Πόσο κοστίζει το κόστος εγκατάστασης ενός Home Theater;

Πόσο πραγματικά χρειάζομαι να περάσω σε ένα σπίτι θέατρο;

Ανεξάρτητα από το τι επιθυμείτε σε ένα home theater, οι τελικές αποφάσεις αγοράς σας εξαρτώνται από το πόσο είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε.

Το κόστος της εγκατάστασης του Home Cinema Εξαρτάται από τρεις κύριους παράγοντες:

Το Ίδρυμα

Για να έχετε ένα λειτουργικό σύστημα οικιακού κινηματογράφου, χρειάζεστε τουλάχιστον τα εξής:

Πώς να αρχίσω

Ένα πολύ μικρό σύστημα, κατάλληλο για ένα μικρό δωμάτιο, μπορεί να αποτελείται από μικρότερη οθόνη τηλεόρασης (ας πούμε από 32 έως 40 ίντσες) σε συνδυασμό με μια ηχητική μπάρα ή το σύστημα ήχου home-theater-in-box και όλα τα άλλα αξεσουάρ σας. Για αυτήν την επιλογή, θα πρέπει να έχετε προϋπολογισμό μέχρι $ 1.000. Φυσικά, εάν χρησιμοποιείτε μια υπάρχουσα τηλεόραση και απλά αγοράζετε ένα βασικό σύστημα home-theater-in-a-box ή soundbar, αναμένετε να πληρώσετε περίπου $ 500.

Για ένα δωμάτιο μικρού έως μεσαίου μεγέθους, αν έχετε ή αγοράσετε τηλεόραση 50 ιντσών ή 55 ιντσών, συσκευή αναπαραγωγής DVD ή Blu-ray Disc, ξεχωριστό δέκτη οικιακού κινηματογράφου, σύστημα ηχείων μεσαίας κατηγορίας και άλλα αξεσουάρ, θα πρέπει να αναμένεται να φτάσει το ποσό μεταξύ $ 1.500 και $ 2.000.

Για ένα δωμάτιο μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους, θεωρήστε μια τηλεόραση με οθόνη 55 ιντσών ή μεγαλύτερη (LCD, OLED) ή ακόμα και μέτριο προβολέα βίντεο DLP ή LCD , καθώς και ρύθμιση surround ήχου μεσαίου εύρους, σχεδιάστε προϋπολογισμό από $ 2,000 - 4.000 δολάρια. Πολλά εξαρτώνται από τον τύπο και το μέγεθος της τηλεόρασης, του βιντεοπροβολέα μάρκας / μοντέλου, του δέκτη οικιακού κινηματογράφου και των ηχείων που χρησιμοποιούνται. Ωστόσο, το κόστος ενός DVD player ή Blu-ray Disc player είναι πολύ μικρότερο από τα άλλα εξαρτήματα.

Αν πάτε για high-end για μια συσκευή προβολής βίντεο όπως οθόνη LCD 4K Ultra HD (65-ίντσες ή μεγαλύτερη), τηλεόραση OLED ή προβολέας και οθόνη μεσαίας σειράς 1080p, δέκτη home theatre και ηχεία, σίγουρα προϋπολογισμού τουλάχιστον $ 5.000 - $ 10.000 για μια ολοκληρωμένη ρύθμιση ήχου και βίντεο. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα καλώδια, τα γραφεία και άλλα περιφερειακά που ίσως χρειαστείτε.

Αν κάνετε μικρές κατασκευές, όπως απλά τοποθέτηση ομιλητών σε τοίχους, τοποθέτηση οροφής στον βιντεοπροβολέα, αλλά όχι στην τοποθέτηση των τοίχων ή των οροφών για καλωδιώσεις ή ανάγκες εξαερισμού, θα πρέπει να αναμένετε προϋπολογισμό ύψους περίπου $ 10.000 - $ 20.000 ανάλογα με το επίπεδο των εξαρτημάτων που τελικά χρησιμοποιείτε. Φυσικά, τα παραπάνω ποσά δεν περιλαμβάνουν το κόστος οποιουδήποτε νέου έπιπλα που μπορεί να επιθυμείτε για την αίθουσα στο σπίτι σας.

Εάν κάνετε μια βουτιά σε μια προσαρμοσμένη εγκατάσταση με εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας, η οποία περιλαμβάνει επίσης εκτεταμένη κατασκευή δωματίων (όπως η διέλευση από τοίχους ή η διάνοιξη ή / και η ανατροπή τοίχων), θα υπολογίζομαι τουλάχιστον 30.000 δολάρια ή περισσότερο για τη δουλειά (περιλαμβάνει την κατασκευή και όλα τα εξαρτήματα) - συμβουλευτείτε έναν εγκαταστάτη οικιακού κινηματογράφου .

Αποφύγετε τις παγίδες τιμών

Όπως συμβαίνει και με οποιαδήποτε άλλη αγορά, η αγορά για εξαρτήματα οικιακού κινηματογράφου έχει επίσης τις παγίδες των τιμών.

Μια παγίδα τιμών είναι μεγάφωνα. Πολλά μεγάφωνα με φθηνά ακουστικά μπορεί να ακούγονται φοβερά, σε σύγκριση με μερικά που είναι ακριβώς τιμολογημένα λίγο πιο ψηλά. Από την άλλη πλευρά, ίσως ακούσετε ένα καλό σύνολο μεγαφώνων με λογικές τιμές, αλλά ακούτε επίσης ένα σύνολο μεγαφώνων που ακούγονται καλύτερα, αλλά διατιμώνται δύο ή τρεις φορές περισσότερο. Η απόφαση που πρέπει να κάνετε είναι εάν αυτά τα μεγάλης ακριβείας ηχεία, ακούγονται λίγο καλύτερα ή πραγματικά πολύ καλύτερα για να φτάσετε στο πορτοφόλι σας για τα επιπλέον μετρητά.

Επίσης, με τις τηλεοράσεις και τα εξαρτήματα οικιακού κινηματογράφου, υπάρχει το ζήτημα της εμπιστοσύνης στο σήμα. Παρόλο που τα γνωστά εμπορικά σήματα μπορεί να προσφέρουν καλή αξία από πλευράς χαρακτηριστικών και απόδοσης, κατά την αγορά, πρέπει να ανοίξετε το μυαλό σας και να δείτε μερικά εμπορικά σήματα που μπορεί να μην γνωρίζετε, ειδικά εάν δεν έχετε αγοράσει τηλεόραση ή άλλο home theater σε πολλά χρόνια. Μπορείτε πραγματικά να εκπλαγείτε με τι άλλες μάρκες που δεν είστε εξοικειωμένοι με, ή που εξετάζονται πριν, μπορεί να προσφέρει.

Η κατώτατη γραμμή - Κάνε ό, τι είναι σωστό για σένα

Αυτό που ξοδεύετε πραγματικά εξαρτάται από το τι θέλετε και από πού θα χρησιμοποιηθεί. Τα παραπάνω παραδείγματα παρέχουν μια γενική εικόνα για το τι να περιμένετε - ανάλογα με τους συνδυασμούς εξαρτημάτων και εξαρτημάτων που επιλέγετε για τον προϋπολογισμό σας μπορεί να διαφέρουν σημαντικά.

Οι πρόοδοι στην τεχνολογία και η καθοδική πορεία των εξαρτημάτων (ειδικά οι τηλεοράσεις 4K Ultra HD) αλλάζουν συνεχώς τι να περιμένετε σε έναν πιθανό προϋπολογισμό οικιακού κινηματογράφου. Υπάρχουν μερικές ανέξοδες και μεσαίου μεγέθους επιλογές που προσφέρουν εξαιρετική αξία και απόδοση, ενώ μερικά πολύ ακριβά εξαρτήματα παράγουν μόνο οριακή αύξηση της απόδοσης και μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη τιμή.

Μια εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου μπορεί να προσαρμοστεί στις προσωπικές σας ανάγκες . Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος τύπος συστήματος οικιακού κινηματογράφου που να είναι κατάλληλος για όλους ή για κάθε περιβάλλον στο σπίτι. Έχετε πολλές επιλογές, και αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να είναι. Μετά από όλα, είναι το σπίτι σας θέατρο!