Αναπαραγωγή δίσκων Blu-ray του Dolby Atmos

Απελευθερώσεις ταινιών σε Blu-ray που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία Dolby Atmos

Το Dolby Atmos είναι τεχνολογία surround ήχου με μεγαλύτερη ευελιξία στην παρουσίαση ήχου σε χώρο κινηματογράφου ή οικιακού κινηματογράφου. Επιτρέπει στους ήχους να αντιμετωπίζονται ως "αντικείμενα" που το σύστημα μπορεί να τοποθετήσει στο χώρο ακρόασης πέρα ​​από τους περιορισμούς των παραδοσιακών καναλιών ήχου surround 5.1 ή 7.1 , συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης ήχου που προέρχεται από εναέρια λειτουργία χρησιμοποιώντας ηχεία στην οροφή ή κατακόρυφα.

Προϊόντα που διαθέτουν Dolby Atmos

Από την εισαγωγή του το καλοκαίρι του 2014, σχεδόν όλοι οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου mid-range και high end περιλαμβάνουν αποκωδικοποίηση Dolby Atmos, καθώς και μερικά συστήματα home-in-the-box που προσφέρονται κυρίως από τον Onkyo.

Ωστόσο, το Dolby Atmos είναι επίσης διαθέσιμο σε επιλεγμένες ηχογραφήσεις από:

Η LG περιλαμβάνει ακόμα μια ενσωματωμένη μπάρα ήχου Dolby Atmos με επιλεγμένες τηλεοράσεις OLED. Παρόλο που δεν έχει την ίδια εμπειρία με την εγκατάσταση ηχείων Dolby Atmos με πολλαπλά ηχεία, η ηχητική μπάρα Dolby Atmos προσφέρει μια γεύση από τα πλεονεκτήματά της σε περισσότερους καταναλωτές.

Προκειμένου να υποστηριχθεί η αυξημένη διαθεσιμότητα των δέκτες οικιακού κινηματογράφου Dolby Atmos και των γραμμών ήχου, οι τίτλοι Blu-ray που χρησιμοποιούν το Dolby Atmos εξακολουθούν να κυκλοφορούν με αυξημένο ρυθμό. Οι περισσότεροι δίσκοι Blu-ray Disc είναι συμβατοί με το Dolby Atmos και είναι επίσης δυνατή η ροή ήχου Dolby Atmos μέσω Internet. Ακολουθεί μια λίστα με κάποιες βασικές διαθέσιμες εκδόσεις Blu-ray και streaming που είναι κωδικοποιημένες στο Dolby Atmos.

Τίτλοι δίσκων Blu-ray του Dolby Atmos

Τίτλοι ροής Dolby Atmos

Η υπηρεσία συνεχούς ροής VUDU προσφέρει επιλεγμένους τίτλους με κωδικοποίηση Dolby Atmos:

Μπόνους: Κυκλοφορίες δίσκων Blu-ray Dolby Atmos Ultra HD

Για όσους έχουν αναβαθμιστεί, στη μορφή Ultra HD Blu-ray Disc , εκτός από τη βελτιωμένη ποιότητα εικόνας των δίσκων Blu-ray Ultra HD σε συνδυασμό με μια συμβατή τηλεόραση, στην πλευρά του ήχου, το Dolby Atmos εμφανίζεται επίσης σε πολλά κυκλοφορίες. Εδώ είναι μερικοί για να εξετάσει.

Μια συνεχώς ενημερωμένη λίστα με τις εκδόσεις Dolby Atmos Blu-ray, Ultra HD Blu-ray και Streaming διατηρείται από τη Dolby Labs

Τι μπορούμε να περιμένουμε για μελλοντικές εκδόσεις

Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να αποκτήσουμε εκ νέου στο Dolby Atmos Blu-ray ταινίες όπως "Brave", " Godzilla 2014 ", "X-Men: Days of Future Past" και "Pacific Rim" κυκλοφόρησε θεατρικά με soundtracks Dolby Atmos. Στην πραγματικότητα, το "Brave" ήταν η πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε θεατρικά με ένα soundtrack Dolby Atmos.

Ωστόσο, είναι απίθανο τα εξελιγμένα κινηματογραφικά στούντιο να επιστρέψουν και να εκδώσουν πολλές προηγούμενες ταινίες σε Blu-ray που αρχικά είχαν θεατρικές σκηνές Dolby Atmos - τουλάχιστον όχι μέχρι να υπάρξει μεγάλη βάση καταναλωτών με home theater Dolby Atmos συστήματα που το απαιτούν.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι κάποιες ταινίες κυκλοφορούν στο 4K Ultra HD Blu-ray με ένα sound mix του Dolby Atmos, αλλά δεν παρέχουν ένα μείγμα Dolby Atmos στην τυπική έκδοση Blu-ray, επιλέγοντας αντί για DTS-HD Master Σύνθεση ήχου . Αυτή είναι μια απογοήτευση για όσους έχουν ισχυρή δέσμευση για Blu-ray αλλά δεν έχουν αναβαθμιστεί σε 4K Ultra HD Blu-ray.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι οι ανταγωνιστικές τεχνολογίες όπως η Auro Audio και η DTS με τη δική τους εμβληματική μορφή ήχου surround. Τα στούντιο ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την προσπάθεια να καταλάβουν ποια από αυτές τις μορφές θα δικαιολογούσαν νέες ή επανεκδοθείσες εκδόσεις δίσκων Blu-ray.

Επίσης, δείτε μια λίστα όλων των θεατρικών εκδόσεων με τις ηχογραφήσεις του Dolby Atmos, συμπεριλαμβανομένων και των προσεχών εκδόσεων, για να δείτε πόσα ταινίες θα μπορούσε να αντλήσει ο Dolby και τα στούντιο για μελλοντικές επανεκδόσεις δίσκων Blu-ray.