Οι καλύτεροι μεσαίοι δέκτες οικιακού κινηματογράφου - 2018

Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου (αναφερόμενος επίσης ως δέκτης AV ή περιφερειακού ήχου) όχι μόνο παρέχει ισχύ στα ηχεία, αλλά χρησιμεύει ως ολοκληρωμένο κέντρο ελέγχου για όλα τα εξαρτήματα σας, συχνά φορές παρέχοντας συγχρονισμό ήχου και βίντεο. Επιπλέον, ακόμη και μετρητικά δέκτες οικιακού κινηματογράφου προσφέρουν χαρακτηριστικά και ποιότητα που μόλις πριν από μερικά χρόνια θα διέθεταν υψηλές τιμές ουρανού. Ακολουθεί μια λίστα με τους αγαπημένους μου δέκτες οικιακού κινηματογράφου ($ 400 - $ 1.299).

Για πρόσθετες προτάσεις για το δέκτη Home Theater, ελέγξτε επίσης τις καταχωρίσεις των δέκτες οικιακού κινηματογράφου - $ 399 ή λιγότερο και δέκτες οικιακού κινηματογράφου - $ 1.300 και άνω .

Επίσης, ανατρέξτε στον οδηγό μου για δέκτες οικιακού κινηματογράφου για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι δηλωμένες τιμές ισχύος που μπορεί να περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο σημαίνουν σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Αν ψάχνετε για ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου που γεφυρώνει το κενό μεταξύ mid-range και high-end, σκεφτείτε το Yamaha AVENTAGE RX-A1070.

Με εξαιρετική απόδοση και πληθώρα χαρακτηριστικών, το RX-A1070 μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του δέκτη οικιακού κινηματογράφου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτός ο δέκτης ενσωματώνει 7 κανάλια ενσωματωμένης ενίσχυσης, βαθμολογείται για να παράγει 110wpc και διαθέτει εκτεταμένες τυπικές και υψηλής ευκρίνειας επιλογές αποκωδικοποίησης και επεξεργασίας ήχου Dolby και DTS, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Atmos (διαμόρφωση καναλιών 5.1.2) και DTS: X, όπως καθώς και τις βελτιώσεις επεξεργασίας ήχου της Yamaha. Η επεξεργασία ήχου υποστηρίζεται επίσης από την ενσωμάτωση των τεχνολογιών ESS SABER Digital-to-Analog Audio Converters.

Η συνδεσιμότητα ήχου, εκτός από το HDMI, περιλαμβάνει τόσο ψηφιακές οπτικές / ομοαξονικές όσο και αναλογικές επιλογές εισόδου (συμπεριλαμβανομένης μιας αφιερωμένης εισόδου phono / turntable), καθώς και δύο έξοδοι subwoofer. Επίσης, και οι δύο έξοδοι ηχείων ή έξοδοι προενισχυτή που παρέχονται για πρόσθετη ενσύρματη ζώνη. Το RX-A1070 παρέχει ακόμα αναλογικές αναλογικές προενίσχυσης 7.1 καναλιών, ώστε να μπορείτε να το συνδέσετε με διάφορους συνδυασμούς εξωτερικών ενισχυτών.

Για να είναι εύκολη η ρύθμιση των ηχείων, ο δέκτης διαθέτει μια ενσωματωμένη γεννήτρια δοκιμαστικού τόνου που λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα παρεχόμενο μικρόφωνο και εσωτερικό υλικολογισμικό (YPAO) που καθορίζει το μέγεθος, την απόσταση και το προφίλ συχνότητας για κάθε ηχείο και καθορίζει τα βέλτιστα επίπεδα εξόδου για δωμάτιο.

Για υποστήριξη βίντεο, το RX-A1070 διαθέτει οκτώ εισόδους HDMI συμβατές με 3D, 4K, HDR, Dolby Vision και Hybrid Log Gamma, δύο ανεξάρτητα διαμορφωμένες έξοδοι HDMI, καθώς και υποστήριξη 3D, 1080p και 4K.

Το RX-A1070 επιτρέπει επίσης τη μετάδοση ήχου μέσω καλωδιακής ή ασύρματης σύνδεσης (μέσω ethernet ή ενσωματωμένου Wifi) από άλλες συσκευές, όπως έναν υπολογιστή ή διακομιστές μέσων που είναι συνδεδεμένοι σε ένα οικιακό δίκτυο.

Τα επιπλέον μπόνους περιλαμβάνουν το Wifi Direct / Miracast, τη σύνδεση iPod / iPhone μέσω USB, μαζί με το Apple AirPlay, το Internet Radio (συμπεριλαμβανομένων των Pandora, Rhapsody, Spotify και Sirius / XM), Ασύρματη τεχνολογία Bluetooth (η οποία επιτρέπει άμεση ροή από συμβατές φορητές συσκευές) MusicCast συμβατότητα.

Επίσης, αν και το RX-A1070 έρχεται με το δικό του τηλεχειριστήριο, μπορεί επίσης να ελεγχθεί εύκολα από μια συσκευή iOS, Android ή Kindle Fire.

Ο δέκτης Home Cinema του Marantz SR5012 μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη ρύθμιση του home theatre. Πρώτα απ 'όλα, έχει ασυνήθιστο στυλ πρόσοψης. Εντούτοις, πίσω από αυτό το κομψό μπροστινό μέρος, ο δέκτης παρέχει έως και μια διαμόρφωση ηχείων επτά καναλιών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας σύνδεσης δύο υπογούφερ μέσω των εξόδων προενίσχυσης, του Dolby Atmos (διαμόρφωση καναλιών 5.1.2) και της δυνατότητας αποκωδικοποίησης DTS: X για έναν εντελώς συναρπαστικό ήχο surround εμπειρία.

Για βίντεο, το SR5012 παρέχει 8 εισόδους HDMI (7 πίσω και 1 μπροστά) και 2 εξόδους HDMI που υποστηρίζουν 3D, 4K, HDR (HDR10, Dolby Vision, Hybrid Log Gamma) και Wide Color Gamut. σε μετατροπή βίντεο HDMI, και αναβάθμιση 1080p και 4K.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που αξίζει να σημειωθεί είναι η συμπερίληψη αναλογικών εισόδων ήχου και έξοδοι προενισχυτή 5.1 / 7.1 καναλιών, οι οποίες γίνονται σπανιότερες αυτές τις μέρες, ακόμη και σε ορισμένους δέκτες υψηλότερου σημείου. Επίσης, για περισσότερη ευκολία σύνδεσης, οι ακροδέκτες των ηχείων είναι χρωματικά κωδικοποιημένα με κανάλι και ευρέως διαχωρισμένα στο κάτω μέρος του πίσω πίνακα.

Εκτός από τα χαρακτηριστικά και την απόδοση των στερεών πυρήνων ήχου και βίντεο, το SR5012 παρέχει επίσης λειτουργίες αναπαραγωγής μέσων και δικτύωσης με θύρες USB, πιστοποίηση DLNA και πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υπηρεσίες ροής μουσικής, όπως Pandora, Sirius / XM και Spotify. Παρέχεται επίσης συμβατότητα με το Apple AirPlay, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε μουσική από το iPhone, το iPad ή το iPod touch καθώς και από τις βιβλιοθήκες του iTunes. Επίσης, η ασύρματη δυνατότητα Bluetooth περιλαμβάνεται για άμεση ροή από συμβατές φορητές συσκευές.

Ωστόσο, ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ενσωμάτωση της ηχητικής πλατφόρμας ηχείων Denon / Marantz HEOS, η οποία σας επιτρέπει να μεταφέρετε μουσικό περιεχόμενο από τον δέκτη σε συμβατά ασύρματα ηχεία επώνυμα HEOS που μπορείτε να τοποθετήσετε γύρω από το σπίτι.

Η παραπάνω περίληψη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το Marantz SR5012 είναι πιθανότατα ο πιο ευέλικτος δέκτης οικιακού κινηματογράφου που διατίθεται με τιμές κάτω των $ 1.000 - αξίζει τον κόπο να το ελέγξετε.

Αν ψάχνετε για ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου που μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις νεότερες ενσωματωμένες μορφές περιβάλλοντος ήχου και πολλά άλλα, τότε ελέγξτε το Denon AVR-X4300H.

Για να ξεκινήσει, το AVR-X4300H έχει ενσωματωμένα 9 ενισχυμένα κανάλια (με επέκταση σε 11 κανάλια μέσω πρόσθετων εξωτερικών ενισχυτών). Αυτό παρέχει πολλή ευελιξία ρύθμισης ηχείων. Προσθέστε 2 έξοδοι subwoofer και η τελευταία τεχνολογία αποκωδικοποίησης ήχου surround, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Atmos, DTS: X και Auro 3D Audio (μέσω ενημερωμένης ενημέρωσης υλικολογισμικού), καθιστά αυτό το δέκτη πολύ δελεαστικό.

Το AVR-X4300H έχει ονομαστική ισχύ 125 watts ανά κανάλι (μετρούμενη από 20Hz-20kHz, 0.05% THD, σε 8 ohms με 2 κανάλια). Αυτό σημαίνει ότι το AVR-X4300H έχει πολλή ισχύ για μεσαία και μεγάλα δωμάτια με πολύ χαμηλά επίπεδα παραμόρφωσης.

Φυσικά, ο καθορισμός 9 ή 11 σταθμών ομιλητών μπορεί να είναι αρκετά εκφοβιστικός, αλλά το ενσωματωμένο σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων Audyssey MultEQ XT32 καθιστά αυτή την εργασία πολύ πιο εύκολη, βελτιώνοντας την απόκριση των ηχείων σας σε σχέση με την ακουστική δωματίου θέση καθίσματος.

Για βίντεο, το AVR-X4300H είναι πλήρως συμβατό με 3D, HDR, ευρεία γκάμα χρωμάτων, HDCP 2.2, 4K UltraHD, υποστηριζόμενο από 8 εισόδους HDMI και 3 εξόδους (μία από τις οποίες μπορεί να αντιστοιχιστεί στη Ζώνη 2). Και οι 1080p και 4K upscaling παρέχονται αν το χρειάζεστε.

Ο ήχος και το βίντεο δεν είναι σίγουρα ολόκληρη η ιστορία. Το AVR-X4300H παρέχει επίσης εκτεταμένες δυνατότητες δικτύωσης, οι οποίες επιτρέπουν τη ροή μουσικής από συμβατές συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο, όπως υπολογιστές και διακομιστές πολυμέσων. Επιπλέον, η ενσωματωμένη σύνδεση Ethernet και WiFi παρέχει επίσης πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming μέσω διαδικτύου, όπως Pandora, Spotify και vTuner. Ακόμη και η συμβατότητα με το Apple AirPlay παρέχεται, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε μουσική από το iPhone, το iPad ή το iPod touch καθώς και από τις βιβλιοθήκες του iTunes.

Φυσικά, μπορείτε πάντα να επιλέξετε τη ροή μουσικής απευθείας στο AVR-X4300H μέσω των περισσότερων smartphones χρησιμοποιώντας Bluetooth. Για να το ξεκλειδώσετε, αυτός ο δέκτης ενσωματώνει και τις έξοδοι προενίσχυσης της Ζώνης 2 και 3 και την ασύρματη πλατφόρμα ήχου πολλαπλών δωματίων HEOS της Denon. Αυτό επιτρέπει την ασύρματη ροή σε ομιλητές με επώνυμα σήματα HEOS σε άλλα σημεία γύρω από το σπίτι (ή ακόμα και έξω) όσο βρίσκονται εντός εμβέλειας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή HEOS σε συμβατό smartphone και tablet (και να αγοράσετε ένα ή περισσότερα ηχεία ασύρματου HEOS) και είστε έτοιμοι να πάτε.

Το Onkyo TX-NR777 είναι ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου που σίγουρα αξίζει τον κόπο να τον ελέγξετε. Αρχικά, το NR777 είναι πιστοποιημένο από την THX-Select, το οποίο σημαίνει ότι είναι ιδανικό για χώρους όπου η απόσταση καθισμάτων από την οθόνη τηλεόρασης ή προβολής βίντεο είναι 10 έως 12 πόδια. Φυσικά, αυτό είναι μόνο μια κατευθυντήρια γραμμή, καθώς υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως το συνολικό μέγεθος του δωματίου και η ακουστική του δωματίου.

Υποστηρίζεται ηχητική υποστήριξη για αποκωδικοποίηση ήχου Dolby Atmos και DTS: X, η οποία επεκτείνει την εμπειρία ακρόασης στο home theater σε πλήρη 3 Dimensional, εντυπωσιακό ήχο surround. Για Dolby Atmos / DTS: X, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επιλογή ρύθμισης 5.1.2 καναλιών καναλιών και μέχρι και 7.2 καναλιών για άλλες μορφές surround ήχου.

Το TX-NR777 περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες Dolby Surround Upmixer και DTS Neural: X, οι οποίες επιτρέπουν να "αναμειγνύεται" με το Dolby Atmos μη κωδικοποιημένο περιεχόμενο Atmos και DTS: X (όπως το τρέχον περιεχόμενο DVD και Blu-ray) και περιβάλλοντα DTS: X.

Ωστόσο, μην ανησυχείτε αν δεν θέλετε να συμμετάσχετε στο Dolby Atmos ή το DTS: X, υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό που κάνει το TX-NR777 αξίζει την τιμή.

Για βίντεο, 1080p, 3D, 4K και HDR (HDR10, Dolby Vision, Hybrid Log Gamma), παρέχεται συμβατότητα μετάδοσης, καθώς και η δυνατότητα μετατροπής βίντεο αναλογικού σε HDMI.

Το TX-NR777 παρέχει επίσης απευθείας σύνδεση για iPods και iPhones, καθώς και ενσωματωμένη υποστήριξη για το Apple Airplay και το Google Chromecast για ήχο. Το TX-NR77 παρέχει επίσης υποστήριξη για τις ασύρματες πλατφόρμες ήχου Multi-Room FireConnect και DTS Play-Fi (FireConnect και DTS Play-Fi που έχουν προστεθεί με ενημερώσεις υλικολογισμικού).

Η πρόσβαση στο περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε τοπικά συνδεδεμένους υπολογιστές και σε πολλές υπηρεσίες περιεχομένου στο διαδίκτυο πραγματοποιείται μέσω Ethernet ή WiFi. Παρέχεται επίσης Bluetooth, διευκολύνοντας την ροή του περιεχομένου ήχου από συμβατές φορητές συσκευές.

Σημείωση για τους οπαδούς Vinyl: Υπάρχει ακόμη και καλή εισροή phono για την ακρόαση αρχείων βινυλίου (απαιτείται πικάπ).

Το Yamaha RX-V683 είναι ένα παράδειγμα του πόσο μπορεί να προσφέρει ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου χωρίς να σκάβει πολύ βαθιά στο πορτοφόλι σας.

Αυτός ο δέκτης διαθέτει έναν ισχυρό ενισχυτή 7 καναλιών (90WPC - μετρημένος με 2 κανάλια) και έξοδο προενισχυτή για τη σύνδεση ενός τροφοδοτούμενου υπογούφερ. Οι περισσότερες μορφές ήχου Dolby και DTS υποστηρίζονται, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Atmos και DTS: X. Επιπλέον, περιλαμβάνεται η επεξεργασία ήχου εμπρός ήχου Virtual Cinema με AirSurround Xtreme για όσους προτιμούν να τοποθετούν όλα τα ηχεία τους στο μπροστινό μέρος του δωματίου. Αυτό παρέχει μια επιλογή ρύθμισης ηχείων για μικρότερους χώρους.

Το RX-V683 περιλαμβάνει το σύστημα αυτόματης ρύθμισης των ηχείων της Yamaha YPAO, καθώς και εξαιρετικά διαγράμματα στην οθόνη και εύκολα κατανοητές επιλογές ρύθμισης αν προτιμάτε να ρυθμίσετε τη ρύθμιση των ηχείων σας με το χέρι.

Όπως και με άλλους δέκτες οικιακού κινηματογράφου της Yamaha, συμπεριλαμβάνεται και το Silent Cinema. Με το Silent Cinema, οποιοδήποτε σύνολο ακουστικών ή ακουστικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ακούτε ταινίες ή μουσική σε περιβάλλοντα ήχο χωρίς να ενοχλείτε άλλους. Ιδανική για την ιδιωτική ακρόαση αργά το βράδυ!

Το RX-V683 μπορεί επίσης να αποκτήσει πρόσβαση στο iTunes και πρόσθετη ροή μουσικής από ένα iPod Touch, iPhone ή iPad μέσω της Apple AirPlay. Ο δέκτης μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική που είναι αποθηκευμένη σε μονάδες flash USB, καθώς και υπολογιστές συνδεδεμένους σε συμβατό οικιακό δίκτυο. Το RX-V683 παρέχει τόσο Ethernet όσο και WiFi.

Το HDMI Backwave Channel παρέχεται, καθώς και τα 3D, 4K, Wide Color Gamut και HDR (συμπεριλαμβανομένου του HDR10, Dolby Vision και Hybrid Log Gamma) και 1080p έως 4K upscaling. Υπάρχουν συνολικά 6 εισόδους HDMI και 1 έξοδος.

Εκτός από το παρεχόμενο ασύρματο τηλεχειριστήριο, μπορείτε επίσης να μεταφορτώσετε την εφαρμογή ελεγκτή AV της Yamaha σε συμβατό smartphone και να ελέγξετε τη ρύθμιση του δέκτη, τη λειτουργία και την πρόσβαση περιεχομένου από εκεί.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η συμπερίληψη του MusicCast της Yamaha. Σε συνεργασία με την δωρεάν εφαρμογή MusicCast, μπορείτε όχι μόνο να μεταδώσετε μουσική από τον ενσωματωμένο δέκτη AM / FM του δέκτη και υπηρεσίες ροής, όπως Pandora, Spotify, Deezer, TIDAL, Sirius / XM, πηγή ήχου (CD player, περιστρεφόμενο δίσκο, DVD, Blu-ray, USB flash drive κ.λπ.) σε οποιοδήποτε συμβατό ασύρματο ηχείο Yamaha MusicCast, όπως τα WX-010 και WX-030. Το MusicCast μπορεί να μεταδίδει μουσική σε έως και 9 συμπαγή ηχεία. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το σύστημα δεν παρέχει επί του παρόντος ασύρματη υποστήριξη για ήχο surround.

Το Onkyo TX-NR676 είναι ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου που σίγουρα αξίζει τον έλεγχο.

Η υποστήριξη ήχου περιλαμβάνει τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης ήχου Dolby Atmos και DTS: X, η οποία επεκτείνει την εμπειρία ακρόασης στο home theater σε πλήρη τρισδιάστατο, εντυπωσιακό ήχο surround.

Επιπλέον, για το περιεχόμενο που δεν είναι Dolby Atmos και DTS: X encoded (όπως τα περισσότερα DVD, Blu-ray και streaming), το TX-NR676 διαθέτει Dolby Surround Upmixer και DTS Neural: X επεξεργασίας που προσομοιώνει το Dolby Atmos DTS: X εμπειρία ακρόασης.

Ωστόσο, μην ανησυχείτε αν δεν θέλετε να συμμετάσχετε στην εμπειρία Dolby Atmos ή DTS: X, υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό που κάνει το TX-R676 αξίζει την τιμή.

Για βίντεο, παρέχεται συμβατότητα μετάδοσης 3D και 4K, καθώς και ενσωμάτωση μετατροπής βίντεο αναλογικού σε HDMI και αναβάθμιση βίντεο 1080p σε 4K. Οι 7 εισόδους HDMI και 2 έξοδοι παρέχουν υποστήριξη για περιεχόμενο βίντεο HDR (HDR10 και Dolby Vision), από δίσκους Blu-ray Ultra HD και επιλέξτε πηγές ροής.

Το TX-N676 παρέχει επίσης το Apple Airplay εκτός λειτουργίας και είναι επίσης συμβατό με το FireConnect By BlackFire Research, το PlayStation DTS και το Google Chromecast για ήχο μέσω ενημερώσεων υλικολογισμικού.

Το TX-NR676 είναι επίσης πιστοποιημένο με DLNA. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το Apple Airplay και τη ροή μέσω Διαδικτύου, ο δέκτης μπορεί επίσης να αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο ήχου που βρίσκεται σε άλλες συμβατές συσκευές συνδεδεμένες σε οικιακό δίκτυο, όπως υπολογιστές και διακομιστές πολυμέσων.

Μιλώντας για streaming μέσω διαδικτύου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 676 για πρόσβαση στο Spotify, το TIDAL, την Pandora και πολλά άλλα ...

Για την προστιθέμενη πρόσβαση σε περιεχόμενο ήχου, παρέχεται και Bluetooth, διευκολύνοντας την ροή του περιεχομένου ήχου απευθείας από συμβατές φορητές συσκευές.

Σημείωση για τους οπαδούς Vinyl: Υπάρχει ακόμη και καλή εισροή phono για την ακρόαση αρχείων βινυλίου (απαιτείται πικάπ).

Για ευκολία στη ρύθμιση, το TX-NR676 όχι μόνο παρέχει το σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων AccuEQ της Onkyo, αλλά και τα διαγράμματα τοποθέτησης ηχείων και τα διαγράμματα σύνδεσης είναι επίσης χαραγμένα στο πίσω πλαίσιο - αυτή είναι μια μεγάλη ευκολία όταν συνδέετε τα πάντα.

Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου AVR-X2400H InCommand συνδυάζει πολύ καλή απόδοση ήχου και βίντεο με πληθώρα σύγχρονων λειτουργιών και η τιμή δεν είναι κακή.

Από την πλευρά του ήχου, το AVR-X2400H παρέχει έως και 7.2 κανάλια διαμόρφωσης ηχείων υποστηριζόμενη από Dolby TrueHD / DTS-HD Master Audio αποκωδικοποίηση, με το πρόσθετο πλεονέκτημα να συμπεριλάβει και Dolby Atmos και DTS: X δυνατότητα αποκωδικοποίησης.

Μπορείτε επίσης να στείλετε πηγές ήχου συνδεδεμένες στο AVR-X2400H σε σύστημα δύο ζωνών Zone 2, χρησιμοποιώντας εξωτερικό ενισχυτή.

Το AVR-X2400H έχει ονομαστική τιμή 95wpc (0,8% THD - μετρούμενη από 20Hz έως 20kHz με 2 κανάλια που κινούνται με φορτίο 8 ohm).

Για βίντεο, ο δέκτης αυτός διαθέτει είσοδο HDMI 8 (7 οπίσθιων και μπροστινών), με 3D, 4K (μέχρι 60Hz), επεκταμένο χρώμα Gamut και υψηλή ισχύ δυναμικής περιοχής HDR10 και Dolby Vision, καθώς και upscaling 1080p και 4K. Επίσης, παρέχονται δύο παράλληλες εξόδους HDMI που σας επιτρέπουν να προβάλλετε ταυτόχρονα τις ίδιες εικόνες σε δύο οθόνες (ή οθόνη και βιντεοπροβολέα).

Το AVR-X2400H περιλαμβάνει επίσης πρόσβαση σε δίκτυο και internet streaming (συμπεριλαμβανομένων των (vTuner, Pandora, Sirius XM και Spotify) μέσω σύνδεσης Ethernet ή ενσωματωμένου WiFi. Επιπλέον, ενσωματωμένο ασύρματο Bluetooth και Apple AirPlay συμπεριλαμβάνονται, καθώς και ενσωματωμένη υποστήριξη για την ασύρματη πλατφόρμα ήχου πολλαπλών δωματίων HEOS.

Το AVR-X2400H είναι σίγουρα ένα ευέλικτο σύστημα οικιακού κινηματογράφου μεσαίας κατηγορίας που παρέχει σταθερή ηχητική απόδοση, σύγχρονη συνδεσιμότητα βίντεο και δυνατότητα επέκτασης τόσο για εφαρμογές ήχου 2ων ζωνών όσο και για ασύρματες πολυκάναλες αίθουσες.

Το Pioneer Elite VSX-LX102 προσφέρει σταθερές δυνατότητες ήχου και βίντεο για την τιμή, καθώς και ενσωματωμένες λειτουργίες αιχμής για τις σημερινές πηγές ψηφιακού περιεχομένου.

Από την πλευρά του ήχου, το LX102 παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για τις περισσότερες μορφές surround ήχου, κυρίως Dolby TrueHD / DTS-HD Master Audio, Dolby Atmos (διαμόρφωση καναλιών 5.1.2) και DTS: X.

Εκτός από την αποκωδικοποίηση surround surround και την επεξεργασία, το VSX102 παρέχει επίσης αναπαραγωγή ήχου Hi-Res μέσω του οικιακού δικτύου, του smartphone / tablet ή απευθείας σύνδεσης USB. Τα συμβατά αρχεία ήχου Hi-Res περιλαμβάνουν το Apple Lossless (ALAC), το WAV, το FLAC, το AIFF και το DSD (2.8 MHz).

Για ευκολία στη ρύθμιση, η Pioneer περιλαμβάνει το σύστημα MCACC για τη βαθμονόμηση των επιπέδων των ηχείων, τις αποστάσεις των ηχείων, το ύψος των ηχείων (όταν χρησιμοποιείται ρύθμιση Dolby Atmos) και το EQ των ηχείων και των υπογούφερ χρησιμοποιώντας ένα παρεχόμενο μικρόφωνο και ενσωματωμένη γεννήτρια δοκιμαστικού τόνου.

Πολλές επιλογές ρύθμισης ηχείων είναι δυνατές, από μια παραδοσιακή διαμόρφωση ηχείων 5.1, 7.1 ή 7.2 καναλιών, σε μια ρύθμιση Bi-amp, όπου τέσσερα κανάλια μπορούν να διατεθούν σε συμβατά μπροστινά ηχεία και μια επιλογή ρύθμισης Dolby Atmos (όχι όλοι ταυτόχρονα, βέβαια).

Το Bluetooth περιλαμβάνεται επίσης για άμεση ροή μουσικής από συμβατά smartphones και tablet και υποστηρίζεται επίσης η Apple AirPlay. Υποστηρίζεται επίσης η υποστήριξη για Chromecast, DTS Play-Fi και FireConnect By BlackFire Research. Το FireConnect και το DTS PlayFi επιτρέπουν στον δέκτη να μεταδίδει ήχο απευθείας σε συμβατά ασύρματα ηχεία Pioneer (και Onkyo) τοποθετημένα σε άλλα σημεία του σπιτιού.

Σημείωση: Κάθε συσκευή DTS Chromecast, FireConnect και DTS Play-Fi απαιτεί ενημέρωση υλικολογισμικού.

Το VSX-102 ενσωματώνει συμβατότητα σύνδεσης HDMI (4 in / 1-out) για 3D, HDR (HDR10 / Dolby Vision) και 4K pass-through.

Αν ψάχνετε για δέκτη οικιακού κινηματογράφου που προσφέρει εξαιρετικό ήχο για ένα δωμάτιο μικρού ή μεσαίου μεγέθους, ευέλικτες επιλογές ρύθμισης ηχείων, ασύρματη υποστήριξη ήχου πολλαπλών δωματίων και δυνατότητα σύνδεσης βίντεο, το Pioneer Elite VSX-LX102 είναι σίγουρα και οικονομικά προσιτή επιλογή.

Αν ψάχνετε για έναν προσιτό δέκτη Home Theater που έχει εκπληκτικά καλή απόδοση ήχου, σκεφτείτε το Sony STR-DN1080.

Το STR-DN1080 διαθέτει ευέλικτες επιλογές ρύθμισης surround, παρέχοντας ταυτόχρονα μια διαμόρφωση ηχείων 7.2 καναλιών ή μια ρύθμιση 5.1.2 καναλιών Dolby Atmos ή DTS: X που περιλαμβάνει κατακόρυφα ύψος ή εναέρια ηχεία. Επίσης, για όσους έχουν περιορισμένο χώρο, υπάρχουν επιπλέον επιλογές. Με το πίσω μέρος του Phantom Suround, μπορείτε να απολαύσετε ένα εφέ surround 7 καναλιών με μόνο 5 ηχεία και το S-Force Virtual Surround προσφέρει περιορισμένο εφέ surround με μόνο 2 μπροστινά ηχεία.

Μπορείτε επίσης να στείλετε μόνο ήχο σε ένα σύστημα Zone 2 είτε χρησιμοποιώντας μια άμεση σύνδεση που υποστηρίζεται από τους ενισχυτές του ίδιου του 1080 είτε μια αναλογική έξοδο προενίσχυσης δύο καναλιών (πρόσθετος εξωτερικός ενισχυτής που απαιτείται για αυτή την επιλογή). Επίσης, εκτός από τις δυνατότητες surround ήχου για την προβολή ταινιών, το STR-DN1080 ενσωματώνει επίσης ήχο δύο καναλιών Hi-Res από το τοπικό δίκτυο και τις πηγές USB.

Για βίντεο, το 1080 προσφέρει 6 εισόδους HDMI συμβατές με 3D, 4K και HDR και δύο εξόδους HDMI - όλες συμβατές με τις σημερινές πηγές βίντεο 4K, εξωτερικές ταινίες πολυμέσων που παρέχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο ροής 4K από υπηρεσίες όπως το Netflix.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε για εκείνους που έχουν παλαιότερη συσκευή βίντεο, ότι ενώ το STR-DN1080 παρέχει 2 εισόδους σύνθετου βίντεο, δεν περιλαμβάνει εισόδους βίντεο συνιστωσών.

Εκτός από τις βασικές λειτουργίες ήχου και βίντεο, το STR-DN1080 περιλαμβάνει πρόσβαση σε δίκτυο και σύνδεση στο διαδίκτυο (το ενσωματωμένο Google Chromecast για ήχο - συνεργάζεται επίσης με το Google Home) είτε μέσω σύνδεσης Ethernet είτε μέσω ενσωματωμένου WiFi, με πρόσθετη υποστήριξη NFC με ένα πάτημα) για άμεση ροή από συμβατές φορητές συσκευές.

Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι με την εφαρμογή SongPal της Sony μπορείτε να ενσωματώσετε τον δέκτη σε ασύρματο ηχοσύστημα πολλαπλών δωματίων συνδυάζοντάς το με άλλα συμβατά ασύρματα προϊόντα ήχου της Sony.

Αν αναζητάτε ένα οικονομικό δέκτη home theater με ευελιξία πρόσβασης / περιεχομένου για μια ποικιλία ρυθμίσεων και αναγκών, καθώς και καλή ποιότητα ήχου, σκεφτείτε σίγουρα το STR-DN1080.

Ενώ οι περισσότεροι δέκτες οικιακού κινηματογράφου εξακολουθούν να είναι μεγάλα κιβώτια που φαίνεται να παρέχουν τα πάντα εκτός από τον νεροχύτη της κουζίνας, ορισμένοι δέκτες υιοθετούν μια διαφορετική προσέγγιση που δίνει μεγαλύτερη έμφαση στον λεπτό σχεδιασμό του προφίλ, στη βελτιστοποίηση της συνδεσιμότητας και στη μεγάλη έμφαση στον ασύρματο ήχο πολλαπλών δωματίων. Ένα παράδειγμα είναι το Denon HEOS AVR. Το HEOS σημαίνει "λειτουργικό σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας".

Από την παραδοσιακή πλευρά, το HEOS AVR ενσωματώνει διαμόρφωση 5.1 καναλιών, καθώς και αποκωδικοποίηση Dolby TrueHD / DTS-HD Master Audio και επιπρόσθετη επεξεργασία ήχου surround, καθώς και συνδεσιμότητα 4K HDMI pass-through.

Ωστόσο, υπάρχει μια συστροφή. Για τα κανάλια surround, οι χρήστες έχουν την επιλογή να τρέχουν καλώδια στα ηχεία στο πίσω μέρος του δωματίου ή έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε επιλεγμένα ασύρματα ηχεία HEOS για τα κανάλια surround. Αυτό είναι σίγουρα βολικό - και πιθανότατα θα δούμε αυτή την επιλογή να προστίθεται σε άλλους δέκτες.

Το HEOS AVR έχει μέτρια απόδοση 50 wpc όταν χρησιμοποιεί όλους τους εσωτερικούς ενισχυτές, αλλά όταν χρησιμοποιείτε τα ασύρματα ηχεία surround, η πίσω ισχύς surround θα είναι μικρότερη.

Εκτός από το ασύρματο surround, το σύστημα HEOS μπορεί επίσης να στείλει μουσική γύρω από το σπίτι σε επιπλέον συμβατά ασύρματα ηχεία.

Οι πρόσθετες λειτουργίες ήχου περιλαμβάνουν την αναπαραγωγή μουσικής μέσω USB (η οποία περιλαμβάνει Hi-Res Audio) και την άμεση ροή από συμβατά smartphones μέσω Bluetooth. Επίσης, και τα δύο ethernet και Wifi συμπεριλαμβάνονται για πρόσβαση σε διάφορες online streaming υπηρεσίες μουσικής.

Όλες οι λειτουργίες ελέγχου πρέπει να εκτελούνται είτε μέσω του τηλεχειριστηρίου που παρέχεται είτε μέσω ενός smartphone μέσω της εφαρμογής τηλεχειριστηρίου της Denon - Ο μόνος έλεγχος επί του δέκτη είναι ο κύριος έλεγχος έντασης ήχου.

Αν ψάχνετε για έναν εύκολο στη χρήση συσκευή και να χρησιμοποιήσετε έναν δέκτη οικιακού κινηματογράφου που έχει κομψή εμφάνιση και κόβει το λίπος, το Denon HEOS AVR είναι σίγουρα μία από τις επιλογές που πρέπει να εξετάσετε - ειδικά εάν έχετε ένα μικρό ή μεσαίο, δωμάτιο μεγέθους.

Εάν περάσετε από τις λίστες προϊόντων δέκτη οικιακού κινηματογράφου, παρατηρείτε ότι όλα φαίνονται να είναι μεγάλα και ογκώδη. Παρόλο που αυτός ο τύπος παράγοντας μορφής είναι συνήθως διαθέσιμος, υπάρχουν ορισμένοι δέκτες οικιακού κινηματογράφου που καταγράφουν αυτή την τάση. Ένα παράδειγμα ενός πιο συμπαγούς δέκτη οικιακού κινηματογράφου είναι ο Marantz NR1608.

Το NR1608 έχει ύψος μόνο 4,1 ίντσες - χωρίς να υπολογίζει τις κεραίες Bluetooth / WiFi, οι οποίες είναι κινητές, 14,8 ιντσών βαθιά και 17,3 ιντσών πλάτος). Ωστόσο, παρά το σχεδιασμό εξοικονόμησης χώρου, το NR1608 προσφέρει ακόμα πολλά πρακτικά χαρακτηριστικά που βοηθούν στην παροχή καλής απόδοσης και τη σύνδεση της ευελιξίας στην πρόσβαση.

Το NR1608 παρέχει έως και 7.2 διαμόρφωση με δηλωμένη ισχύ εξόδου 50 wpc. Αν και αυτό δεν είναι τόσο μεγάλη απόδοση εξόδου όσο τα "μεγάλα αδέλφια" του, για ένα μικρότερο (ή ακόμα και μεσαίου μεγέθους) δωμάτιο που είναι περισσότερο από αρκετό.

Η αποκωδικοποίηση / επεξεργασία ήχου των περισσότερων μορφών ήχου Dolby και DTS παρέχεται, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Atmos (διαμόρφωση καναλιών 5.1.2) και DTS: X. Επίσης, η επεξεργασία ήχου DTS Virtual: X μπορεί να προστεθεί μέσω της ενημέρωσης υλικολογισμικού. Το DTS Virtual: Το X δημιουργεί ένα ηχητικό πεδίο Dolby Atmos / DTS: X-like, χωρίς την ανάγκη για φυσικά ηχεία κάθετου ψεκασμού ή οροφής.

Το NR1608 περιλαμβάνει επίσης το σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων Audyssey MultEQ και το σύστημα διόρθωσης δωματίων (περιλαμβάνει πρόσβαση σε μια ειδική εφαρμογή επεξεργασίας ρυθμίσεων smartphone), καθώς και ένα μενού "Setup Assistant" που θα σας καθοδηγήσει στο υπόλοιπο των δυνατοτήτων που χρειάζεστε να σηκωθεί και να λειτουργήσει.

Υπάρχουν 8 εισόδους HDMI (7 πίσω / 1 μπροστά) και μία έξοδος HDMI, οι οποίες είναι 3D, 4K και HDR (ενσωματωμένη HDR10 και Dolby Vision - συμβατότητα συμβατότητας Hybrid Log Gamma μέσω της ενημέρωσης υλικολογισμικού) και Wide Color Gamut. Το NR1608 περιλαμβάνει τη μετατροπή βίντεο αναλογικού σε HDMI και την αναβάθμιση των 1080p και 4K.

Το NR-1608 παρέχει επίσης πρόσβαση σε αρχεία ήχου που είναι αποθηκευμένα σε PC ή Media Server συνδεδεμένο σε δίκτυο (συμπεριλαμβανομένων των αρχείων ήχου Hi-Res), καθώς και πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες περιεχομένου στο διαδίκτυο, όπως οι Spotify, Pandora και Sirius / XM .

Επιπλέον δυνατότητες ροής περιλαμβάνουν το Bluetooth και το Apple AirPlay.

Το NR1608 περιλαμβάνει τόσο την ενσύρματη λειτουργία Zone 2 όσο και την υποστήριξη ενσωμάτωσης για την ασύρματη πλατφόρμα πολλαπλών καναλιών HEOS (απαιτούνται ασύρματα δορυφορικά ηχεία με επώνυμα HEOS).

Μπορείτε να ελέγξετε το NR1608 χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο ή να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή τηλεχειριστηρίου Marantz για συσκευές Android ή iOS.

Για την κύρια ρύθμιση, το AVR-X3400H παρέχει μέχρι και 7.2 κανάλια ηχογράφησης που υποστηρίζονται από την αποκωδικοποίηση για τις περισσότερες μορφές ήχου Dolby και DTS, τόσο Dolby Atmos (διαμόρφωση ηχείων 5.1.2) όσο και DTS: X.

Μπορείτε επίσης να στείλετε επιλεγμένες πηγές ήχου συνδεδεμένες στο AVR-X3400H σε σύστημα δύο ζωνών Zone 2, χρησιμοποιώντας εξωτερικό ενισχυτή.

Το AVR-X3400H έχει ονομαστική τιμή 105wpc (.08% THD - μετράται από 20Hz έως 20kHz με 2 κανάλια που κινούνται με φορτίο 8 ohm).

Για βίντεο, ο δέκτης αυτός διαθέτει είσοδο HDMI 8 (7 οπίσθιων και μπροστινών), με 3D, 4K (μέχρι 60Hz), επεκταμένο χρώμα Gamut και υψηλή ισχύ δυναμικής περιοχής HDR10 και Dolby Vision, καθώς και upscaling 1080p και 4K. Επίσης, υπάρχουν 3 εξόδους HDMI. Δύο εξόδους μπορούν να εμφανίσουν την ίδια εικόνα σε δύο οθόνες, ενώ η τρίτη έξοδος μπορεί να εμφανίσει ξεχωριστή πηγή HDMI σε άλλη οθόνη.

Το AVR-X3400H παρέχει πρόσβαση τόσο στο δίκτυο όσο και στο Internet (vTuner, Pandora, Sirius XM και Spotify) μέσω σύνδεσης Ethernet ή WiFi. Υποστηρίζονται επίσης ασύρματα Bluetooth και Apple AirPlay, καθώς και ενσωματωμένη υποστήριξη για ασύρματα πολυφωνικά ηχεία ηχείων HEOS της Denon.

Ωστόσο, το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι το AVR-X3400H υποστηρίζει επίσης την ολοκλήρωση με την πλατφόρμα Alexa Voice Control της Amazon, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017. Αυτό σημαίνει ότι αν ενεργοποιήσετε τις δεξιότητες οικιακής ψυχαγωγίας της Alexa στο smartphone, Echo ή Echo Show , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωνητικές εντολές Alexa για τον έλεγχο της έντασης ήχου, τη σίγαση, την εναλλαγή εισόδου, καθώς και τους ελέγχους αναπαραγωγής για περιεχόμενο συνεχούς ροής. Πιο εξελιγμένες δυνατότητες ελέγχου θα προστεθούν αργότερα.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .