Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ποντίκι πολλαπλών πλήκτρων με το Mac σας

Μπορείτε να αντιστοιχίσετε ένα κύριο και δευτερεύον ποντίκι με τις προτιμήσεις του συστήματος

Το Mac OS έχει συμπεριλάβει υποστήριξη για ποντίκια πολλαπλών κουμπιών για μεγάλο χρονικό διάστημα, πηγαίνοντας μέχρι το Mac OS 8 που κυκλοφόρησε το 1997. Ωστόσο, επειδή η Apple δεν έκανε multi-button ποντίκια μέχρι να κυκλοφορήσει το Mighty Mouse το καλοκαίρι του 2005, οι υπολογιστές Mac και Windows δεν γνώριζαν ότι το Mac θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα ποντίκι με περισσότερα από ένα κουμπιά.

Η ίδια η Apple διατηρούσε αυτόν τον μύθο ζωντανό. Για χρόνια, η προεπιλεγμένη ρύθμιση στις Προτιμήσεις συστήματος ήταν για τα ποντίκια πολλαπλών πλήκτρων να έχουν όλα τα κουμπιά ανατεθεί στην ίδια κύρια λειτουργία κλικ. Αυτό προκάλεσε οποιοδήποτε ποντίκι που συνδέεται με το Mac ουσιαστικά να μιμείται το αρχικό ποντίκι ενός κουμπιού που συμπεριελήφθη με την πρώτη έκδοση του Macintosh. Η ιστορία και η νοσταλγία έχουν τη θέση τους, αλλά όχι όταν πρόκειται για ποντίκια.

Το OS X και το macOS υποστηρίζουν πλήρως ποντίκια οποιουδήποτε στυλ. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε εύκολα την υποστήριξη πολλαπλών κουμπιών, καθώς και υποστήριξη για χειρονομίες, υποθέτοντας ότι έχετε ένα ποντίκι, όπως το Magic Mouse , που υποστηρίζει χειρονομίες.

Τύποι ποντικιών

Η διαδικασία ενεργοποίησης ενός ποντικιού πολλαπλών κουμπιών εξαρτάται από τον τύπο του ποντικιού που είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας Mac. Το OS X και το macOS ανιχνεύουν τον τύπο του ποντικιού και θα εμφανίζουν ελαφρώς διαφορετικές πληροφορίες διαμόρφωσης με βάση τον τύπο του ποντικιού. Σε γενικές γραμμές, το Mac OS υποστηρίζει ποντίκια που βασίζονται σε χειρονομίες, όπως το Magic Mouse . ποντίκια πολλαπλών πλήκτρων, όπως το Mighty Mouse της Apple. και τρίτους ποντίκια που δεν διαθέτουν τους δικούς τους οδηγούς ποντικιών, αλλά χρησιμοποιούν τους γενικούς οδηγούς ενσωματωμένους στο Mac

Εάν χρησιμοποιείτε ένα ποντίκι τρίτου μέρους που περιλαμβάνει τους δικούς του οδηγούς ποντικιών Mac ή παράθυρο προτιμήσεων, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή.

Εκδόσεις Mac OS

Υπήρξαν πολλές εκδόσεις του Mac OS, αλλά η διαδικασία για τη διαμόρφωση του ποντικιού παρέμεινε αρκετά συνεπής. Έχουν υπάρξει κάποιες αλλαγές στα ονόματα με την πάροδο των ετών και όχι κάθε έκδοση του Mac OS θα ταιριάζει ακριβώς με τις εικόνες ή τη διατύπωση του οδηγού μας, αλλά οι οδηγίες και οι εικόνες θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε σωστά το ποντίκι με ποντίκι πολλαπλών πλήκτρων ή ποντίκι που βασίζεται σε κίνηση με το Mac σας.

Πώς να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη πολλαπλών κουμπιών σε ένα μαγικό ποντίκι ή ποντίκι που βασίζεται σε χειρονομίες

Το ποντίκι της Apple Magic απαιτεί OS X 10.6.2 ή νεότερη έκδοση, ενώ το Magic Mouse 2 χρειάζεται OS X El Capitan ή αργότερα για να λειτουργήσει σωστά με Mac. Ομοίως, άλλα ποντίκια που βασίζονται σε χειρονομίες ενδέχεται να απαιτούν συγκεκριμένες ελάχιστες εκδόσεις του Mac OS Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις απαιτήσεις του συστήματος του ποντικιού πριν συνεχίσετε.

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock ή επιλέγοντας το στοιχείο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) στο μενού της Apple .
  2. Στο παράθυρο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) που ανοίγει, επιλέξτε το παράθυρο Προτιμήσεις ποντικιού .
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Σημείο & Κλικ.
  4. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο δευτερεύοντος κλικ.
  5. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού ακριβώς κάτω από το κείμενο δευτερεύοντος κλικ για να επιλέξετε την πλευρά της επιφάνειας του ποντικιού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το δευτερεύον κλικ (δεξιά ή αριστερή πλευρά).
  6. Κλείσιμο Προτιμήσεις συστήματος. Το ποντίκι σας θα απαντήσει τώρα σε δευτερεύον κλικ.

Πώς να ενεργοποιήσετε το δεύτερο κουμπί σε ένα ισχυρό ποντίκι

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock ή επιλέγοντας το στοιχείο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) στο μενού της Apple.
  2. Στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος", κάντε κλικ στο παράθυρο προτιμήσεων πληκτρολογίου & ποντικιού ή στο παράθυρο προτιμήσεων του ποντικιού, ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Mac που χρησιμοποιείτε.
  3. Στο παράθυρο παραθύρου προτιμήσεων που ανοίγει, κάντε κλικ στο ποντίκι. Θα δείτε μια εικονογραφική αναπαράσταση του Mighty Mouse.
  4. Κάθε κουμπί στο Mighty Mouse έχει ένα αναπτυσσόμενο μενού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκχωρήσετε τη λειτουργία του. Η προεπιλεγμένη διαμόρφωση έχει και το αριστερό κουμπί και το δεξιό κουμπί που έχει αντιστοιχιστεί στο Primary Click.
  5. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού που σχετίζεται με το κουμπί που θέλετε να αλλάξετε και επιλέξτε Δευτερεύον κλικ.
  6. Κλείσιμο Προτιμήσεις συστήματος. Το Mighty Mouse θα είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιήσει το δευτερεύον κουμπί του ποντικιού.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία του δευτερεύοντος κουμπιού του ποντικιού σε ένα γενικό ποντίκι

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Dock ή επιλέγοντας το στοιχείο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος", κάντε κλικ στο παράθυρο προτιμήσεων πληκτρολογίου & ποντικιού ή στο παράθυρο προτιμήσεων του ποντικιού, ανάλογα με την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε.
  3. Εάν χρειάζεται, κάντε κλικ στην καρτέλα Ποντίκι .
  4. Το κύριο κουμπί του ποντικιού μπορεί να αντιστοιχιστεί είτε στο αριστερό είτε στο δεξιό κουμπί του ποντικιού. Αφού κάνετε την επιλογή σας, η δευτερεύουσα λειτουργία κλικ αντιστοιχεί στο υπόλοιπο κουμπί του ποντικιού.
  5. Μπορείτε να κλείσετε τις Προτιμήσεις συστήματος. Τώρα έχετε ένα ποντίκι που θα υποστηρίζει τόσο πρωτογενή όσο και δευτερεύοντα κλικ του ποντικιού.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα ποντίκι με ένα πλήκτρο ή απλώς δεν αισθάνεστε να κάνετε κλικ στο δευτερεύον κουμπί του ποντικιού, μπορείτε να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο ελέγχου στο πληκτρολόγιο ενώ κάνετε κλικ στο ποντίκι σε ένα στοιχείο για να δημιουργήσετε το ισοδύναμο δευτερεύοντος κλικ.