα που κρατά τους λογαριασμούς χρήστη αποτυχημένη. Θα μπορούσε να είναι ότι η μονάδα πάει άσχημα, ή ίσως κάτι τόσο απλό όσο η μονάδα που χρειάζεται μικροεπισκευές που το Disk Utility μπορεί εύκολα να επιτελέσει.

Σίγουρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαμέρισμα Recovery HD για να έχετε πρόσβαση στα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων και επιδιόρθωσης, αλλά είναι ευκολότερο να έχετε ένα ανταλλακτικό λογαριασμό διαχειριστή που θα βρίσκεται στη μονάδα εκκίνησης που μπορείτε απλά να συνδεθείτε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.