Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi

Η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης Wi-Fi δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε συχνά, αλλά υπάρχουν φορές που πρέπει να γίνει. Ίσως έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi και πρέπει να το αλλάξετε σε κάτι πιο εύκολο να θυμάστε. Αν υποψιάζεστε ότι κάποιος κλέβει το Wi-Fi σας, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi σε κάτι που δεν θα μαντέψει.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Wi-Fi σας, καταγράφοντας τις ρυθμίσεις του δρομολογητή και πληκτρολογώντας έναν νέο κωδικό πρόσβασης της επιλογής σας. Στην πραγματικότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi, ακόμη και αν δεν γνωρίζετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης.

Κατευθύνσεις

  1. Συνδεθείτε στο δρομολογητή ως διαχειριστής .
  2. Βρείτε τις ρυθμίσεις κωδικού πρόσβασης Wi-Fi.
  3. Πληκτρολογήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης Wi-Fi.
  4. Αποθηκεύστε τις αλλαγές.

Σημείωση: Αυτές είναι πολύ γενικές οδηγίες για την αλλαγή ενός κωδικού πρόσβασης Wi-Fi. Τα βήματα που απαιτούνται για την πραγματοποίηση οποιωνδήποτε αλλαγών στις ρυθμίσεις ενός δρομολογητή διαφέρουν μεταξύ των δρομολογητών από διαφορετικούς κατασκευαστές και μπορεί να είναι ακόμη μοναδικά μεταξύ των μοντέλων του ίδιου δρομολογητή. Παρακάτω υπάρχουν μερικές πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα βήματα.

Βήμα 1:

Πρέπει να γνωρίζετε τη διεύθυνση IP , το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή σας, για να συνδεθείτε ως διαχειριστής.

Προσδιορίστε τι είδους δρομολογητή έχετε και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε αυτές τις σελίδες της D-Link , Linksys , NETGEAR ή Cisco για να δείτε ποιος κωδικός πρόσβασης, όνομα χρήστη και διεύθυνση IP χρειάζονται για να μπείτε στον συγκεκριμένο δρομολογητή σας.

Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε δρομολογητή Linksys WRT54G, ο πίνακας σε αυτόν τον σύνδεσμο σας δείχνει ότι το όνομα χρήστη μπορεί να παραμείνει κενό, ο κωδικός πρόσβασης είναι "admin" και η διεύθυνση IP είναι "192.168.1.1". Έτσι, σε αυτό το παράδειγμα, θα ανοίξετε τη σελίδα http://192.168.1.1 στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και συνδεθείτε με το admin password.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε τον δρομολογητή σας σε αυτές τις λίστες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του δρομολογητή και κάντε λήψη του εγχειριδίου PDF του μοντέλου σας. Ωστόσο, είναι καλό να γνωρίζετε ότι πολλά δρομολογητές χρησιμοποιούν την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του 192.168.1.1 ή 10.0.0.1, οπότε δοκιμάστε τα αν δεν είστε σίγουροι και ίσως αλλάξετε ακόμη και ένα ψηφίο ή δύο, αν δεν λειτουργούν, όπως 192.168.0.1 ή 10.0.1.1.

Οι περισσότεροι δρομολογητές χρησιμοποιούν επίσης τη λέξη admin ως κωδικό πρόσβασης, και μερικές φορές ως όνομα χρήστη επίσης.

Αν η διεύθυνση IP του δρομολογητή σας έχει αλλάξει από τότε που το αγόρασα για πρώτη φορά, μπορείτε να μάθετε την προεπιλεγμένη πύλη που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής σας για να καθορίσει τη διεύθυνση IP του δρομολογητή.

Βήμα 2:

Η εύρεση των ρυθμίσεων του κωδικού πρόσβασης Wi-Fi θα είναι αρκετά εύκολη όταν συνδεθείτε. Αναζητήστε μια ενότητα δικτύου , ασύρματης σύνδεσης ή Wi-Fi ή κάτι παρόμοιο για να βρείτε τις ασύρματες πληροφορίες. Αυτή η ορολογία είναι διαφορετική μεταξύ των δρομολογητών.

Αφού εισέλθετε στη σελίδα που σας επιτρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi, πιθανότατα θα υπάρχουν λέξεις όπως SSID και κρυπτογράφηση , αλλά αναζητάτε ειδικότερα το τμήμα κωδικού πρόσβασης, το οποίο ίσως ονομάζεται κάτι σαν το δίκτυο κλειδί , κοινόχρηστο κλειδί , φράση πρόσβασης ή WPA-PSK .

Για να χρησιμοποιήσετε ξανά το παράδειγμα Linksys WRT54G, σε αυτόν τον συγκεκριμένο δρομολογητή, οι ρυθμίσεις κωδικού πρόσβασης Wi-Fi βρίσκονται στην καρτέλα Ασύρματη σύνδεση , κάτω από το υποσύστημα Ασύρματη ασφάλεια και η ενότητα κωδικού πρόσβασης αποκαλείται Κοινό κλειδί WPA .

Βήμα 3:

Πληκτρολογήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης στο πεδίο κειμένου που παρέχεται σε αυτή τη σελίδα, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ισχυρό ώστε να είναι δύσκολο κάποιος να μαντέψει .

Αν νομίζετε ότι θα είναι πολύ δύσκολο ακόμη και για να θυμάστε, αποθηκεύστε το σε έναν ελεύθερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης .

Βήμα 4:

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης Wi-Fi στο δρομολογητή σας είναι να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Θα πρέπει να υπάρχει ένα κουμπί Αποθήκευση αλλαγών ή Αποθήκευση κάπου στην ίδια σελίδα όπου εισάγετε τον νέο κωδικό πρόσβασης.

Ακόμα δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi;

Εάν τα παραπάνω βήματα δεν λειτούργησαν για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά πράγματα, αλλά πρώτα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή ή να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο του προϊόντος για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του κωδικού πρόσβασης Wi-Fi για τον συγκεκριμένο δρομολογητή έχω. Απλώς αναζητήστε στον ιστότοπο του κατασκευαστή τον αριθμό μοντέλου του δρομολογητή για να βρείτε το εγχειρίδιο.

Ορισμένοι νέοι δρομολογητές δεν διαχειρίζονται μέσω της διεύθυνσης IP, αλλά έχουν πρόσβαση μέσω μιας εφαρμογής για κινητά. Το σύστημα router του δικτύου Wi-Fi είναι ένα παράδειγμα όπου μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi απευθείας από την εφαρμογή για κινητά στις ρυθμίσεις δικτύου .

Εάν δεν μπορείτε ακόμη να περάσετε από το βήμα 1 για να συνδεθείτε στο δρομολογητή, μπορείτε να επαναφέρετε τον δρομολογητή στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για να διαγράψετε τις προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης. Αυτό θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε στο δρομολογητή χρησιμοποιώντας τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης και τη διεύθυνση IP και επίσης να διαγράψετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi. Από εκεί, μπορείτε να ρυθμίσετε το δρομολογητή χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε κωδικό πρόσβασης Wi-Fi που θέλετε.