Πώς να διορθώσετε προβλήματα που προκαλούνται από ενημερώσεις των Windows

Ο υπολογιστής αργός ή σπασμένος μετά από μια ενημέρωση των Windows; Εδώ είναι τι να κάνετε ...

Το Windows Update υπάρχει για την ενημέρωση των Windows και άλλων λογισμικών της Microsoft, συνήθως με ελάχιστη παρέμβαση από εμάς. Αυτό περιλαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας που εκδιώχθηκαν στην Patch Tuesday .

Δυστυχώς, μερικές φορές ένα ή περισσότερα από αυτά τα μπαλώματα θα προκαλέσουν ένα πρόβλημα, που κυμαίνεται από σοβαρά μηνύματα όπως τα μηνύματα σφάλματος που εμποδίζουν την εκκίνηση των Windows σε λιγότερο σοβαρά προβλήματα όπως τα βίντεο ή τα ηχητικά προβλήματα.

Εάν είστε βέβαιοι ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ξεκίνησε μόνο μετά από μία ή περισσότερες ενημερώσεις των Windows, είτε χειροκίνητο, αυτόματο, είτε στην Τρίτη ή στο άλλο, συνεχίστε να διαβάζετε για βοήθεια σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι μια καλή στιγμή για να δείτε τις σελίδες των Ενημερώσεων των Windows & Patch Τρίτη Τρίτη, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Σημείωση: Οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων των Windows , συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP και Windows Server.

Σημαντικό: Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης αυτού του οδηγού αντιμετώπισης προβλημάτων και είστε βέβαιοι ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που προκαλείται από ένα Windows Update; παρακάτω πριν προχωρήσετε στα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων! Για να εκτελέσετε ξανά τον υπολογιστή σας, πρέπει να κατανοήσετε τον τρόπο οργάνωσης αυτής της αντιμετώπισης προβλημάτων καθώς και να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημά σας ήταν πιθανότατα προκλητικό από την ενημέρωση των Windows.

Πώς να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων

Δεν θα εξηγούσαμε κανονικά πώς να χρησιμοποιήσουμε έναν οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων, αλλά επειδή έχετε τη μεγάλη περιουσία μιας θεωρίας σχετικά με την αιτία του προβλήματός σας, η βοήθεια που παρέχουμε παρακάτω είναι δομημένη λίγο διαφορετικά από άλλα μαθήματα που δημιουργήσαμε όπου εργάζεστε μέσω κάποιου άλλου προβλήματος με μια άγνωστη αιτία.

Τούτου λεχθέντος, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαβάσετε το "Είστε βέβαιοι ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που προκαλείται από ένα Windows Update"; παρακάτω.

Ακόμα κι αν είστε 100% βέβαιοι ότι μια ενημερωμένη έκδοση από τη Microsoft προκάλεσε το πρόβλημα που έχετε, κάντε μας μια χάρη και να την διαβάσετε ούτως ή άλλως. Εάν περάσετε την επόμενη ή δύο ώρες προσπαθώντας να διορθώσετε ένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας μια λανθασμένη υπόθεση σχετικά με την αιτία του, είναι απίθανο να πάτε μακριά με έναν υπολογιστή που λειτουργεί.

Μόλις είστε αρκετά βέβαιοι ότι το πρόβλημά σας σχετίζεται άμεσα με την εγκατάσταση μιας ή περισσότερων ενημερώσεων των Windows, το δεύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε ποια σειρά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων πρέπει να ακολουθήσετε, είτε τα Windows ξεκινούν με επιτυχία είτε τα Windows δεν ξεκινούν με επιτυχία .

Για να είμαστε σαφείς, εδώ εννοούμε:

Για να συνοψίσουμε, διαβάστε πρώτα την ενότητα αμέσως κάτω από αυτήν την παράγραφο και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και ακολουθήστε το σωστό σύνολο βημάτων αντιμετώπισης προβλημάτων για το πρόβλημά σας, που καθορίζονται από την πόση πρόσβαση στα Windows έχετε τώρα.

Είστε βέβαιοι ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που προκαλείται από ένα Windows Update;

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ! Μην μετακινηθείτε προς τα κάτω πέρα ​​από αυτήν την ενότητα επειδή δεν είστε βέβαιοι ότι αυτές οι ενημερωμένες εκδόσεις της Microsoft συνέτριψαν ή έσπασε κάπως τον υπολογιστή σας. Ίσως έχετε δίκιο, θεωρώντας ότι βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σοφό να εξετάσετε πρώτα μερικά πράγματα:

  1. Είστε βέβαιοι ότι οι ενημερώσεις είναι πλήρως εγκατεστημένες; Εάν η ίδια η εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows είναι παγωμένη, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα "Προετοιμασία για τη διαμόρφωση των Windows" , "Ρύθμιση των ενημερώσεων των Windows" ή παρόμοιο μήνυμα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
    1. Η αντιμετώπιση προβλημάτων στις παρακάτω δύο ενότητες είναι πολύ χρήσιμη αν το πρόβλημά σας προκαλείται από πλήρως εγκατεστημένα μπαλώματα . Εάν τα Windows έχουν κολλήσει κατά τη διαδικασία εγκατάστασης της ενημερωμένης έκδοσης, ανατρέξτε στην τοποθεσία μας Πώς να ανακτήσετε ένα πακέτο κατεψυγμένων εγκατάστασης του Windows Update .
  2. Είστε βέβαιοι ότι η ενημερωμένη έκδοση που εγκαταστάθηκε ήταν μια ενημερωμένη έκδοση για Windows ; Η βοήθεια που παρέχεται παρακάτω είναι συγκεκριμένη για τα προβλήματα που προκαλούνται από τα patches που διατίθενται μέσω του Windows Update από τη Microsoft, για προϊόντα της Microsoft.
    1. Άλλες εταιρείες λογισμικού συχνά προωθούν τις ενημερώσεις στον υπολογιστή σας μέσω του λογισμικού τους και συνεπώς δεν έχουν καμία σχέση με τη Microsoft ή το Windows Update και δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτού του οδηγού αντιμετώπισης προβλημάτων. Κάποιες δημοφιλείς εταιρείες που το κάνουν περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, Google (Chrome, κ.λπ.) Adobe (Reader, AIR κ.λπ.), Oracle (JAVA), Mozilla (Firefox) και Apple (iTunes κ.λπ.).
  1. Το πρόβλημά σας είναι εκτός του πεδίου εφαρμογής ενός λειτουργικού συστήματος; Μια ενημέρωση στα Windows δεν μπορεί να επηρεάσει πιθανώς μια περιοχή του υπολογιστή σας που δεν έχει κανένα έλεγχο από κανένα λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των Windows.
    1. Για παράδειγμα, εάν ο υπολογιστής σας δεν λειτουργεί πλέον καθόλου, απενεργοποιείται αμέσως μετά την ενεργοποίηση, ανάβει αλλά δεν εμφανίζει τίποτα στην οθόνη ή έχει κάποιο άλλο πρόβλημα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκκίνησης των Windows, τότε έγινε μια πρόσφατη ενημέρωση των Windows απλά μια σύμπτωση. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή που δεν θα ενεργοποιηθεί (στοιχεία 2, 3, 4 ή 5) για βοήθεια σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.
    2. Συμβουλή: Εάν θέλετε να λύσετε αυτό το ζήτημα σίγουρα, αποσυνδέστε φυσικά το σκληρό σας δίσκο και στη συνέχεια ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας. Εάν βλέπετε την ίδια ακριβώς συμπεριφορά με τον σκληρό σας δίσκο αποσυνδεδεμένο, το ζήτημά σας δεν σχετίζεται καθόλου με την ενημέρωση των Windows.
  2. Συνέβη κάτι άλλο; Παρόλο που το πρόβλημά σας θα μπορούσε να εξακολουθεί να οφείλεται σε προβλήματα που προκαλούνται από μια ενημερωμένη έκδοση των Windows, θα πρέπει επίσης τουλάχιστον να έχετε κατά νου άλλες πιθανές μεταβλητές αν έρθουν στο μυαλό σας.
    1. Για παράδειγμα, περίπου την ημέρα που νομίζετε ότι εγκαταστάθηκε η ενημερωμένη έκδοση, εγκαταστήσατε επίσης ένα νέο κομμάτι υλικού ή ενημερώσατε ένα πρόγραμμα οδήγησης ή εγκαταστήσατε κάποιο νέο λογισμικό ή λάβετε ειδοποίηση για έναν ιό που μόλις καθαρίστηκε κ.λπ.

Εάν κανένα από τα παραπάνω δεν ισχύει για την περίπτωσή σας, συνεχίστε την αντιμετώπιση του προβλήματός σας ως πρόβλημα του Windows Update / Patch Tuesday, ακολουθώντας είτε τα Windows ξεκινά με επιτυχία είτε τα Windows δεν ξεκινούν με επιτυχία παρακάτω.

Τα Windows ξεκινούν με επιτυχία

Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μετά από μία ή περισσότερες ενημερώσεις των Windows, αλλά εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στα Windows.

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Ορισμένα προβλήματα που εμφανίζονται μετά τις εγκαταστάσεις ενημερώσεων των Windows μπορούν να διορθωθούν με μια απλή επανεκκίνηση.
    1. Ενώ ήταν περισσότερο πρόβλημα σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows όπως τα Windows XP, μερικές φορές μία ή περισσότερες ενημερώσεις δεν θα εγκατασταθούν πλήρως σε μια μόνο επανεκκίνηση του υπολογιστή, ειδικά όταν εγκατασταθεί ταυτόχρονα ένας μεγάλος αριθμός ενημερώσεων.
  2. Ορισμένα ζητήματα που αντιμετωπίστηκαν μετά την ενημέρωση των Windows είναι λιγότερα "προβλήματα" και περισσότερες ενόχληση. Πριν προχωρήσουμε σε πιο περίπλοκα βήματα, εδώ είναι μερικά σχετικά δευτερεύοντα ζητήματα που έχω συναντήσει μετά από κάποιες ενημερώσεις των Windows, μαζί με τις πιθανές λύσεις τους:
    1. Πρόβλημα: Ορισμένοι ιστότοποι δεν είναι προσβάσιμοι στον Internet Explorer
    2. Λύση: Επαναφέρετε τις ζώνες ασφαλείας του Internet Explorer στα προεπιλεγμένα επίπεδα
    3. Πρόβλημα: Μια συσκευή υλικού (βίντεο, ήχος, κ.λπ.) δεν λειτουργεί πλέον σωστά ή δημιουργεί κωδικό / μήνυμα σφάλματος
    4. Λύση: Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή
    5. Πρόβλημα: Το εγκατεστημένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς δεν θα ενημερωθεί ή θα δημιουργήσει σφάλματα
    6. Λύση: Ενημερώστε τα αρχεία ορισμού του προγράμματος αντιμετώπισης ιών
    7. Πρόβλημα: Τα αρχεία ανοίγουν από λάθος πρόγραμμα
    8. Λύση: Αλλάξτε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα επέκτασης αρχείου
  1. Ολοκληρώστε μια επαναφορά συστήματος για να καταργήσετε την εγκατάσταση των ενημερωμένων εκδόσεων των Windows. Αυτή η λύση είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει αφού όλες οι αλλαγές που έγιναν από τις ενημερώσεις αντιστρέφονται.
    1. Σημαντικό: Κατά τη διαδικασία επαναφοράς συστήματος , επιλέξτε το σημείο επαναφοράς που δημιουργήθηκε λίγο πριν την εγκατάσταση των ενημερώσεων των Windows. Αν δεν υπάρχει σημείο επαναφοράς, τότε δεν θα μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το βήμα. Η ίδια η επαναφορά συστήματος πρέπει να έχει υποστεί κάποιο ζήτημα πριν από την ενημέρωση των Windows που εμπόδισε την αυτόματη δημιουργία ενός σημείου επαναφοράς.
    2. Εάν η Επαναφορά Συστήματος διορθώνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αποτροπής των ενημερώσεων των Windows από το σφάλμα του υπολογιστή σας προτού κάνετε οτιδήποτε άλλο. Θα χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ρύθμισης του Windows Update, καθώς και να ακολουθήσετε ορισμένες βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά την εγκατάσταση των ενημερώσεων ξανά ή ίσως να αντιμετωπίσετε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα όταν οι ενημερώσεις κώδικα προσπαθούν να εγκαταστήσουν ξανά αυτόματα.
  2. Εκτελέστε την εντολή sfc / scannow για να ελέγξετε για τυχόν προβλήματα με τα σημαντικά αρχεία των Windows που ενδέχεται να καταστραφούν ή να τα καταργήσετε και να τα αντικαταστήσετε.
    1. Ο έλεγχος αρχείων συστήματος (το όνομα του εργαλείου που εκτελείται με την εκτέλεση της εντολής sfc) δεν αποτελεί μια ιδιαίτερα πιθανή λύση για ένα ζήτημα ενημέρωσης μετά την επίλυση, την Τρίτη ή άλλα Windows, αλλά είναι το πιο λογικό επόμενο βήμα εάν δεν γίνει επαναφορά συστήματος το κόλπο.
  1. Δοκιμάστε τη μνήμη σας και δοκιμάστε τον σκληρό σας δίσκο . Παρόλο που καμία ενημέρωση από τη Microsoft δεν είναι ικανή να βλάψει φυσικά τη μνήμη ή το σκληρό σας δίσκο, τα πρόσφατα μπαλώματα, όπως οποιαδήποτε εγκατάσταση λογισμικού από οποιαδήποτε εταιρεία, θα μπορούσαν να αποτελέσουν καταλύτη που κατέδειξε αυτά τα θέματα υλικού.
    1. Αν κάποια δοκιμή αποτύχει, αντικαταστήστε τη μνήμη ή αντικαταστήστε τη μονάδα σκληρού δίσκου και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε ξανά τα Windows από την αρχή .
  2. Εάν καμία από τις παραπάνω προτάσεις δεν λειτούργησε τότε είναι πολύ πιθανό ότι οι ενημερώσεις των Windows που αφήνουν τον υπολογιστή σας είναι ένα τέτοιο χάος που πρέπει να λάβετε πιο δραστικά και τουλάχιστον κάπως καταστροφικά μέτρα για να το επαναλάβετε.
    1. Επιλέξτε μια μέθοδο επισκευής με βάση την έκδοση των Windows που διαθέτετε. Εάν υπάρχουν περισσότερες από μία επιλογές για μια δεδομένη έκδοση των Windows, η πρώτη είναι η λιγότερο καταστροφική επιλογή, ακολουθούμενη από την πιο καταστροφική. Αν δοκιμάσετε το λιγότερο καταστρεπτικό και αυτό δεν λειτουργεί, έχετε μείνει μόνο με την πιο καταστροφική επιλογή:
    2. Windows 10:
  1. Θα μπορούσατε επίσης να καθαρίσετε την εγκατάσταση των Windows 10 εάν επαναφέρετε αυτό το PC δεν λειτουργεί.
  2. Παράθυρα 8: Windows 7: Windows Vista:
    • Επανεγκαταστήστε τα Windows Vista χωρίς να διατηρήσετε προσωπικά αρχεία ή προγράμματα. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να καθαρίσετε την εγκατάσταση των Windows Vista με βοήθεια.
    Windows XP: Σε αυτό το σημείο, ο υπολογιστής σας πρέπει να λειτουργεί καλά. Ναι, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τα πάντα που αναφέρονται στο Windows Update, αλλά μην φοβάστε για τα ίδια προβλήματα εφόσον ακολουθείτε τη συμβουλή στην ενότητα Πώς να αποτρέψετε τις ενημερώσεις των Windows από το σφάλμα του υπολογιστή σας .

Τα Windows δεν ξεκινούν με επιτυχία

Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων αν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα Windows κανονικά μετά την εγκατάσταση μιας ή περισσότερων ενημερώσεων των Windows.

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει η απενεργοποίηση και η ενεργοποίηση της ενημερωμένης ενημερωμένης έκδοσης.
    1. Είναι πιθανό να το έχετε κάνει ήδη αρκετές φορές, αλλά αν όχι, δοκιμάστε.
    2. Συμβουλή: Εάν μπορείτε να πείτε ότι ο υπολογιστής σας "τρέχει" χάρη σε όλη τη δουλειά που προσπαθεί να ξεκινήσει, δοκιμάστε να τον απενεργοποιήσετε για περίπου μία ώρα πριν το ξεκινήσετε πάλι.
  2. Ξεκινήστε τα Windows χρησιμοποιώντας την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση , η οποία θα προσπαθήσει να ξεκινήσει τα Windows χρησιμοποιώντας τα μητρώα και τα δεδομένα του προγράμματος οδήγησης που λειτουργούσαν την τελευταία φορά που ξεκίνησε με επιτυχία.
    1. Σημείωση: Η επιλογή "Τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση" είναι διαθέσιμη μόνο στα Windows 7, Vista και XP.
  3. Ξεκινήστε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία . Εάν μπορείτε να ξεκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία , ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές στο φροντιστήριο εκκίνησης των Windows με επιτυχία .
    1. Αν δεν μπορείτε να ξεκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία, μην ανησυχείτε, απλά προχωρήστε στο επόμενο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων παρακάτω.
  4. Ολοκληρώστε μια Επαναφορά Συστήματος χωρίς σύνδεση για να καταργήσετε την εγκατάσταση των ενημερωμένων εκδόσεων των Windows. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σημείο επαναφοράς που δημιουργήθηκε λίγο πριν από την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης των Windows.
    1. Σημείωση: Μια τυπική Επαναφορά Συστήματος ολοκληρώνεται μέσα από τα Windows, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα Windows αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να ολοκληρώσετε μια Επαναφορά Συστήματος χωρίς σύνδεση, δηλαδή εκτός Windows. Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη στα Windows XP.
    2. Σημαντικό: Δεδομένου ότι όλες οι αλλαγές που έγιναν από τις ενημερώσεις είναι ανενεργές κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, είναι πιθανό να διορθώσετε το πρόβλημά σας. Ωστόσο, μόλις επιστρέψετε στα Windows, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αποτρέψετε τις ενημερώσεις των Windows από το σπάσιμο του υπολογιστή σας προτού κάνετε οτιδήποτε άλλο. Θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε τα ίδια προβλήματα ξανά σύντομα, εκτός αν κάνετε τις προληπτικές αλλαγές που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο.
  1. Δοκιμάστε τη μνήμη σας και δοκιμάστε τον σκληρό σας δίσκο . Καμία ενημέρωση των Windows δεν μπορεί να βλάψει φυσικά τη μνήμη ή το σκληρό σας δίσκο, αλλά η εγκατάσταση τους, όπως οποιαδήποτε εγκατάσταση λογισμικού, μπορεί να ήταν καταλύτης που έφερε στο φως αυτά τα θέματα υλικού.
    1. Αντικαταστήστε τη μνήμη ή αντικαταστήστε τη μονάδα σκληρού δίσκου, εάν οι δοκιμές μνήμης ή σκληρού δίσκου αποτύχουν, και στη συνέχεια εγκαταστήστε ξανά τα Windows .
  2. Δείτε το πώς να διορθώσετε μια μπλε οθόνη θανάτου αν το πρόβλημά σας είναι ένα BSOD.
    1. Υπάρχουν κάποιες άλλες ιδέες σε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων που ενδέχεται να ισχύουν για την περίπτωσή σας, ειδικά αν υποψιάζεστε ότι ενδέχεται να υπάρχει λόγος ενημέρωσης που δεν αφορά τα Windows για αυτό το σφάλμα.
  3. Εάν όλες οι προηγούμενες λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων απέτυχαν, θα πρέπει να λάβετε μερικά πιο επεμβατικά μέτρα για να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση λειτουργίας.
    1. Βρείτε την έκδοση των Windows παρακάτω και εκτελέστε την εργασία επισκευής που αναφέρεται. Εάν η έκδοση σας έχει περισσότερες από μία επιλογές, δοκιμάστε πρώτα την πρώτη, αφού είναι λιγότερο καταστροφική:
    2. Windows 10:
  1. Θα μπορούσατε επίσης να καθαρίσετε την εγκατάσταση των Windows 10 εάν επαναφέρετε αυτό το PC δεν λειτουργεί.
  2. Παράθυρα 8: Windows 7: Windows Vista:
    • Επανεγκαταστήστε τα Windows Vista, κρατώντας τίποτα (δεν υπάρχουν προσωπικά αρχεία ή προγράμματα). Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να καθαρίσετε την εγκατάσταση των Windows Vista για βοήθεια.
    Windows XP: Μετά την επανεγκατάσταση των Windows, επισκεφθείτε ξανά το Windows Update, αλλά ακολουθήστε τις οδηγίες στην ενότητα Πώς να αποτρέψετε τις ενημερώσεις των Windows από τη συντριβή του υπολογιστή σας, για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα στο μέλλον.