Πώς να αναζητήσετε χρήστες OkCupid

Για ένα δωρεάν online dating site, το OkCupid προσφέρει πληθώρα χαρακτηριστικών για να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε σε άλλο άτομο.

01 από 03

OKCupid Αγώνες

Για να ξεκινήσετε τη συζήτηση με τις αντιστοιχίσεις στο διαδίκτυο, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας OkCupid.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση αντιστοίχισης στο μενού. Παρουσιάζονται με μια επιλογή αγώνων που μπορείτε να περιηγηθείτε. Θα δείτε επίσης μια πρόταση που καθορίζει τα προεπιλεγμένα κριτήρια αναζήτησης.
  3. Μπορείτε να αλλάξετε και να βελτιώσετε τα κριτήρια αναζήτησης κάνοντας κλικ στο εικονίδιο των προηγμένων φίλτρων και επιλέγοντας τις προτιμήσεις σας.

02 του 03

Επεξεργαστείτε τα Κριτήρια Αναζήτησης σας

Οι προτιμήσεις αντιστοίχισης δημιουργούν έναν αλγόριθμο αναζήτησης που ταξινομεί τις καλύτερες δυνατές αντιστοιχίσεις από τη βάση δεδομένων χρηστών του OkCupid.

Έχετε διάφορες κατηγορίες που μπορείτε να τροποποιήσετε και καθένα από αυτά έχει πιο συγκεκριμένες προτιμήσεις κάτω από αυτές.

Για να κάνετε μια αλλαγή, κάντε κλικ στην κατηγορία προτιμήσεων που θέλετε να βελτιώσετε.

Οι προτιμήσεις περιλαμβάνουν το ύψος, το κάπνισμα και τις δραστηριότητες κατανάλωσης αλκοόλ, τη θρησκεία, τα αστρολογικά σήματα, την εκπαίδευση, τη δουλειά, το εισόδημα, τις γλώσσες και τις προτιμήσεις διατροφής, μεταξύ άλλων. Η κατηγορία More είναι μια συλλογή για προτιμήσεις όπως η εκπαίδευση, τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα, καθώς και ένα πεδίο αναζήτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εισαγάγετε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που αναζητάτε στα προφίλ άλλων χρηστών.

Η κατηγορία Ερωτήσεις σας επιτρέπει να επιλέξετε από τις πολλές ερωτήσεις του OKCupid για να περιορίσετε τα αποτελέσματά σας με βάση τις απαντήσεις άλλων ανθρώπων στις ίδιες ερωτήσεις. Αυτή η κατηγορία περιορίζεται στους χρήστες που αγοράζουν την ιδιότητα μέλους της λίστας OKCupid A-List.

Οι προτιμήσεις ορίζονται με διάφορους τρόπους. Η προτίμηση ύψους, για παράδειγμα, ορίζεται ως εύρος χρησιμοποιώντας αναπτυσσόμενα με ελάχιστα και μέγιστα. Άλλες προτιμήσεις είναι απλά checkboxes ή sliders. Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ορίζονται κάνοντας κλικ σε ένα πάνω ή κάτω βέλος για να υποδείξετε αν κάθε χαρακτηριστικό είναι σημαντικό (επάνω) ή ασήμαντο (κάτω).

Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση .

Εάν θέλετε να διευκολύνετε την αναζήτηση ξανά, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση πριν ψάξετε για να αποθηκεύσετε αυτές τις ρυθμίσεις.

03 του 03

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζονται σε ένα πλέγμα κάτω από τις προτιμήσεις αναζήτησης. Θα δείτε λεπτομέρειες στιγμιότυπου για κάθε άτομο, όπως το όνομα χρήστη, την ηλικία και την τοποθεσία, καθώς και μια εικόνα προφίλ.

Εάν ένας χρήστης είναι συνδεδεμένος, στο κάτω μέρος της εικόνας προφίλ του εμφανίζεται ένα πράσινο εικονίδιο Online.

Θα δείτε επίσης την εκτίμηση του OKCupid για το πόσο καλά η προσωπικότητά σας ταιριάζει με το άτομο. Υπάρχουν δύο αξιολογήσεις, Match and Enemy, που έχουν το καθένα ένα ποσοστό δίπλα τους. Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό, τόσο ισχυρότερο είναι το ποσοστό ατόμων σε αυτή την αξιολόγηση. (Ο εχθρός σημαίνει ότι δεν συμφωνήσατε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ή διαφέρατε τη σημασία τους.)

Η τοποθέτηση του δείκτη πάνω από ένα προφίλ αλλάζει την ενότητα αξιολόγησης σε ένα κουμπί Like. Κάντε κλικ σε αυτό και το άτομο ενημερώνεται ότι σας άρεσε το προφίλ του.