Πώς να ρυθμίσετε μια αυτόματη απάντηση στο Mac OS X Mail

Μπορείτε να ρυθμίσετε το OS X Mail να ανταποκρίνεται αυτόματα στα εισερχόμενα μηνύματα με ένα κείμενο που έχετε προκαταλάβει.

Το ίδιο μήνυμα κάθε φορά;

Πληρώνω συνεχώς τις ίδιες απαντήσεις ξανά και ξανά. Ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσω έναν αυτόματο ανταποκριτή που απαντά αυτόματα με ένα πρότυπο κείμενο; Ο καθορισμός ενός στο Mac OS X Mail της Apple είναι αρκετά εύκολο, ευτυχώς.

Χρησιμοποιώντας τους κανόνες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα κριτήρια τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους μηχανισμούς αυτόματης απόκρισης του OS X Mail με μεγάλη ευελιξία. Όχι μόνο μπορείτε να ρυθμίσετε ένα για να στείλετε ένα μήνυμα διακοπών σε όλα τα μηνύματα που λαμβάνετε, μπορείτε επίσης να απαντήσετε αυτόματα σε κάτι σαν αναφορές κατάστασης.

Ρύθμιση αυτόματης απάντησης στο Mac OS X Mail

Για να έχετε το Mac OS X Mail να στέλνει αυτόματες απαντήσεις εξ ονόματός σας:

  1. Επιλέξτε Mail | Προτιμήσεις ... από το μενού στο Mac OS X Mail.
  2. Μεταβείτε στην κατηγορία Κανόνες .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη κανόνα .
  4. Δώστε στον αυτόματο ανταποκριτή σας ένα περιγραφικό όνομα κάτω από την περιγραφή:.
  5. Καταχωρίστε τα κριτήρια που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε την αυτόματη απάντηση σε συγκεκριμένα μηνύματα στην ενότητα Αν πληρούνται οποιεσδήποτε από τις ακόλουθες συνθήκες:.
    • Τα κριτήρια καθορίζουν σε ποια μηνύματα η αλληλογραφία θα στείλει αυτόματα μια απάντηση.
    • Για να έχετε την απάντηση του OS X Mail μόνο σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λάβατε σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση, για παράδειγμα, κάντε το κριτήριο διάβασε το To να περιέχει me@example.com .
    • Για να απαντήσετε αυτόματα μόνο στους αποστολείς στις επαφές σας, στα άτομα που έχετε στείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν ή VIP, ορίστε το κριτήριο ότι ο αποστολέας βρίσκεται στις επαφές μου , ο αποστολέας βρίσκεται στους προηγούμενους αποδέκτες μου ή ο αποστολέας είναι VIP αντίστοιχα.
    • Για να στείλετε την αυτόματη απάντηση σε όλα τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάντε το κριτήριο " Κάθε μήνυμα" .
  6. Επιλέξτε Απάντηση στο μήνυμα στο πλαίσιο Εκτέλεση των ακόλουθων ενεργειών:.
  7. Τώρα κάντε κλικ στο κείμενο μηνύματος απάντησης ....
  8. Πληκτρολογήστε το κείμενο που θα χρησιμοποιηθεί για τον αυτόματο ανταποκριτή.
    • Για μια αυτόματη απάντηση διακοπών ή εκτός γραφείου, συμπεριλάβετε πληροφορίες όταν οι χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να αναμένουν προσωπική απάντηση. Αν σκοπεύετε να μην περάσετε από το παλιό ταχυδρομείο όταν επιστρέψετε, αφήστε τους ανθρώπους να γνωρίζουν πότε θα στείλουν εκ νέου το μήνυμά τους, αν εξακολουθούν να είναι σχετικές.
    • Είναι καλύτερο να μην είναι υπερβολικά λεπτομερής στην απάντησή σας για λόγους ασφαλείας, ειδικά εάν έχετε την αυτόματη απάντηση να υπερβαίνει ένα καθορισμένο σύνολο παραληπτών (π.χ. αποστολείς στις Επαφές).
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  2. Εάν σας ζητηθεί Θέλετε να εφαρμόσετε τους κανόνες σας σε μηνύματα σε επιλεγμένα γραμματοκιβώτια; , κάντε κλικ στην επιλογή Να μην εφαρμοστεί .
    1. Εάν κάνετε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή , το OS X Mail θα στείλει την αυτόματη απάντηση σε υπάρχοντα μηνύματα, δημιουργώντας πιθανώς χιλιάδες μηνύματα και πολλαπλές ταυτόσημες απαντήσεις στον ίδιο παραλήπτη.
  3. Κλείστε το παράθυρο διαλόγου κανόνων .

Αυτόματη απάντηση χωρίς παραπομπή

Λάβετε υπόψη ότι οι απαντήσεις που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο αυτόματου απαντήτη θα περιλαμβάνουν όχι μόνο το αρχικό κείμενο μηνύματος αλλά και τα συνημμένα αρχείων του πρωτοτύπου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αυτόματο ανταποκριτή AppleScript για να αποφύγετε αυτό.

Απενεργοποίηση οποιουδήποτε Auto-Responder αλληλογραφίας OS X

Για να απενεργοποιήσετε οποιονδήποτε κανόνα αυτόματης απάντησης που έχετε ρυθμίσει στο OS X Mail και να σταματήσετε να εξέρχονται οι αυτόματες απαντήσεις - πιθανώς προσωρινά:

  1. Επιλέξτε Mail | Προτιμήσεις ... από το μενού στο OS X Mail.
  2. Μεταβείτε στην κατηγορία Κανόνες .
  3. Βεβαιωθείτε ότι ο κανόνας που αντιστοιχεί στον αυτόματο ανταποκριτή που θέλετε να απενεργοποιήσετε δεν ελέγχεται στη στήλη Ενεργός .
  4. Κλείστε το παράθυρο προτιμήσεων κανόνων .

(Ενημερώθηκε τον Μάιο του 2016, δοκιμασμένο με OS X Mail 9)