Πώς να ασφαλίσετε τις κάμερες ασφαλείας IP

Κρατήστε μακριά τα μάτια μακριά από τα αδιάκριτα μάτια σας

Η βιομηχανία κάμερας ασφαλείας IP φαίνεται να έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Από τις οικιακές κάμερες ασφαλείας οικιακού IP όπως αυτές που προέρχονται από το FLIR έως τα επαγγελματικά μοντέλα. Η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο εύκολη στη χρήση και όλο και περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν τη βουτιά και εγκαθιστώντας κάμερες για να παρακολουθήσουν την ιδιοκτησία τους και ακόμη και τα κατοικίδια ζώα τους .

Το μεγάλο ερώτημα από την άποψη της ασφάλειας είναι: πώς κρατάτε τους hackers και lookie-loos από την εύρεση των φωτογραφικών μηχανών σας στο διαδίκτυο και σε βλέποντας;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να ασφαλίσετε τις κάμερες ασφαλείας IP σας από τα αδιάκριτα μάτια:

Ενημέρωση του υλικολογισμικού της φωτογραφικής μηχανής σας

Οι περισσότερες σύγχρονες κάμερες ασφαλείας IP διαθέτουν δυνατότητα αναβάθμισης υλικολογισμικού από το χρήστη. Εάν εντοπιστεί ευπάθεια ασφαλείας, ο κατασκευαστής κάμερας ασφαλείας IP θα διορθώσει συχνά την ευπάθεια εκδίδοντας μια ενημέρωση υλικολογισμικού. Συνήθως, μπορείτε να ενημερώσετε το υλικολογισμικό της φωτογραφικής μηχανής σας από την κονσόλα διαχειριστή μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού.

Θα πρέπει συχνά να ελέγχετε τον ιστότοπο του κατασκευαστή της κάμερας ασφαλείας IP για ενημερωμένο υλικολογισμικό ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η έκδοση που χρησιμοποιείτε δεν περιέχει αδυναμία αφαίρεσης που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί οι χάκερ και τα voyeurs Internet.

Κρατήστε τις κάμερές σας τοπικές

Αν δεν θέλετε να τροφοδοτούνται οι κάμερες σας στο Internet, τότε μην τις συνδέετε στο Διαδίκτυο.

Εάν το απόρρητο είναι η κορυφαία προτεραιότητά σας τότε θα πρέπει να κρατήσετε τις κάμερές σας σε ένα τοπικό δίκτυο και να τους εκχωρήσετε μη διευθυνόμενες εσωτερικές διευθύνσεις IP (δηλ. 192.168.0.5 ή κάτι παρόμοιο). Ακόμη και με μη διευθυνόμενες διευθύνσεις IP, οι φωτογραφικές μηχανές σας θα μπορούσαν ακόμα να εκτεθούν από λογισμικό κάμερας που ρυθμίζει την προώθηση θυρών ή χρησιμοποιεί το UPNP για να εκθέσει τις κάμερές σας στο Διαδίκτυο. Ελέγξτε τον ιστότοπό σας για την κάμερα IP για να μάθετε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τις κάμερές σας σε λειτουργία μόνο τοπικά.

Κωδικός πρόσβασης Προστατέψτε τις φωτογραφικές μηχανές σας

Πολλές κάμερες IP δεν έχουν προστασία με κωδικό πρόσβασης για τις τροφοδοσίες βίντεο που είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή. Πιθανόν πιστεύουν ότι θα προτιμούσατε να πάρετε τις κάμερές σας και να τρέξετε και να τις ασφαλίσετε αργότερα. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να επιστρέψουν και να προσθέσουν προστασία με κωδικό πρόσβασης μετά την αρχική ρύθμιση και να καταλήξουν αφήνοντας τις κάμερες ανοιχτές για να έχουν όλοι πρόσβαση.

Οι περισσότερες κάμερες προσφέρουν τουλάχιστον κάποια μορφή βασικής πιστοποίησης. Μπορεί να μην είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, αλλά τουλάχιστον είναι καλύτερο από τίποτα. Προστατέψτε τις τροφοδοσίες της κάμεράς σας με ένα όνομα χρήστη και έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και την αλλάζετε περιοδικά.

Μετονομάστε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό διαχειριστή και ορίστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης διαχειριστή

Το προεπιλεγμένο όνομα διαχειριστή και ο κωδικός πρόσβασης της φωτογραφικής μηχανής σας, που έχει οριστεί από τον κατασκευαστή, είναι συνήθως διαθέσιμος μέσω της ιστοσελίδας του και πηγαίνοντας στην ενότητα υποστήριξης για το μοντέλο της φωτογραφικής σας μηχανής. Αν δεν έχετε αλλάξει το όνομα διαχειριστή και τον κωδικό πρόσβασης, τότε ακόμα και ο αρχάριος χάκερ μπορεί γρήγορα να αναζητήσει τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης και να δει τις ροές σας ή / και να πάρει τον έλεγχο της φωτογραφικής σας μηχανής.

Εάν η κάμερά σας είναι ασύρματη, ενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση WPA2

Αν η κάμερά σας είναι ασύρματη, θα πρέπει να την συνδέσετε μόνο σε ασύρματο δίκτυο κρυπτογραφημένο με WPA2, έτσι ώστε οι ασύρματες συσκευές παρακολούθησης να μην μπορούν να συνδεθούν με αυτήν και να έχουν πρόσβαση στις ροές βίντεο.

Μην τοποθετείτε κάμερες IP όπου δεν ανήκουν

Μην βάζετε μια κάμερα ασφαλείας IP σε περιοχές του σπιτιού σας όπου δεν θα αισθάνεστε άνετα να τις βλέπετε από τους ξένους. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι έχετε εξασφαλίσει τις κάμερές σας με κάθε δυνατό τρόπο, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα να γίνουν blind-sided από ένα Zero-Day ευπάθεια που δεν έχει βρεθεί ακόμα από τον κατασκευαστή σας. Δεν θέλεις να είσαι το αστέρι της πραγματικής εμφάνισης πραγματικότητας κάποιου άλλου, οπότε σε περίπτωση αμφιβολίας, αφήνεις την κάμερα έξω.