Τι είναι το ξεκλείδωτο κινητό τηλέφωνο ή το smartphone;

Ερώτηση: Τι είναι ένα ξεκλείδωτο κινητό τηλέφωνο ή έξυπνο τηλέφωνο;

Μπορεί να έχετε ακούσει τους ανθρώπους να μιλούν για ξεκλείδωτα κινητά τηλέφωνα ή smartphones. Αλλά ίσως δεν είστε σίγουροι τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Απάντηση:

Ένα ξεκλείδωτο κινητό τηλέφωνο είναι ένα που δεν συνδέεται με ένα δίκτυο συγκεκριμένου μεταφορέα: Θα λειτουργεί με περισσότερους από έναν παροχείς υπηρεσιών.

Τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα και τα smartphones είναι δεσμευμένα - ή κλειδωμένα - σε ένα συγκεκριμένο κινητό φορέα, όπως η Verizon Wireless, η T-Mobile, η AT & T ή η Sprint. Ακόμη και αν δεν αγοράζετε πραγματικά το τηλέφωνο από τον μεταφορέα, το τηλέφωνο παραμένει συνδεδεμένο με έναν μεταφορέα. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα iPhone από την Best Buy, αλλά εξακολουθεί να σας απαιτεί να εγγραφείτε για υπηρεσία από την AT & T ή τον αντίστοιχο μεταφορέα σας.

Για πολλούς, η αγορά ενός κλειδωμένου τηλεφώνου έχει νόημα: Ο μεταφορέας προσφέρει έκπτωση στο ακουστικό σε αντάλλαγμα για την υπογραφή ενός συμβολαίου υπηρεσιών μαζί του. Και, εκτός από την έκπτωση, έχετε επίσης την υπηρεσία φωνής και δεδομένων που χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο.

Αλλά δεν θέλουν όλοι να συνδεθούν με το δίκτυο ενός συγκεκριμένου μεταφορέα, για διάφορους λόγους. Αν ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερικό, μπορεί να μην έχει νόημα να συνδέεστε με ένα τηλέφωνο που δεν θα λειτουργεί διεθνώς (ή αυτό που θα σας κοστίσει ένα χέρι και ένα πόδι για χρήση σε ξένες χώρες), για παράδειγμα. Άλλοι άνθρωποι δεν επιθυμούν να υπογράψουν τις μακροχρόνιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών (δύο χρόνια, συνήθως) που απαιτούν πολλοί μεταφορείς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αγορά ενός ξεκλείδωτου κινητού τηλεφώνου ή smartphone μπορεί να είναι μια επιθυμητή εναλλακτική λύση.

Επιπλέον, στις μέρες μας, οι εταιρείες όπως το OnePlus τείνουν να πωλούν μόνο συσκευές που δεν είναι SIM-ξεκλειδωμένες, αλλά και από την δική τους πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Κυρίως επειδή με αυτόν τον τρόπο έχουν τον έλεγχο των αναβαθμίσεων λογισμικού, δεν χρειάζεται να δοκιμάσουν την ενημερωμένη έκδοση από έναν πάροχο δικτύου κάθε φορά που θέλουν να αναπτύξουν μια ενημερωμένη έκδοση.