Έξυπνοι ανιχνευτές καπνού: Τι είναι και πώς λειτουργούν

Μπορεί ένα έξυπνο σπίτι να σώσει τη ζωή σας;

Οι έξυπνοι ανιχνευτές καπνού λειτουργούν σαν τους παραδοσιακούς ανιχνευτές καπνού, οι οποίοι ακούγονται συναγερμός όταν ανιχνεύεται ο καπνός ή η πυρκαγιά και παρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προειδοποίηση για να βγούμε με ασφάλεια σε περίπτωση πυρκαγιάς στο σπίτι.

Όπου οι έξυπνοι ανιχνευτές καπνού έχουν μια άκρη είναι η ικανότητά τους να στέλνουν μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας όταν ενεργοποιείται ο συναγερμός - ακόμα και αν είστε μακριά από το σπίτι. Οι έξυπνοι ανιχνευτές καπνού (όπως αυτοί που ανήκουν στη σειρά προϊόντων Nest ) σας ειδοποιούν επίσης όταν η μπαταρία είναι χαμηλή ή εάν υπάρχει πρόβλημα με τους αισθητήρες της μονάδας. Αυτές οι δύο δυνατότητες από μόνα τους έχουν τη δυνατότητα να σώσουν τις ζωές σας και της οικογένειάς σας.

Τι είναι οι έξυπνοι ανιχνευτές καπνού;

Εάν υπάρχει μια έξυπνη συσκευή για το σπίτι σας που αξίζει να επενδύσετε, είναι ένας έξυπνος ανιχνευτής καπνού. Ενώ οι τύποι αισθητήρων που χρησιμοποιούνται (ιονισμένοι ή φωτοηλεκτρικοί αισθητήρες) είναι οι ίδιοι για τους παραδοσιακούς και έξυπνους ανιχνευτές καπνού, εκεί ακριβώς τελειώνουν οι ομοιότητες. Οι έξυπνοι ανιχνευτές καπνού ενσωματώνουν χαρακτηριστικά αυτοελέγχου για την παρακολούθηση της ισχύος της μπαταρίας και της σωστής λειτουργίας του αισθητήρα και αποστέλλουν μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Τα περισσότερα μοντέλα των έξυπνων ανιχνευτών καπνού ενσωματώνουν επίσης την ανίχνευση μονοξειδίου του άνθρακα στα χαρακτηριστικά τους. Εάν οι έξυπνοι ανιχνευτές καπνού σας ενσωματωθούν στο σύστημα αυτοματισμού στο σπίτι σας, το συνδεδεμένο σπίτι σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες των έξυπνων ανιχνευτών καπνού μαζί με αισθητήρες από άλλες συσκευές που ανιχνεύουν θερμότητα και φως για να σας ειδοποιούν γρηγορότερα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Πώς λειτουργούν οι έξυπνοι ανιχνευτές καπνού

Ο ευκολότερος τρόπος να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν οι έξυπνοι ανιχνευτές καπνού είναι να τους θεωρούν ως ανιχνευτές καπνού Wi-Fi. Όταν ενεργοποιείται ένας συναγερμός, οι έξυπνοι ανιχνευτές καπνού χρησιμοποιούν Wi-Fi ή παρόμοια τεχνολογία επικοινωνίας για να συνδεθούν με τον έξυπνο κεντρικό σας κόμβο (αν έχετε) και μια εφαρμογή στο smartphone σας. Εάν απλά κάνατε κατά λάθος μια παρτίδα μπισκότων βουτύρου φυστικιών ενώ παρακολουθείτε το παιχνίδι Broncos και είναι απλός ψευδής συναγερμός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή τηλεφώνου για να σιγήσετε τον συναγερμό.

Αν έχετε συγχρονίσει πολλούς έξυπνους ανιχνευτές καπνού, όλοι τους θα ηχήσουν συναγερμούς, ακόμη και αν ενεργοποιηθεί μόνο ένας. Επιπλέον, η ειδοποίηση που λαμβάνετε στο τηλέφωνό σας ή οι επικοινωνίες από τον έξυπνο κεντρικό κόμβο σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιος συναγερμός έχει ενεργοποιηθεί για να σας βοηθήσει να βρείτε το πρόβλημα. Αν είστε μακριά από το σπίτι και λαμβάνετε μια σχετική ειδοποίηση, μπορείτε να ειδοποιήσετε γρήγορα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ενδεχομένως να αποφύγετε σοβαρές ζημιές στην ιδιοκτησία.

Έξυπνος ανιχνευτής καπνού Power and Connectivity Concerns

Οι έξυπνοι ανιχνευτές καπνού λειτουργούν όταν το ρεύμα ή το διαδίκτυο είναι έξω. Ακόμα κι αν ο έξυπνος ανιχνευτής καπνού είναι συνδεδεμένος στο ηλεκτρικό σας σύστημα, το σύστημα υποστήριξης της μπαταρίας θα αναλάβει κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος. Εάν υπάρχει διαταραχή διαδικτύου, πολλά έξυπνα μοντέλα ανιχνευτών καπνού μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το Bluetooth για να επικοινωνούν με το κινητό σας τηλέφωνο (εάν είστε στο σπίτι) ή με το έξυπνο οικιακό σας σύστημα όταν ενεργοποιείται συναγερμός.

Όσο ο έξυπνος οικιακός σας διανομέας ή το σύστημα έχει δυνατότητες κυψελοειδούς σύνδεσης, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα πρότυπο κυψελοειδές σήμα στείλτε ειδοποιήσεις σε εσάς και σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν ενεργοποιείται συναγερμός. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα έξυπνα συστήματα αυτοματισμού στο σπίτι διαθέτουν κυψελοειδή σύνδεση και ορισμένες επιλογές μπορεί να απαιτούν μια πρόσθετη συσκευή και ενδεχομένως μια μηνιαία αμοιβή για αυτή την κυψελοειδή σύνδεση. Αν οι διαταραχές του ρεύματος ή του διαδικτύου είναι κοινές στην περιοχή σας, επιλέγοντας μια επιλογή που προσφέρει κυτταρική συνδεσιμότητα παρέχει μια ειρήνη που μπορεί να αξίζει το επιπλέον κόστος.

Τι είναι οι ακροατές και πώς λειτουργούν;

Εάν έχετε αρκετά μεγάλο σπίτι ή έχετε αρκετούς ανιχνευτές καπνού για να αντικαταστήσετε, ίσως θελήσετε να επενδύσετε σε έναν ακροατή για περιοχές του σπιτιού σας που θα εξακολουθούν να έχουν παραδοσιακούς ανιχνευτές καπνού για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι ακροατές είναι συσκευές που συνδέονται σε μια τυπική πρίζα (και περιλαμβάνουν μια εφεδρική μπαταρία) που κυριολεκτικά "ακούν" για τον συναγερμό ανιχνευτή καπνού. Αν ο ήχος συναγερμού ανιχνευτή καπνού ακούγεται, η συσκευή ακρόασης στέλνει ειδοποίηση σε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας.

Το μειονέκτημα της χρήσης ενός ακροατή είναι ότι επειδή δεν επικοινωνεί στην πραγματικότητα με τον ίδιο τον ανιχνευτή καπνού, δεν μπορείτε να σιγήσετε τους ψευδείς συναγερμούς μαζί του και επίσης να χάσετε την ανίχνευση μονοξειδίου του άνθρακα και την αυτο-παρακολούθηση της ζωής της μπαταρίας και της λειτουργίας του αισθητήρα χαρακτηριστικά ενός έξυπνου ανιχνευτή καπνού. Ωστόσο, εάν πρέπει να αντικαταστήσετε τους ανιχνευτές καπνού σας με την πάροδο του χρόνου, αντί να τις κάνετε ταυτόχρονα, ένας ακροατής είναι μια βιώσιμη επιλογή για να σας κρατήσει ενημερωμένο εάν ένας παραδοσιακός συναγερμός καπνού στο σπίτι σας σβήσει.

Τι είναι οι έξυπνες μπαταρίες και πώς λειτουργούν;

Οι έξυπνες μπαταρίες είναι κατασκευασμένες για να λειτουργούν με τους παραδοσιακούς ανιχνευτές καπνού και να ταιριάζουν μέσα στην κανονική θήκη μπαταριών. Η διαφορά με τις έξυπνες μπαταρίες είναι ότι περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να σας στείλει μια ειδοποίηση εάν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός ή εάν η ισχύς της μπαταρίας είναι χαμηλή. Ενώ οι έξυπνες μπαταρίες είναι η λιγότερο δαπανηρή επιλογή εάν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση εάν ο συναγερμός σβήσει όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι, δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοελεγχθούν και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία αισθητήρα ή να επικοινωνήσουν με άλλους ανιχνευτές καπνού στο σπίτι σας .

Πού να αγοράσετε έξυπνες ανιχνευτές καπνού

Οι έξυπνοι ανιχνευτές καπνού είναι διαθέσιμοι σε πολλά καταστήματα εγχώριας βελτίωσης, όπως το Lowe's ή το Home Depot, τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης όπως το Best Buy και μέσω διαδικτυακών λιανοπωλητών όπως το Amazon . Ακόμη και μερικά καταστήματα οικιακών ειδών φέρουν έξυπνους ανιχνευτές καπνού, όπως Bed, Bath & Beyond.

Εγκατάσταση ανιχνευτών καπνού Smart

Η εγκατάσταση έξυπνων ανιχνευτών καπνού εξαρτάται από το εάν είναι τροφοδοτούμενες με μπαταρία ή με ενσύρματη σύνδεση. Οι έξυπνοι ανιχνευτές καπνού που λειτουργούν με μπαταρία είναι οι πιο εύκολες στην εγκατάσταση, καθώς μπορείτε να τις τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε τοίχο (ή οροφή) με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο, όπως μια ζωγραφική ή ένα διακοσμητικό ράφι. Εάν εγκαθιστάτε περισσότερα από ένα, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τις μπαταρίες σε όλες και να εκτελέσετε δοκιμές και αντιστοίχιση πρώτα πριν τις τοποθετήσετε στον τοίχο (για δοκιμή και αντιστοίχιση, οι συσκευές θα έρθουν με βήμα προς βήμα οδηγίες για να ακολουθηστε).

Οι έξυπνοι ανιχνευτές καπνού απαιτούν να απενεργοποιείτε την παροχή ρεύματος στο σπίτι σας στο κουτί διακόπτη κατά την αφαίρεση των παλιών παραδοσιακών ανιχνευτών καπνού και ακολουθήστε τις οδηγίες για τη σύνδεση των έξυπνων ανιχνευτών. Εάν δεν είστε σίγουροι για τίποτα κατά την εγκατάσταση ενσύρματων έξυπνων ανιχνευτών καπνού, είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια ή να προσλάβετε κάποιον με ηλεκτρική τεχνογνωσία για να εξασφαλίσετε σωστή εγκατάσταση.

Κάνοντας τη μετάβαση σε έξυπνους ανιχνευτές καπνού

Εάν είστε στο φράχτη για το αν οι έξυπνοι ανιχνευτές καπνού αξίζουν την επένδυση, εξετάστε τα ακόλουθα σημεία: