Οι 7 καλύτεροι έξυπνοι διανομέα που θα αγοράσουν το 2018

Ελέγξτε όλα τα έξυπνα gadget σας από ένα απλό μέρος

Ο έλεγχος των ψηφιακών κλειδαριών, των συστημάτων φωτισμού, των συσκευών ή ακόμα και της θερμοκρασίας μπορεί τώρα να γίνει απευθείας στο smartphone σας ή με τον ήχο της φωνής σας. Και η συγκέντρωση όλων αυτών των τεχνολογιών είναι ο έξυπνος κόμβος. Ένας έξυπνος διανομέας προσφέρει στους χρήστες εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, εντολών που δημιουργούνται ειδικά για τις ακριβείς ανάγκες τους. Έτσι, αν θέλετε να γυρίσετε τη μουσική στο σαλόνι, κλείστε τα φώτα στην τραπεζαρία ή ανοίξτε το AC στην κύρια κρεβατοκάμαρα, ένας έξυπνος διανομέας σας επιτρέπει να κάνετε όλα αυτά από ένα απλό μέρος (έτσι δεν έχετε πρόσβαση σε τόνους διαφορετικών εφαρμογών). Χρειάζεστε βοήθεια για την εύρεση του σωστού; Ακολουθεί ο κατάλογος των καλύτερων έξυπνων διανομέων στην αγορά σήμερα.

Το SmartThings Hub της Samsung είναι ένα έξυπνο σύστημα που λαμβάνει συνεχώς ενημερώσεις λογισμικού, οπότε η λίστα των περιφερειακών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι πάνω από 200 συσκευές. Είτε θέλετε σύνθετα χειριστήρια είτε απλές εντολές, οι διαθέσιμες εφαρμογές Android και iOS smartphone ή η Amazon Echo επιτρέπουν στο Hub SmartThings να ελέγχει οποιαδήποτε συσκευή με ραδιόφωνο για Wi-Fi, Z-Wave ή ZigBee. Τελικά, αυτό σημαίνει τον έλεγχο των συνδεδεμένων οικιακών συσκευών της Samsung, του θερμοστάτη Ecobee, των λαμπτήρων Philips Hue και πολλά άλλα.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης είναι γρήγορο, ακόμα κι αν δεν είστε τεχνικά διατεθειμένοι, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι ο Hub απαιτεί καλώδιο Ethernet για λειτουργία. Η εφαρμογή SmartThings Hub της Samsung είναι απίστευτα διαισθητική και επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο σε μεμονωμένα συνδεδεμένες συσκευές, καθώς και "ρουτίνες" για προεπιλεγμένες διαμορφώσεις συσκευών. Με τη μέτρηση των 4,2 x 4,9 x 1,3 ιντσών, ο Hub είναι αρκετά συμπαγής ώστε να ταιριάζει σχεδόν οπουδήποτε. Η Samsung προχωράει το ante με τη συμπερίληψη των δικών της SmartApps που ενσωματώνονται στον υπάρχοντα Hub με πρόσθετες λειτουργίες όπως η ενεργοποίηση μιας έξυπνης πρίζας όταν ενεργοποιείται ένας αισθητήρας πόρτας.

Το Amazon Echo Dot διατίθεται πολύ πιο κάτω από τους περισσότερους Smart Hubs χωρίς να λείπει η λειτουργικότητα. Αν και δεν έχει μεγαλύτερο ηχείο όπως ο μεγαλύτερος αδερφός του, το ενσωματωμένο μικρόφωνο είναι εξίσου ικανό να παίρνει φωνές από ένα δωμάτιο, χάρη στα επτά μικρόφωνα μεγάλου πεδίου. Οι δυνατότητες του Dot υπερβαίνουν την παραγγελία πίτσα. μπορεί να θέσει συναγερμούς, να διαβάσει τα νέα της επικαιρότητας, τα αθλητικά αποτελέσματα και τις καιρικές εκθέσεις και άλλα. Η προσθήκη μιας εισόδου ήχου 3,5 χιλιοστών προσθέτει τη δυνατότητα σύνδεσης με ηχεία ή ακουστικά για να ακούτε μουσική. Με τη μέτρηση 1,3 x 3,3 x 3,3 ίντσες, το Echo Dot είναι πραγματικά συμπαγές ώστε να ταιριάζει σχεδόν οπουδήποτε σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Η εγκατάσταση με το Echo Dot είναι τόσο εύκολη όσο και η χρήση του. Απλά συνδέστε το σε τοίχο μόλις φτάσει, κατεβάστε την εφαρμογή Android ή iOS Alexa και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Αφού συνδεθείτε στο διαδίκτυο, οι απλούστερες φωνητικές εντολές θα χρησιμοποιήσουν το Echo Dot, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της θερμοκρασίας στο θερμοστάτη Nest. Ακόμη και με την ικανότητά του να ελέγχει τις τηλεοράσεις, τα φώτα, τους οπαδούς και ακόμη και κάποιους καφετιέρες, το Amazon παίρνει τα πράγματα σε μια εγκοπή με την τεχνογνωσία του Amazon και την υποστήριξη τρίτων κατασκευαστών όπου ο ουρανός είναι το όριο για τις διαφορετικές χρήσεις του.

Το πιο γνωστό όνομα στο παιχνίδι Smart Hub, το Amazon Echo, προσφέρει ένα εξαιρετικό σετ χαρακτηριστικών που περιλαμβάνει ένα ημι-κατευθυντικό ηχείο 360 μοιρών. Αυτός ο ομιλητής είναι βολικός με την υποστήριξη όλων των αγαπημένων σας υπηρεσιών μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των Amazon Prime Music, Spotify, Pandora, iHeartRadio και άλλων, τα οποία ελέγχονται από τη φωνή σας. Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Απλά ζητήστε από την Alexa να κάνει μια κλήση ή να στείλει ένα μήνυμα. Τα πρόσθετα, όπως η ανάγνωση των ειδήσεων και η αναφορά της κυκλοφορίας, των καιρικών συνθηκών ή των βαθμολογιών για αθλήματα, είναι επίσης επί του σκάφους, αλλά είναι απαλά σε σύγκριση με τα φωτιστικά, τους ανεμιστήρες, τους διακόπτες, τους θερμοστάτες, τις πόρτες γκαράζ ή ακόμη και τις κλειδαριές των θυρών.

Η προσθήκη των "δεξιοτήτων" του Amazon προσφέρει εκτεταμένη υποστήριξη τρίτου κατασκευαστή που επιτρέπει στο Echo να πάρει τόσο πιο έξυπνα και να προσθέσει νέες λειτουργίες που δημιουργούνται από την κοινότητα των χρηστών. Με τη μέτρηση των 5,8 x 3,4 x 3,4 ίντσες, η Echo καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο, αλλά απαιτεί ισχύ AC, οπότε η τοποθέτηση σε πάγκο, γραφείο ή ράφι είναι ιδανική. Με πρόσθετα πρόσθετα όπως ένα subwoofer 2,5 ιντσών ή tweeter δύο ιντσών, ο ήχος ακούγεται φανταστικός. Και η σύνδεση Wi-Fi είναι ροκ στερεά, χάρη στην υποστήριξη διπλής κεραίας, διπλής κεραίας με τεχνολογία MU-MIMO για ταχύτερη ροή μουσικής.

Το Wink 2 είναι ένας έξυπνος διανομέας δεύτερης γενιάς που συνδέεται με έναν εντυπωσιακό αριθμό συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Alexa του Amazon, Google Home, Z-Wave, Zigbee, Lutron Clear Connect και Kidde. Μέσα στο Wink και το κομψά σχεδιασμένο πλαίσιο 7,25 x 7,25 x 1,75 ιντσών είναι ισχυρό ασύρματο Wi-Fi και θύρες Ethernet για σύνδεση με ροκ-στερεά Internet. Ευτυχώς, η ευκολία εγκατάστασης ταιριάζει με την ποιότητα του σχεδιασμού της, χάρη σε μια απλή εφαρμογή smartphone για Android και iOS. Σε λιγότερο από πέντε λεπτά, θα συνδεθείτε με έξυπνες συσκευές όπως φωτισμό Philips Hue, θερμοστάτες Ecobee ή κάμερα Nest.

Τα τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά (έλεγχος, αυτοματοποίηση, παρακολούθηση και προγραμματισμός) ολοκληρώνουν την πλήρη εξάπλωση των δυνατοτήτων του Wink 2. Όλα μαζί, μεταξύ αυτών των τεσσάρων λειτουργιών, το Wink 2 μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 530 συσκευές που συνδυάζονται ταυτόχρονα με ομαλή ενσωμάτωση. Επιπλέον, το ξεχωριστά αγορασμένο Wink Relay συνδέεται απευθείας στον τοίχο σας επιτρέποντας τον έλεγχο όλων των συσκευών που είναι έτοιμες για Wink χωρίς ένα smartphone.

Το Harmony Hub της Logitech δεν είναι ο τυπικός σας έξυπνος διανομέας, αλλά είναι συμβατός με περισσότερες από 270.000 συσκευές. Με μια απλή εγκατάσταση που μπορεί να σας κάνει online και να συνδεθεί με έως και οκτώ συσκευές μέσα σε λίγα λεπτά, ο Harmony Hub λειτουργεί εξαιρετικά με την τηλεόραση, το δορυφόρο, το καλώδιο, το Blu-ray player, την Apple TV, το Roku, κονσόλες παιχνιδιών και πολλά άλλα.

Η δημιουργία προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων είναι μια αύρα μέσα από την εφαρμογή Harmony App για λήψη τόσο για Android όσο και για iOS. Πατώντας ένα προ-προγραμματισμένο κουμπί στην εφαρμογή, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αμέσως τις έξυπνες λυχνίες Philips Hue, να ενεργοποιήσετε το συνδεδεμένο ηχείο και την τηλεόρασή σας, να ξεκινήσετε το Netflix και να ξεκινήσετε τη νύχτα να ξεκινάει στιγμιαία με ένα κλικ. Και ο Harmony Hub προσθέτει την υποστήριξη του Amazon Alexa και για φωνητικό έλεγχο, ώστε να το κάνετε αυτό μιλώντας. Πέρα από τον έλεγχο της φωνής, το Logitech ξεχωρίζει πραγματικά με κλειστό χειριστήριο, το οποίο του επιτρέπει να στέλνει εντολές στις συνδεδεμένες συσκευές μέσω υπέρυθρων εντολών που δεν απαιτούν άμεση οπτική επαφή.

Αν και δεν προσφέρει την εκλεπτυσμένη εμφάνιση των ανταγωνιστών της, ο VeraEdge Home Controller είναι μια ιδανική λύση για γραφεία. Με την υποστήριξη περισσότερων από 220 συσκευών ανά πάσα στιγμή, το VeraEdge συνδέεται με οποιαδήποτε συσκευή που λειτουργεί με τεχνολογίες Wi-Fi και Z-Wave, συμπεριλαμβανομένων των Nest, Kwikset, Philips Hue και πολλά άλλα. Η προσθήκη ρυθμίσεων με ένα πάτημα για το σπίτι, μακριά και το βράδυ επιτρέπει τον εύκολο έλεγχο των φωτογραφικών μηχανών ή του φωτισμού, καθώς και τη ρύθμιση των θερμοκρασιών. Η δωρεάν εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Android και iOS, καθώς και λύσεις για PC και Mac για πλήρη έλεγχο οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Η προσθήκη συνδεδεμένων φωτογραφικών μηχανών θα σας επιτρέψει να απολαμβάνετε την ηρεμία έξω από τις ώρες γραφείου και να αποστέλλετε ειδοποιήσεις push απευθείας στο smartphone σας εάν εντοπιστεί κάποια ασυνήθιστη δραστηριότητα. Με μέτρηση μόνο 3,74 x 4,57 x 1,73 ίντσες, το VeraEdge είναι εύκολα κρυμμένο σε επιτραπέζιο υπολογιστή ή σε ράφι και χωρίς τις μηνιαίες αμοιβές ή συμβόλαια που απαιτούνται, οι επιχειρήσεις θα αγαπήσουν την ευκολία χρήσης και την τεράστια ποικιλία συνδεσιμότητας των συσκευών.

Το Securfi Almond 3 είναι μια εξαιρετική συσκευή διπλού σκοπού, η οποία έχει διπλό καθήκον ως δρομολογητή και έξυπνο διανομέα αυτοματισμού σπιτιού. Λειτουργώντας ως δρομολογητής Wi-Fi και Wi-Fi Extender, το Almond 3 μπορεί να χειριστεί ταχύτητες έως και 867 Mbps στη ζώνη των 5GHz και μέχρι 300 Mbps στη ζώνη των 2.4GHz, καλύπτοντας περισσότερα από 1.300 τετραγωνικά πόδια χώρου.

Πέρα από τη λειτουργικότητα του ως δρομολογητή, το Almond 3 ξεκινάει με την ενσωματωμένη οθόνη, η οποία σας υπόσχεται να ξεκινήσετε μέσα σε τρία λεπτά. Οι διαθέσιμες εφαρμογές smartphone Android ή iOS λειτουργούν παράλληλα με την κονσόλα Web για γρήγορη ενσωμάτωση προϊόντων smart hub χρησιμοποιώντας Zigbee, Z-Wave (προσαρμογέας πωλείται ξεχωριστά) και επιλογές σύνδεσης Wi-Fi. Τα έξυπνα προϊόντα όπως οι λαμπτήρες Philips Hue, η σειρά προϊόντων Nest ή τα ηχεία Amazon Echo λειτουργούν τόσο καλά όσο μπορείτε να περιμένετε επιτρέποντας ταυτόχρονα την πλήρη εξάπλωση της λειτουργικότητας και από τις δύο έξυπνες συσκευές. Οι πτυχές γεωγραφικής στόχευσης του Αμυγδάλου 3 είναι καλύτερες από άλλα μοντέλα έξυπνων διανομέων, χάρη στην αυτόματη παρακολούθηση του σήματος Wi-Fi του τηλεφώνου σας, ώστε να μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αμέσως τα πράγματα που έχετε ήδη προεπιλέξει.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .