Τα ισοδύναμα πληκτρολογίου των Windows για τα ειδικά κλειδιά του Mac

Προσαρμόστε τα ειδικά κλειδιά του πληκτρολογίου των Windows στα ισοδύναμά τους Mac

Ερώτηση

Χρησιμοποιώ ένα πληκτρολόγιο των Windows συνδεδεμένο στο Mac μου. Ποια είναι τα αντίστοιχα πλήκτρα που αντιστοιχούν στα ειδικά κλειδιά του Mac;

Απλώς άλλαξα από έναν υπολογιστή σε ένα Mac. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω το πληκτρολόγιο των Windows μου, αλλά φαίνεται να λείπουν κάποια κλειδιά. Για παράδειγμα, ποιο είναι το κλειδί της εντολής για το οποίο ακούω;

Απάντηση:

Οι νεοφερμένοι και οι παλιοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν τα Windows πληκτρολόγια με Mac. Γιατί να πετάξετε ένα πολύ καλό πληκτρολόγιο, μόνο και μόνο επειδή άλλαξατε πλατφόρμες;

Έχω χρησιμοποιήσει ένα πληκτρολόγιο της Microsoft με το Mac μου για αρκετό καιρό. Μου αρέσει ακριβώς πώς τα πλήκτρα αισθάνονται καλύτερα από τα πληκτρολόγια που παρέχονται από την Apple. Στην πραγματικότητα, φοβούμαι την ημέρα που το πληκτρολόγιο των Windows σταματά να λειτουργεί και πρέπει να βρω άλλο. Αυτό το μοντέλο του πληκτρολογίου δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια. Υποθέτω ότι θα ελέγξω τη Microsoft, τη Logitech, ακόμα και τις προσφορές της Apple.

Το σημείο είναι ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσετε ένα πληκτρολόγιο της Apple εκτός αν το επιθυμείτε. οποιοδήποτε ενσύρματο πληκτρολόγιο USB ή ασύρματο πληκτρολόγιο με Bluetooth θα λειτουργήσει καλά με Mac.

Στην πραγματικότητα, η Apple πωλεί ακόμη και το Mac Mini χωρίς πληκτρολόγιο ή ποντίκι , επιτρέποντας στους πελάτες να προμηθεύουν τα δικά τους. Υπάρχει μόνο ένα μικρό πρόβλημα με τη χρήση πληκτρολογίου που δεν ανήκει στην Apple: κατανοώντας μερικά από τα ισοδύναμα πληκτρολογίου.

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε κλειδιά που μπορεί να έχουν διαφορετικά ονόματα ή σύμβολα σε ένα πληκτρολόγιο των Windows από ό, τι σε ένα πληκτρολόγιο Mac, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει την παρακολούθηση των σχετικών με τις οδηγίες Mac.

Για παράδειγμα, ένα εγχειρίδιο λογισμικού μπορεί να σας πει να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο εντολών ⌘, το οποίο φαίνεται να λείπει από το πληκτρολόγιο των Windows. Ειναι εκει; μοιάζει λίγο διαφορετικό.

Εδώ είναι τα πέντε πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ειδικά κλειδιά σε Mac και τα αντίστοιχα πληκτρολόγια των Windows.

Πλήκτρο Mac

Το κλειδί των Windows

Ελεγχος

Ctrl

Επιλογή

Alt

Εντολή (τριφύλλι)

Windows

Διαγράφω

Backspace

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Εισαγω

Αφού γνωρίσετε τα ισοδύναμα πληκτρολογίου, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε διάφορες λειτουργίες Mac, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης συντομεύσεων έναρξης Mac OS X.

Ένα άλλο χρήσιμο κομμάτι πληροφοριών για τους νέους χρήστες Mac είναι να γνωρίζουμε ποια σύμβολα πλήκτρων μενού αντιστοιχούν σε ποια πλήκτρα στο πληκτρολόγιο. Τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στα μενού των Mac μπορούν να είναι κάπως περίεργα για εκείνους που είναι νέοι στο Mac, καθώς και για παλιά χέρια που μπορεί να είναι πιο πολλοί από τους χρήστες πληκτρολογίου. Πείτε το Hello στα πληκτρολόγια Modifier Keyboard του Mac σας, θα εξηγήσει τα σύμβολα και τον τρόπο με τον οποίο αντιστοιχούν στο πληκτρολόγιό σας.

Η εναλλαγή κλειδιών εντολών και επιλογών

Το τελευταίο κομμάτι του προβλήματος που μπορεί να αντιμετωπίσετε εξαρτάται από την πλατφόρμα που χρησιμοποιούσατε προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα πληκτρολόγιο των Windows με το Mac. Αυτό το πρόβλημα είναι μία από τη μνήμη των δακτύλων. Εκτός από τα πληκτρολόγια των Windows και Mac που έχουν ελαφρώς διαφορετικά ονόματα, αλλάζουν επίσης τις θέσεις δύο κλειδιών τροποποίησης που χρησιμοποιούνται συχνά: τα πλήκτρα εντολών και επιλογών.

Αν είστε χρήστης μακράς διαρκείας που μεταβαίνει σε πληκτρολόγιο Windows, το κλειδί των Windows, το οποίο είναι ισοδύναμο με το κλειδί εντολών Mac, καταλαμβάνει τη φυσική θέση του πλήκτρου Option σε ένα πληκτρολόγιο Mac. Ομοίως, το πλήκτρο Alt του πληκτρολογίου των Windows είναι εκεί όπου αναμένετε να βρείτε το κλειδί εντολών Mac. Εάν έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε τα πλήκτρα τροποποίησης από το παλιό πληκτρολόγιό σας Mac, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα για λίγο, καθώς προβάλλετε τις θέσεις κλειδιών.

Αντί να χρειάζεται να επανεκκινήσετε θέσεις-κλειδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο προτιμήσεων πληκτρολογίου για να επανατοποθετήσετε τα πλήκτρα τροποποίησης, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε τις δεξιότητες απόδοσης που έχετε ήδη.

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Στο παράθυρο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) που ανοίγει, επιλέξτε το παράθυρο Προτιμήσεις πληκτρολογίου .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Τροποποιητικά πλήκτρα .
  4. Χρησιμοποιήστε το αναδυόμενο μενού δίπλα στα πλήκτρα επιλογής και εντολών για να επιλέξετε τη δράση που θέλετε να εκτελέσετε τα πλήκτρα τροποποίησης. Σε αυτό το παράδειγμα, θέλετε το κλειδί Option (το πλήκτρο Alt σε ένα πληκτρολόγιο των Windows) να εκτελέσει την ενέργεια Command και το πλήκτρο Command (το κλειδί των Windows σε ένα πληκτρολόγιο των Windows) για να εκτελέσετε τη δράση Option.
  1. Μην ανησυχείτε αν αυτό ακούγεται λίγο συγκεχυμένο. θα είναι πιο λογικό όταν βλέπετε το παράθυρο dropdown μπροστά σας. Επίσης, εάν τα πράγματα μπερδεύονται λίγο, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στο κουμπί Επαναφορά προεπιλογών για να επαναφέρετε τα πάντα όπως ήταν.
  2. Κάντε τις αλλαγές σας και κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  3. Μπορείτε να κλείσετε τις Προτιμήσεις συστήματος.

Με την επίλυση του ζητήματος αλλαγής κλειδιού τροποποίησης, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πληκτρολόγιο των Windows με το Mac.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου

Αυτά που είναι νέα στο Mac, αλλά χρησιμοποιούνται για τη χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου για να επιταχύνουν τη ροή εργασίας τους, μπορεί να χτυπήσουν λίγο από τη σημείωση που χρησιμοποιείται στο σύστημα μενού του Mac για να υποδείξουν πότε είναι διαθέσιμη μια συντόμευση πληκτρολογίου.

Εάν μια συντόμευση πληκτρολογίου είναι διαθέσιμη για ένα στοιχείο μενού, η συντόμευση θα εμφανιστεί δίπλα στο στοιχείο μενού χρησιμοποιώντας την ακόλουθη συμβολοσειρά:

Πληκτρολόγηση συντόμευσης πληκτρολογίου
Στοιχείο μενού Σημειώσεις Κλειδί
^ Ελεγχος
Επιλογή
Εντολή
Διαγράφω
Επιστροφή ή Εισαγωγή
Βάρδια