Πώς μπορώ να αντιγράψω ένα αρχείο στα Windows;

Αντιγράψτε αρχεία στα Windows για να τοποθετήσετε ένα αντίγραφο σε άλλη τοποθεσία

Υπάρχουν πολλοί, πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να αντιγράψετε αρχεία στα Windows, ειδικά αν προσπαθείτε να διορθώσετε κάποιο πρόβλημα.

Ένα αντίγραφο αρχείου ίσως είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας αντιμετώπισης προβλημάτων, για παράδειγμα, εάν υποψιάζεστε ότι έχετε κατεστραμμένο ή λείπει αρχείο συστήματος. Από την άλλη πλευρά, μερικές φορές θα αντιγράψετε ένα αρχείο για να παράσχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας ενώ κάνετε αλλαγές σε ένα σημαντικό αρχείο που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σύστημά σας.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, η διαδικασία αντιγραφής αρχείων είναι μια τυπική λειτουργία κάθε λειτουργικού συστήματος , συμπεριλαμβανομένων όλων των εκδόσεων των Windows.

Τι σημαίνει να αντιγράψετε ένα αρχείο;

Ένα αντίγραφο αρχείου είναι ακριβώς αυτό - ένα ακριβές αντίγραφο ή ένα αντίγραφο. Το αρχικό αρχείο δεν αφαιρείται ή μεταβάλλεται με οποιονδήποτε τρόπο. Η αντιγραφή ενός αρχείου απλά τοποθετεί το ίδιο αρχείο σε κάποια άλλη τοποθεσία, και πάλι, χωρίς να αλλάξει το πρωτότυπο.

Μπορεί να είναι εύκολο να συγχέουμε ένα αντίγραφο αρχείου με μια περικοπή αρχείου, η οποία αντιγράφει το πρωτότυπο όπως ένα κανονικό αντίγραφο, αλλά στη συνέχεια διαγράφει το πρωτότυπο μόλις γίνει το αντίγραφο. Η κοπή ενός αρχείου είναι διαφορετική επειδή μετακινεί το αρχείο από τη μια θέση στην άλλη.

Πώς μπορώ να αντιγράψω ένα αρχείο στα Windows;

Ένα αντίγραφο αρχείου γίνεται πιο εύκολα από την Εξερεύνηση των Windows, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα αρχείων (δείτε την ενότητα στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας).

Είναι πραγματικά, πολύ εύκολο να αντιγράψετε αρχεία από την Εξερεύνηση των Windows, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα των Windows που χρησιμοποιείτε. Ενδέχεται να γνωρίζετε την Εξερεύνηση των Windows ως Υπολογιστής μου, Υπολογιστής ή Ο Υπολογιστής μου , αλλά είναι όλα τα ίδια περιβάλλον διαχείρισης αρχείων.

Τα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP έχουν ελαφρώς διαφορετικές διαδικασίες για την αντιγραφή αρχείων:

Συμβουλή: Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις διάφορες εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Windows 10 και Windows 8

  1. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Έναρξη και επιλέξτε το κουμπί Εξερεύνηση αρχείων από την αριστερή πλευρά. Είναι αυτό που μοιάζει με φάκελο.
    1. Οι χρήστες Windows 8 μπορούν να αναζητήσουν αυτόν τον υπολογιστή από την οθόνη "Έναρξη".
    2. Συμβουλή: Και οι δύο εκδόσεις των Windows υποστηρίζουν το άνοιγμα του File Explorer ή αυτού του υπολογιστή με τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows Key + E.
  2. Εντοπίστε το φάκελο όπου βρίσκεται το αρχείο, κάνοντας διπλό κλικ σε όλους τους φακέλους ή τους υποφακέλους που είναι απαραίτητοι μέχρι να φτάσετε στο αρχείο.
    1. Εάν το αρχείο σας βρίσκεται σε διαφορετικό σκληρό δίσκο από το πρωτεύον, κάντε κλικ ή επιλέξτε Αυτό το PC από την αριστερή πλευρά του ανοικτού παραθύρου και, στη συνέχεια, επιλέξτε το σωστό σκληρό δίσκο. Αν δεν δείτε αυτήν την επιλογή, ανοίξτε το μενού Προβολή στο επάνω μέρος του παραθύρου, επιλέξτε Παράθυρο περιήγησης και, τέλος, κάντε κλικ ή επιλέξτε την επιλογή Παράθυρο περιήγησης στο νέο μενού.
    2. Σημείωση: Αν σας δοθεί μια γραμμή εντολών που αναφέρει ότι πρέπει να επιβεβαιώσετε την πρόσβαση στο φάκελο, απλώς συνεχίστε.
    3. Συμβουλή: Είναι πιθανό ότι το αρχείο σας βρίσκεται βαθιά μέσα σε διάφορους φακέλους. Για παράδειγμα, ίσως χρειαστεί να ανοίξετε πρώτα έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή δίσκο και, στη συνέχεια, δύο ή περισσότερους υποφακέλους πριν φτάσετε στο αρχείο που θέλετε να αντιγράψετε.
  1. Κάντε κλικ ή πατήστε μόνο μία φορά στο αρχείο που θέλετε να αντιγράψετε. Το αρχείο θα επισημανθεί.
    1. Συμβουλή: Για να αντιγράψετε περισσότερα από ένα αρχεία ταυτόχρονα από αυτόν το φάκελο, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και επιλέξτε κάθε πρόσθετο αρχείο που πρέπει να αντιγραφεί.
  2. Με τα αρχεία που εξακολουθούν να επισημαίνονται, μεταβείτε στο μενού Αρχική σελίδα στο επάνω μέρος του παραθύρου και επιλέξτε την επιλογή Αντιγραφή .
    1. Οτιδήποτε αντιγράψατε τώρα αποθηκεύεται τώρα στο πρόχειρο, έτοιμο να αντιγραφεί αλλού.
  3. Μεταβείτε στο φάκελο στον οποίο πρέπει να αντιγραφεί το αρχείο. Μόλις ανοίξετε το φάκελο, μπορείτε να δείτε τα αρχεία ή τους φακέλους που υπάρχουν ήδη μέσα (ίσως να είναι κενά).
    1. Σημείωση: Ο φάκελος προορισμού μπορεί να είναι οπουδήποτε. σε διαφορετικό εσωτερικό ή εξωτερικό σκληρό δίσκο, DVD, στο φάκελο " Εικόνες " ή στην επιφάνεια εργασίας σας κ.λπ. Μπορείτε ακόμη να κλείσετε από το παράθυρο όπου αντιγράψατε το αρχείο και το αρχείο θα παραμείνει στο πρόχειρο σας μέχρι να αντιγράψετε κάτι άλλο.
  4. Από το αρχικό μενού στην κορυφή του φακέλου προορισμού, κάντε κλικ / πατήστε το κουμπί Επικόλληση .
    1. Σημείωση: Αν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την επικόλληση, επειδή ο φάκελος απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή για να επικολλήσετε αρχεία, προχωρήστε και το παρέχετε. Αυτό σημαίνει ακριβώς ότι ο φάκελος θεωρείται σημαντικός από τα Windows και ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν προσθέτετε αρχεία εκεί.
    2. Συμβουλή: Εάν επιλέξετε τον ίδιο φάκελο με το αρχικό αρχείο, τα Windows θα κάνουν αυτόματα ένα αντίγραφο αλλά θα προσθέσουν τη λέξη "copy" στο τέλος του ονόματος αρχείου (λίγο πριν την επέκταση αρχείου ) ή θα σας ζητήσουν να αντικαταστήσετε / να αντικαταστήσετε τα αρχεία ή να παραλείψετε να τα αντιγράψετε.
  1. Το αρχείο που επιλέξατε από το Βήμα 3 αντιγράφεται τώρα στη θέση που επιλέξατε στο Βήμα 5.
    1. Θυμηθείτε ότι το αρχικό αρχείο βρίσκεται ακόμα εκεί που ήταν όταν το αντιγράψατε. η αποθήκευση ενός νέου αντιγράφου δεν επηρέασε το πρωτότυπο με κανέναν τρόπο.

Windows 7 και Windows Vista

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, στην επιλογή Υπολογιστής .
  2. Εντοπίστε τη μονάδα σκληρού δίσκου , τη θέση δικτύου ή τη συσκευή αποθήκευσης που βρίσκεται το αρχικό αρχείο που θέλετε να αντιγράψετε και κάντε διπλό κλικ για να ανοίξετε τα περιεχόμενα της μονάδας δίσκου.
    1. Σημείωση: Αν σκοπεύετε να αντιγράψετε αρχεία από μια πρόσφατη λήψη από το διαδίκτυο, ελέγξτε το φάκελο Downloads , τη βιβλιοθήκη εγγράφων και τους φακέλους της επιφάνειας εργασίας για το ληφθέν αρχείο. Αυτά μπορούν να βρεθούν στο φάκελο "Χρήστες".
    2. Πολλά αρχεία που έχουν ληφθεί έρχονται σε συμπιεσμένη μορφή όπως ZIP , επομένως μπορεί να χρειαστεί να αποσυμπιέσετε το αρχείο για να εντοπίσετε το μεμονωμένο αρχείο ή τα αρχεία που ακολουθείτε.
  3. Συνεχίστε να περιηγείστε προς τα κάτω μέσω οποιωνδήποτε μονάδων δίσκου και φακέλων είναι απαραίτητες μέχρι να βρείτε το αρχείο που θέλετε να αντιγράψετε.
    1. Σημείωση: Εάν σας ζητηθεί ένα μήνυμα που λέει "Δεν έχετε επί του παρόντος άδεια πρόσβασης σε αυτόν το φάκελο" , κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια για να συνεχίσετε στο φάκελο.
  4. Επισημάνετε το αρχείο που θέλετε να αντιγράψετε κάνοντας κλικ σε αυτό μία φορά. Μην ανοίξετε το αρχείο.
    1. Συμβουλή: Θέλετε να αντιγράψετε περισσότερα από ένα αρχεία (ή φάκελο); Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl στο πληκτρολόγιό σας και επιλέξτε τα αρχεία και τους φακέλους που θέλετε να αντιγράψετε. Αφήστε το πλήκτρο Ctrl όταν έχετε επισημάνει όλα τα αρχεία και τους φακέλους που θέλετε να αντιγράψετε. Όλα τα φωτισμένα αρχεία και φακέλους θα αντιγραφούν.
  1. Επιλέξτε Οργανώστε και, στη συνέχεια, Αντιγράψτε από το μενού στην κορυφή του παραθύρου του φακέλου.
    1. Ένα αντίγραφο του αρχείου είναι τώρα αποθηκευμένο στη μνήμη του υπολογιστή σας.
  2. Μεταβείτε στη θέση στην οποία θέλετε να αντιγράψετε το αρχείο. Μόλις βρείτε τον φάκελο, κάντε κλικ σε αυτό μία φορά για να το επισημάνετε.
    1. Σημείωση: Ακριβώς για να επαναλάβετε, κάνετε κλικ στον φάκελο προορισμού στον οποίο θέλετε να περιέχεται το αντιγραμμένο αρχείο. Δεν πρέπει να κάνετε κλικ σε κανένα αρχείο. Το αρχείο που αντιγράφετε βρίσκεται ήδη στη μνήμη του υπολογιστή σας.
  3. Επιλέξτε Οργάνωση και στη συνέχεια Επικόλληση από το μενού του παραθύρου φακέλων.
    1. Σημείωση: Εάν σας ζητηθεί να δώσετε δικαιώματα διαχειριστή για να αντιγράψετε στο φάκελο, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια . Αυτό σημαίνει ότι ο φάκελος στον οποίο αντιγράφετε θεωρείται σύστημα ή άλλος σημαντικός φάκελος από τα Windows 7.
    2. Συμβουλή: Εάν επικολλήσετε το αρχείο στον ακριβώς ίδιο φάκελο όπου υπάρχει το πρωτότυπο, τα Windows θα μετονομάσουν το διπλότυπο ώστε να έχουν τη λέξη "copy" στο τέλος του ονόματος αρχείου. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορούν να υπάρχουν δύο αρχεία στον ίδιο φάκελο με το ίδιο ακριβώς όνομα.
  4. Το αρχείο που επιλέξατε στο Βήμα 4 θα αντιγραφεί τώρα στο φάκελο που επιλέξατε στο Βήμα 6.
    1. Το αρχικό αρχείο θα παραμείνει αμετάβλητο και ένα ακριβές αντίγραφο θα δημιουργηθεί στη θέση που καθορίσατε.

Windows XP:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια ο Υπολογιστής μου .
  2. Εντοπίστε τη μονάδα σκληρού δίσκου, τη μονάδα δικτύου ή άλλη συσκευή αποθήκευσης στην οποία βρίσκεται το αρχικό αρχείο που θέλετε να αντιγράψετε και κάντε διπλό κλικ για να ανοίξετε τα περιεχόμενα της μονάδας.
    1. Σημείωση: Αν σκοπεύετε να αντιγράψετε αρχεία από μια πρόσφατη λήψη από το διαδίκτυο, ελέγξτε τους φακέλους My Documents και Desktop για το ληφθέν αρχείο. Αυτοί οι φάκελοι αποθηκεύονται στο φάκελο κάθε χρήστη μέσα στον κατάλογο "Έγγραφα και ρυθμίσεις".
    2. Πολλά αρχεία που έχουν ληφθεί έρχονται σε συμπιεσμένη μορφή, επομένως μπορεί να χρειαστεί να αποσυμπιέσετε το αρχείο για να εντοπίσετε το μεμονωμένο αρχείο ή τα αρχεία που ακολουθείτε.
  3. Συνεχίστε να περιηγείστε προς τα κάτω μέσω οποιωνδήποτε μονάδων δίσκου και φακέλων είναι απαραίτητες μέχρι να βρείτε το αρχείο που θέλετε να αντιγράψετε.
    1. Σημείωση: Εάν σας ζητηθεί ένα μήνυμα που αναφέρει ότι "Αυτός ο φάκελος περιέχει αρχεία που διατηρούν το λειτουργικό σας σύστημα σωστά, δεν πρέπει να τροποποιήσετε το περιεχόμενό του". , κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση του περιεχομένου αυτού του συνδέσμου για να συνεχίσετε.
  4. Επισημάνετε το αρχείο που θέλετε να αντιγράψετε κάνοντας κλικ σε αυτό μία φορά (μην κάνετε διπλό κλικ ή ανοίγει το αρχείο).
    1. Συμβουλή: Θέλετε να αντιγράψετε περισσότερα από ένα αρχεία (ή φάκελο); Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl στο πληκτρολόγιό σας και επιλέξτε τα αρχεία και τους φακέλους που θέλετε να αντιγράψετε. Αφήστε το πλήκτρο Ctrl όταν ολοκληρώσετε. Όλα τα αρχεία και οι φάκελοι που έχουν επισημανθεί θα αντιγραφούν.
  1. Επιλέξτε Επεξεργασία και, στη συνέχεια, Αντιγραφή σε φάκελο ... από το μενού στο επάνω μέρος του παραθύρου του φακέλου.
  2. Στο παράθυρο Αντιγραφή αντικειμένων , χρησιμοποιήστε τα εικονίδια + για να εντοπίσετε το φάκελο που θέλετε να αντιγράψετε στο αρχείο που επιλέξατε στο βήμα 4 στο.
    1. Σημείωση: Εάν δεν υπάρχει ακόμα ο φάκελος στον οποίο θέλετε να αντιγράψετε το αρχείο, χρησιμοποιήστε το κουμπί Δημιουργία νέου φακέλου για να δημιουργήσετε το φάκελο.
  3. Κάντε κλικ στο φάκελο στον οποίο θέλετε να αντιγράψετε το αρχείο και έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί Αντιγραφή .
    1. Σημείωση: Εάν αντιγράψετε το αρχείο στον ίδιο φάκελο με το πρωτότυπο, τα Windows θα μετονομάσουν το διπλό αρχείο ώστε να έχουν τις λέξεις "Copy of" πριν από το αρχικό όνομα αρχείου.
  4. Το αρχείο που επιλέξατε στο Βήμα 4 θα αντιγραφεί στον φάκελο που επιλέξατε στο Βήμα 7.
    1. Το αρχικό αρχείο θα παραμείνει αμετάβλητο και ένα ακριβές αντίγραφο θα δημιουργηθεί στη θέση που καθορίσατε.

Συμβουλές και άλλους τρόπους για την αντιγραφή αρχείων στα Windows

Μία από τις πιο γνωστές συντομεύσεις για την αντιγραφή και επικόλληση κειμένου είναι Ctrl + C και Ctrl + V. Η ίδια συντόμευση πληκτρολογίου μπορεί να αντιγράψει και να επικολλήσει αρχεία και φακέλους στα Windows. Απλά επισημάνετε τι χρειάζεται να αντιγράψετε, πατήστε Ctrl + C για να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο στο πρόχειρο και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το Ctrl + V για να επικολλήσετε τα περιεχόμενα κάπου αλλού.

Το Ctrl + A μπορεί να επισημάνει τα πάντα σε ένα φάκελο, αλλά αν δεν θέλετε να αντιγράψετε όλα όσα έχετε επισημάνει και αντίθετα θέλετε να αποκλείσετε μερικά στοιχεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Ctrl για να καταργήσετε την επιλογή κάθε επιλεγμένου στοιχείου. Ό, τι παραμένει επισημαίνεται είναι τι θα αντιγραφεί.

Τα αρχεία μπορούν επίσης να αντιγραφούν από τη Γραμμή εντολών σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows, με την εντολή copy ή xcopy .

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε την Εξερεύνηση των Windows κάνοντας δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη. Η επιλογή ονομάζεται Εξερεύνηση αρχείων ή Εξερεύνηση , ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε.

Αν δεν ξέρετε πού βρίσκεται το αρχείο στον υπολογιστή σας ή προτιμάτε να κάνετε αναζήτηση μέσα από πολλούς φακέλους για να το βρείτε, μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση αρχείων σε όλο το σύστημα με το δωρεάν εργαλείο "Όλα". Μπορείτε να αντιγράψετε αρχεία απευθείας από αυτό το πρόγραμμα και να αποφύγετε τη χρήση της Εξερεύνησης των Windows.