DiskCheckup v3.4

Μια πλήρης ανασκόπηση του DiskCheckup, ενός Εργαλείου δοκιμής για το σκληρό δίσκο

Το DiskCheckup είναι ένα πρόγραμμα ελέγχου σκληρού δίσκου που παρακολουθεί τα χαρακτηριστικά SMART (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) για να προβάλετε τα στοιχεία της μονάδας με την πάροδο του χρόνου για να προβλέψετε πότε θα αποτύχει.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τους δίσκους για αποτυχίες και να δείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με μια μονάδα δίσκου με DiskCheckup

Σημαντικό: Ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε τη μονάδα σκληρού δίσκου, εάν αποτύχει σε οποιαδήποτε από τις δοκιμές σας.

Κάντε λήψη του DiskCheckup
[ Passmark.com | Λήψη & Εγκατάσταση συμβουλών ]

Σημείωση: Η αναθεώρηση αυτή είναι DiskCheckup v3.4, κυκλοφόρησε στις 3 Φεβρουαρίου 2017. Παρακαλώ ενημερώστε μας αν υπάρχει νεότερη έκδοση που πρέπει να επανεξετάσω.

Περισσότερα για το DiskCheckup

Οι παρακάτω πληροφορίες SMART μπορούν να διαβαστούν: Ακαθάριστος ρυθμός σφάλματος ανάγνωσης, χρόνος περιστροφής, αναφερόμενα μη διορθωτικά σφάλματα, χρόνος ισχύος, αριθμός κύκλου φορτίου, θερμοκρασία, χρονικό όριο εντολής, τρέχουσα εκτίμηση τομέα, συνολική ανάγνωση LBA, προστασία ελεύθερης πτώσης ώρες.

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το DiskCheckup είναι να ενεργοποιήσετε τις ιδιότητες Record SMART για την επιλογή TEC calculation στο τμήμα Configuration του προγράμματος. Το TEC αντιπροσωπεύει το "Όριο που ξεπερνά τους όρους" και το DiskCheckup θα εμφανίσει την ημερομηνία TEC για κάθε χαρακτηριστικό.

Σημείωση: Τα κατώτατα όρια δεν είναι τα ίδια για κάθε μονάδα, επειδή έχουν οριστεί από τον κατασκευαστή του σκληρού δίσκου. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές για έναν σκληρό δίσκο μπορεί να διαφέρουν από το ίδιο χαρακτηριστικό που βρίσκεται σε άλλο.

Η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας θα επιτρέψει τη διατήρηση και παρακολούθηση ενός ιστορικού χαρακτηριστικών από το DiskCheckup. Όταν έχουν συγκεντρωθεί αρκετά χαρακτηριστικά από το παρελθόν, το πρόγραμμα μπορεί να εκτιμήσει πότε ορισμένα χαρακτηριστικά θα πέσουν κάτω από την προβλεπόμενη τιμή τους, προτρέποντας έτσι να εξετάσετε το ενδεχόμενο αντικατάστασης της μονάδας δίσκου.

Η ιδέα είναι ότι εάν πάρα πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ελικοειδή εκτός ελέγχου, μια μονάδα δίσκου μπορεί να έχει τη δυνατότητα να αποτύχει, προκαλώντας σας πιθανότατα να χάσετε δεδομένα.

Από τη σελίδα διαμόρφωσης , μπορείτε να επιλέξετε μια ενέργεια σχετικά με το TEC. Μπορείτε να επιλέξετε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μία ή περισσότερες διευθύνσεις, να εμφανίσετε ένα μήνυμα ή να μην κάνετε τίποτα.

Εκτός από τα παραπάνω, το DiskCheckup μπορεί επίσης να εκτελεί αυτοδιαγνωστικές δοκιμές δίσκου για να ελέγξει για αποτυχίες μονάδας δίσκου, να τροποποιήσει το μέγεθος των περιοχών HPA και DCO μιας μονάδας δίσκου και να εμφανίσει πληροφορίες όπως τον τύπο διεπαφής (όπως SATA ), χωρητικότητα, αριθμός μοντέλου, τον αριθμό , τη γεωμετρία, τις προδιαγραφές συμμόρφωσης και τα υποστηριζόμενα χαρακτηριστικά.

Οι μονάδες που συνδέονται μέσω SCSI ή υλικού RAID δεν θα λειτουργήσουν με το DiskCheckup. Αυτό το πρόγραμμα υποστηρίζει μόνο μια μονάδα δίσκου που διαθέτει δυνατότητες SMART.

Το DiskCheckup λειτουργεί επίσημα με τα Windows 8 , τα Windows 7 , τα Windows Vista , τα Windows XP και τον Windows Server 2008/2003. Ήμουν επίσης σε θέση να το χρησιμοποιήσω στα Windows 10 .

DiskCheckup Pros & amp; Μειονεκτήματα

Το DiskCheckup είναι ένα πολύτιμο πρόγραμμα, αλλά έχει δύο μειονεκτήματα:

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Οι σκέψεις μου για το DiskCheckup

Το DiskCheckup είναι ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα για την παρακολούθηση όταν ο σκληρός σας δίσκος μπορεί να αποτύχει. Μου αρέσει ιδιαίτερα η δυνατότητα ειδοποίησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επειδή μπορεί να μην βρίσκετε πάντα μπροστά στον υπολογιστή σας για να δείτε την προτροπή ειδοποίησης.

Ωστόσο, γνωρίζετε ότι όταν ενεργοποιείτε την επιλογή TEC, η προεπιλεγμένη επιλογή είναι να μην σας προειδοποιεί όταν τα χαρακτηριστικά μειώνονται κάτω από την αποδεκτή τιμή τους, κάτι που μπορεί να θέλετε να αλλάξετε εάν χρησιμοποιείτε το DiskCheckup ως εργαλείο παρακολούθησης και πρόληψης.

Η καρτέλα " Ιστορικό SMART ", η οποία εμφανίζει προηγούμενες τιμές χαρακτηριστικών, δείχνει σαφώς την ημερομηνία και την ώρα των εγγραφών καθώς και την τιμή. Πρέπει να επιλέξετε κάθε ιδιότητα χωριστά για να το δείτε, κάτι που δεν μου αρέσει. Θα ήταν ωραίο να βλέπατε όλες τις αξίες δίπλα-δίπλα στις ιστορικές τους.

Σημείωση: Το DiskCheckup είναι δωρεάν για προσωπική χρήση, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε το πράσινο Κάντε λήψη τώρα! στο δεξί μέρος της σελίδας λήψης για να λάβετε την δωρεάν έκδοση.

Κάντε λήψη του DiskCheckup
[ Passmark.com | Λήψη & Εγκατάσταση συμβουλών ]