Πώς να οικοδομήσουμε μια σταδιοδρομία στη δικτύωση υπολογιστών και την πληροφορική

Πολλοί θεωρούν ότι η δικτύωση υπολογιστών είναι ένας ελκυστικός τομέας σταδιοδρομίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ​​δικτύωση ήταν ένα από τα πιο καυτά πεδία γύρω, και εξακολουθεί να είναι δημοφιλής από τότε. Ορισμένοι ισχυρίζονται τώρα ότι τότε υπάρχει σοβαρή έλλειψη ειδικευμένων ατόμων για να καλύψουν αυτές τις θέσεις δικτύωσης. Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι θεωρούν επίσης τη δικτύωση ως έναν σχετικά εύκολο τρόπο να προσγειωθεί μια καλή θέση με μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία.

Οι συζητήσεις σχετικά με την πραγματική έκταση οποιασδήποτε έλλειψης θέσεων εργασίας στην άκρη, η δικτύωση περιλαμβάνει κυρίως σκληρή δουλειά και ο ανταγωνισμός για θέσεις υψηλής ποιότητας θα είναι πάντα ισχυρός. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την έναρξη ή την επέκταση μιας σταδιοδρομίας στη δικτύωση και να συλλέξετε πολύτιμες συμβουλές για τη θήρα εργασίας που ισχύουν και για πολλούς άλλους τύπους τεχνικών σταδιοδρομιών.

Τίτλοι εργασίας στη δικτύωση υπολογιστών

Υπάρχουν διάφοροι τύποι επαγγελματικών θέσεων στη δικτύωση ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθένας με διαφορετικούς μισθούς και μακροπρόθεσμο δυναμικό σταδιοδρομίας. Δυστυχώς, οι τίτλοι εργασίας στη δικτύωση και στην Πληροφορική γενικά συχνά οδηγούν σε σύγχυση τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους ανθρώπους. Μικροί, ασαφείς ή υπερβολικά βομβαρδιστικοί τίτλοι συχνά αποτυγχάνουν να περιγράψουν τις πραγματικές εργασίες εργασίας ενός ατόμου σε αυτόν τον τομέα.

Οι βασικοί τίτλοι εργασίας που βλέπουμε για τη δικτύωση υπολογιστών και τις θέσεις που σχετίζονται με τη δικτύωση περιλαμβάνουν

Τι είναι ένας διαχειριστής δικτύου;

Οι διαχειριστές δικτύου διαμορφώνουν και διαχειρίζονται τοπικά δίκτυα (LAN) και ενίοτε επίσης δίκτυα ευρείας περιοχής (WAN) . Οι περιγραφές καθηκόντων για τους διαχειριστές μπορούν να είναι λεπτομερείς και μερικές φορές ακόμη και εντελώς εκφοβιστικές! Εξετάστε την ακόλουθη περιγραφή που, αν και πλασματική, αντιπροσωπεύει μια αρκετά τυπική απόσπαση:

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ HOBO
Ο υποψήφιος θα είναι υπεύθυνος για την ανάλυση, την εγκατάσταση και τη διαμόρφωση των εταιρικών δικτύων. Οι καθημερινές δραστηριότητες περιλαμβάνουν την παρακολούθηση της απόδοσης του δικτύου, την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη διατήρηση της ασφάλειας του δικτύου. Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας στους πελάτες με λειτουργικά συστήματα και προσαρμογείς δικτύου, διαμόρφωση των δρομολογητών, διακόπτες και τείχη προστασίας και αξιολόγηση εργαλείων τρίτων.

Περιττό να πούμε ότι ένα άτομο που βρίσκεται νωρίς στην καριέρα του συχνά στερείται εμπειρίας σε μια πλειονότητα αυτών των κατηγοριών. Οι περισσότεροι εργοδότες δεν περιμένουν από τους υποψηφίους να κατέχουν εις βάθος γνώση όλων των τομέων που απαριθμούνται στην απόσπαση εργασίας, όμως, έτσι ένα άτομο πρέπει να παραμείνει αναλλοίωτο από τις μακρές, σαρωτικές περιγραφές των θέσεων εργασίας που θα συναντήσουν αναπόφευκτα

Συγκρίνοντας τους ρόλους και τις ευθύνες μεταξύ των εργασιών δικτύωσης

Η λειτουργία εργασίας ενός μηχανικού δικτύου διαφέρει ελάχιστα από αυτή ενός διαχειριστή δικτύου. Η εταιρεία Α μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν τίτλο ενώ η Εταιρεία Β χρησιμοποιεί το άλλο για να αναφερθεί ουσιαστικά στην ίδια θέση. Ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν και τους δύο τίτλους εναλλακτικά. Οι επιχειρήσεις που κάνουν διάκριση μεταξύ των δύο συχνά ορίζουν ότι οι διαχειριστές εστιάζουν στην καθημερινή διαχείριση των δικτύων, ενώ οι μηχανικοί δικτύων επικεντρώνονται κυρίως στις αναβαθμίσεις του συστήματος, στην αξιολόγηση των προϊόντων πωλητών, στις δοκιμές ασφαλείας κ.ο.κ.

Ένας τεχνικός δικτύου τείνει να επικεντρωθεί περισσότερο στη ρύθμιση, την αντιμετώπιση προβλημάτων και την επιδιόρθωση συγκεκριμένων προϊόντων υλικού και λογισμικού. Ειδικά οι Τεχνικοί Συντήρησης συχνά πρέπει να ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές πελατών για να πραγματοποιούν αναβαθμίσεις και υποστήριξη. Και πάλι, όμως, ορισμένες επιχειρήσεις θολώνουν τη γραμμή μεταξύ τεχνικών και μηχανικών ή διαχειριστών.

Οι προγραμματιστές δικτύων / αναλυτές γενικά γράφουν προγράμματα λογισμικού ή δέσμες ενεργειών που βοηθούν στην ανάλυση δικτύου, όπως διαγνωστικά ή βοηθητικά προγράμματα παρακολούθησης. Επίσης, ειδικεύονται στην αξιολόγηση προϊόντων τρίτων κατασκευαστών και στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών λογισμικού σε ένα υπάρχον περιβάλλον δικτύου ή στην οικοδόμηση ενός νέου περιβάλλοντος.

Οι διαχειριστές επιβλέπουν το έργο των διαχειριστών, μηχανικών, τεχνικών ή / και προγραμματιστών. Οι Διευθυντές Δικτύων / Πληροφοριακών Συστημάτων επικεντρώνονται επίσης σε θέματα σχεδιασμού και στρατηγικής μεγαλύτερης εμβέλειας.

Οι μισθοί για θέσεις δικτύωσης εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως ο οργανισμός προσλήψεων, οι συνθήκες της τοπικής αγοράς, η εμπειρία ενός ατόμου και το επίπεδο δεξιοτήτων κ.ο.κ.

Αποκτώντας εμπειρία με δίκτυα υπολογιστών

Ο κοινός θρήνος των αναζητούντων εργασία, ότι "οι εργοδότες μισθώνουν μόνο άτομα με εμπειρία, αλλά ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν εμπειρία είναι να προσληφθούν" ισχύει και στον τομέα δικτύωσης υπολογιστών. Παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις που ακούει συχνά σχετικά με τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στον τομέα πληροφορικής, η προσγείωση σε θέση εισόδου μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη και απογοητευτική.

Ένας τρόπος για να αποκτήσετε εμπειρία δικτύωσης είναι να ακολουθήσετε έναν προγραμματισμό πλήρους απασχόλησης ή πρακτική εξυπηρέτησης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ή μια εργασία μερικής απασχόλησης στο σχολείο. Μια πρακτική άσκηση μπορεί να μην πληρώσει καλά αρχικά, η εργασία μπορεί να αποδειχθεί σχετικά μη ενδιαφέρουσα και είναι πολύ πιθανό ότι κάποιος δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει οποιοδήποτε ουσιαστικό έργο κατά τη διάρκεια του περιορισμένου χρόνου εκεί. Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο αυτών των θέσεων εργασίας είναι η εκπαίδευση και η πρακτική εμπειρία. Η απόκτηση και η καλή λειτουργία σε αυτές τις προσωρινές θέσεις εργασίας καταδεικνύει την αφοσίωση και τον ενδιαφέρον των εργοδοτών που θέλουν να δουν.

Η αυτοδιδασκαλία στη δικτύωση είναι ένας τρόπος αξιολόγησης που δεν έχει αξιολογηθεί. Η χειραποσκευή μπορεί να μετατραπεί σε χρήσιμες επιδείξεις για μελλοντικούς εργοδότες. Ένα άτομο μπορεί να ξεκινήσει με ένα έργο κλάσης που πρόσφατα ολοκλήρωσε, για παράδειγμα, και να το επεκτείνει με κάποιο τρόπο. Ή μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους προσωπικά έργα, πειραματίζοντας για παράδειγμα με εργαλεία και σενάρια διαχείρισης δικτύων. Τα επιχειρηματικά δίκτυα υπολογιστών φέρνουν πολύ περισσότερη πολυπλοκότητα και μερικές διαφορετικές τεχνολογίες σε σύγκριση με την οικιακή δικτύωση, αλλά ξεκινάει η χρήση του χρόνου εγκατάστασης και διαχείρισης διαφόρων τύπων οικιακών δικτύων για φίλους και οικογένεια.

Ο αριθμός των διαφόρων τεχνολογιών που εμπλέκονται στα δίκτυα υπολογιστών είναι μεγάλος και μπορεί να φανεί συντριπτικός. Αντί να προσπαθήσετε να μελετήσετε και να ελέγξετε την πιο καυτή νέα τάση ή έναν κατάλογο πλυντηρίων εργαλείων και γλωσσών, επικεντρωθείτε πρώτα στις βασικές τεχνολογίες. Η τεχνολογία της μόδας έρχεται και πηγαίνει γρήγορα. Η οικοδόμηση μιας σταθερής βάσης στις βασικές τεχνολογίες δικτύων όπως το TCP / IP επιτρέπει στους ανθρώπους να μάθουν πιο εύκολα εξειδικευμένες νέες αργότερα.

Εκπαίδευση vs. Εμπειρία

Πολλοί οργανισμοί αναζητούν επαγγελματίες πληροφορικής που κατέχουν τετραετή πανεπιστημιακά πτυχία Το βλέπουν ως δείκτη δέσμευσης στον τομέα. Η τεχνολογία των δικτύων αλλάζει πολύ γρήγορα, έτσι ώστε οι εργοδότες να ενδιαφέρονται τόσο για τις τρέχουσες γνώσεις ενός ατόμου όσο και για την ικανότητά τους να μαθαίνουν και να προσαρμόζονται για το μέλλον. Οι πιστοποιήσεις δικτύου μπορούν να βοηθήσουν να αποδειχθεί η βασική βάση γνώσεων ενός ατόμου, αλλά οι βαθμοί κολλεγίων δείχνουν καλύτερα τις γενικές ικανότητες μάθησης ενός ατόμου.

Ο συνδυασμός της ισχυρής εκπαίδευσης και της εμπειρίας θέτει τους ανθρώπους εκτός από εκείνους που κατέχουν μόνο το ένα ή το άλλο.

Αντιπροσωπεύοντας τις ικανότητες και τις ικανότητές σας

Μια από τις πιο παραβλεφθείσες δεξιότητες στη δικτύωση υπολογιστών είναι η δυνατότητα να εξηγούν και να ανταλλάσσουν τεχνικές πληροφορίες με άλλους. Είτε προφορικά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε σε επίσημο γράψιμο, οι επαγγελματίες του δικτύου που επικοινωνούν καλά απολαμβάνουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην οικοδόμηση της σταδιοδρομίας τους.

Οι συνεντεύξεις εργασίας είναι ένα προφανές μέρος όπου απαιτούνται καλές δεξιότητες επικοινωνίας. Το να είσαι σε θέση να έχεις χαλαρή συνομιλία με ανθρώπους για τεχνικά θέματα μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει, αλλά με την πρακτική ένα άτομο μπορεί να χειριστεί ακόμα και τα αυτοσχέδια ερωτήματα καλά. Εξάσκηση δεξιοτήτων επικοινωνίας με την επίσκεψη σε τοπικές εκθέσεις εργασίας και συζήτηση επαγγελματικών θεμάτων με φίλους.