Πώς να ενημερώσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows

Ένα πλήρες σεμινάριο για την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows όταν ένα νέο κομμάτι υλικού που έχετε εγκαταστήσει δεν λειτουργεί αυτόματα ή ίσως μετά την αναβάθμιση σε μια νέα έκδοση των Windows.

Η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης είναι επίσης ένα μεγάλο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων όταν η συσκευή παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα ή δημιουργεί ένα σφάλμα, όπως ένας κωδικός σφάλματος του Device Manager .

Μια ενημερωμένη έκδοση προγράμματος οδήγησης δεν είναι πάντα μια εργασία επιδιόρθωσης. Ένα ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να ενεργοποιήσει νέες δυνατότητες για το υλικό, κάτι που βλέπουμε τακτικά με δημοφιλή κάρτες γραφικών και κάρτες ήχου .

Συμβουλή: Η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης από μόνοι σας δεν είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν προγράμματα που θα το κάνουν περισσότερο ή λιγότερο για εσάς. Δείτε τη λίστα δωρεάν εργαλείων ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης για ανασκοπήσεις των καλύτερων εκεί έξω.

Απαιτείται χρόνος: Χρειάζεται συνήθως περίπου 15 λεπτά για να ενημερώσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης για Windows, ακόμα λιγότερος χρόνος εάν το πρόγραμμα οδήγησης είναι αυτοεγκατεστημένο ή το αποκτάτε μέσω του Windows Update (περισσότερα για όλα αυτά παρακάτω).

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista ή Windows XP :

Πώς να ενημερώσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows

Προαιρετικό Walkthrough: Εάν θέλετε να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία, αλλά με περισσότερες λεπτομέρειες και στιγμιότυπα οθόνης για κάθε βήμα, χρησιμοποιήστε τον Οδηγό βήμα προς βήμα για την Ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης στα Windows .

  1. Εντοπίστε, κατεβάστε και εξαγάγετε τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης για το υλικό . Πρέπει πάντα να ελέγχετε πρώτα με τον κατασκευαστή του υλικού κατά την αναζήτηση ενός ενημερωμένου προγράμματος οδήγησης. Όταν κάνετε λήψη απευθείας από τον κατασκευαστή υλικού, θα γνωρίζετε ότι το πρόγραμμα οδήγησης είναι έγκυρο και το πιο πρόσφατο για το υλικό. Σημείωση: Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης από τον κατασκευαστή υλικού, ελέγξτε το Windows Update ή ακόμα και το δίσκο που συνοδεύει τον υπολογιστή ή κομμάτι του υλικού, εάν λάβατε ένα. Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες επιλογές λήψης προγραμμάτων οδήγησης, εάν αυτές οι ιδέες δεν λειτουργούν.
    1. Σημαντικό: Πολλοί οδηγοί είναι ενσωματωμένοι στο λογισμικό που τα εγκαθιστά αυτόματα, κάνοντας τις παρακάτω οδηγίες περιττές. Εάν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αυτό στη σελίδα λήψης του προγράμματος οδήγησης, ένα καλό στοίχημα ότι θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα πρόγραμμα οδήγησης είναι εάν έρχεται σε μορφή ZIP . Οι οδηγοί που αποκτήθηκαν μέσω του Windows Update εγκαθίστανται αυτόματα.
  2. Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών . Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μεταβείτε στη Διαχείριση συσκευών στα Windows, αλλά το κάνετε από τον Πίνακα Ελέγχου (η μέθοδος που περιγράφεται στη σύνδεση) είναι πολύ απλή.
    1. Συμβουλή: Η Διαχείριση Συσκευών είναι μια από τις συντομεύσεις στο μενού Power User Menu στα Windows 10 και Windows 8. Απλώς πατήστε το WIN + X για να ανοίξετε αυτό το εύχρηστο εργαλείο.
  1. Με το διαχειριστή συσκευών ανοιχτό, κάντε κλικ ή αγγίξτε το εικονίδιο > ή [+] (ανάλογα με την έκδοση των Windows) για να ανοίξετε την κατηγορία που πιστεύετε ότι περιέχει τη συσκευή για την οποία θέλετε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης.
    1. Συμβουλή: Αν δεν βρείτε τη συσκευή που παρακολουθείτε, απλά ανοίξτε μερικές άλλες κατηγορίες μέχρι να το κάνετε. Τα Windows δεν ταξινομούν πάντοτε το υλικό όπως εσείς και εγώ, όταν σκεφτόμαστε μια συσκευή και τι κάνει.
  2. Αφού βρείτε τη συσκευή για την οποία ενημερώνετε τα προγράμματα οδήγησης, το επόμενο βήμα εξαρτάται από την έκδοση των Windows που διαθέτετε:
    1. Συμβουλή: Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι για το τι εκτελείτε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.
    2. Windows 10 & 8: Κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο το όνομα ή το εικονίδιο του υλικού και επιλέξτε Update Driver (W10) ή Update Software Driver ... (W8).
    3. Windows 7 & Vista: Κάντε δεξί κλικ στο όνομα ή στο εικονίδιο του υλικού, επιλέξτε Ιδιότητες , στη συνέχεια στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης και στη συνέχεια στο κουμπί Update Drive ....
    4. Θα ξεκινήσει ο οδηγός ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης ή ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης , τον οποίο θα ολοκληρώσουμε εντελώς ώστε να ολοκληρωθεί η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης για αυτό το κομμάτι υλικού.
    5. Μόνο με Windows XP: Κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο υλικού, επιλέξτε Ιδιότητες , καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης και στη συνέχεια κουμπί Update Drive .... Από τον Οδηγό ενημέρωσης υλικού (Hardware Update Wizard) , επιλέξτε Όχι, όχι αυτή τη φορά στην ερώτηση Windows Update και στη συνέχεια Επόμενο> . Από την οθόνη επιλογών αναζήτησης και εγκατάστασης , επιλέξτε Μην ψάξετε Θα επιλέξω την επιλογή του προγράμματος οδήγησης για εγκατάσταση , ακολουθούμενη εκ νέου από Next> . Περάστε στο βήμα 7 παρακάτω.
  1. Για το πώς θέλετε να κάνετε αναζήτηση για προγράμματα οδήγησης ; ερώτηση ή σε ορισμένες εκδόσεις των Windows, Πώς θέλετε να αναζητήσετε λογισμικό προγράμματος οδήγησης; , κάντε κλικ ή αγγίξτε Περιήγηση στον υπολογιστή μου για λογισμικό προγράμματος οδήγησης .
  2. Στο επόμενο παράθυρο, κάντε κλικ ή επιλέξτε Επιλογές επιλογής από μια λίστα διαθέσιμων προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή μου (Windows 10) ή Επιτρέψτε μου να επιλέξω από μια λίστα οδηγών συσκευών στον υπολογιστή μου , που βρίσκεται κοντά στο κάτω μέρος του παραθύρου.
  3. Αγγίξτε ή κάντε κλικ στο κουμπί Από το δίσκο ... , που βρίσκεται στο κάτω δεξιά μέρος, κάτω από το πλαίσιο κειμένου.
  4. Στο παράθυρο Εγκατάσταση από δίσκο που εμφανίζεται, κάντε κλικ ή αγγίξτε το κουμπί Αναζήτηση ... στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου.
  5. Στο παράθυρο "Εντοπισμός αρχείου" που βλέπετε τώρα, αναβαθμίστε το φάκελο που δημιουργήσατε ως μέρος της λήψης και εκχύλισης του προγράμματος οδήγησης στο βήμα 1. Συμβουλή : Ενδέχεται να υπάρχουν διάφοροι φάκελοι που είναι ενσωματωμένοι στο φάκελο που εξάγετε. Στην ιδανική περίπτωση θα υπάρχει μια ετικέτα με την έκδοση των Windows (όπως τα Windows 10 ή τα Windows 7 κ.λπ.), αλλά αν όχι, προσπαθήστε να κάνετε μια εκπαιδευμένη εικασία, με βάση αυτό που ενημερώνετε τα προγράμματα οδήγησης για, ποιο φάκελο περιέχουν τα αρχεία του προγράμματος οδήγησης.
  1. Αγγίξτε ή κάντε κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο INF στη λίστα αρχείων και έπειτα αγγίξτε ή κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα . Τα αρχεία INF είναι τα μόνα αρχεία που η Διαχείριση Συσκευών δέχεται για πληροφορίες ρύθμισης του προγράμματος οδήγησης και έτσι είναι οι μόνοι τύποι αρχείων που θα εμφανίζονται.
    1. Βρείτε αρκετά αρχεία INF σε ένα φάκελο; Μην ανησυχείτε για αυτό. Ο οδηγός ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης φορτώνει πληροφορίες από όλα τα αρχεία INF του φακέλου που βρίσκεστε αυτόματα, οπότε δεν έχει σημασία ποια επιλογή επιλέγετε.
    2. Βρείτε πολλούς φακέλους με αρχεία INF; Δοκιμάστε ένα αρχείο INF από κάθε φάκελο μέχρι να βρείτε το σωστό.
    3. Δεν βρήκατε ένα αρχείο INF στο φάκελο που επιλέξατε; Κοιτάξτε μέσα από άλλους φακέλους, αν υπάρχουν, μέχρι να βρείτε ένα με ένα αρχείο INF.
    4. Δεν βρήκατε κανένα αρχείο INF; Εάν δεν έχετε βρει αρχείο INF σε οποιονδήποτε φάκελο που περιλαμβάνεται στη λήψη του εξαγόμενου προγράμματος οδήγησης, είναι πιθανό ότι η λήψη κατέστη κατεστραμμένη. Δοκιμάστε να κάνετε λήψη και εξαγωγή του πακέτου προγράμματος οδήγησης ξανά.
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο Εγκατάσταση από δίσκο .
  3. Επιλέξτε το νέο υλικό που προστέθηκε στο πλαίσιο κειμένου και έπειτα κάντε κλικ ή αγγίξτε Επόμενο . Σημείωση: Εάν εμφανιστεί μια προειδοποίηση μετά από το πάτημα του Επόμενο , ανατρέξτε στο βήμα 13 παρακάτω. Εάν δεν βλέπετε κάποιο σφάλμα ή άλλο μήνυμα, μεταβείτε στο βήμα 14.
  1. Υπάρχουν ορισμένα κοινά προειδοποιητικά μηνύματα και άλλα μηνύματα που μπορείτε να λάβετε σε αυτό το σημείο στη διαδικασία ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης, πολλά από τα οποία παραφράζονται και αναφέρονται εδώ μαζί με συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε:
    1. Τα Windows δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το πρόγραμμα οδήγησης είναι συμβατό: Εάν είστε βέβαιοι ότι αυτό το πρόγραμμα οδήγησης είναι το σωστό, αγγίξτε το ή κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να συνεχίσετε να το εγκαταστήσετε. Επιλέξτε Όχι αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε το πρόγραμμα οδήγησης για λάθος μοντέλο ή κάτι τέτοιο, οπότε θα πρέπει να αναζητήσετε άλλα αρχεία INF ή ίσως μια εντελώς διαφορετική λήψη προγράμματος οδήγησης. Έλεγχος του πλαισίου συμβατότητας Εμφάνιση συμβατού υλικού , εάν υπάρχει, που βρίσκεται στο παράθυρο από το βήμα 12, μπορεί να αποτρέψει αυτό.
    2. Τα Windows δεν μπορούν να επαληθεύσουν τον εκδότη αυτού του λογισμικού προγράμματος οδήγησης: Επιλέξτε Ναι για να συνεχίσετε να εγκαθιστάτε αυτό το πρόγραμμα οδήγησης μόνο αν το λάβατε απευθείας από τον κατασκευαστή ή από το δίσκο εγκατάστασης. Επιλέξτε Όχι αν έχετε κατεβάσει το πρόγραμμα οδήγησης αλλού και δεν εξαντλήσατε την αναζήτησή σας για έναν κατασκευαστή.
    3. Αυτό το πρόγραμμα οδήγησης δεν έχει υπογραφεί: Παρόμοια με το πρόβλημα επαλήθευσης εκδότη παραπάνω, επιλέξτε Ναι μόνο όταν είστε βέβαιοι για την πηγή του προγράμματος οδήγησης.
    4. Τα Windows απαιτούν ένα ψηφιακά υπογεγραμμένο πρόγραμμα οδήγησης: Σε εκδόσεις 64 bit των Windows, δεν θα δείτε καν τα παραπάνω δύο μηνύματα, επειδή τα Windows δεν θα σας αφήσουν να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης που έχει πρόβλημα ψηφιακής υπογραφής. Εάν δείτε αυτό το μήνυμα, τερματίστε τη διαδικασία ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης και εντοπίστε το σωστό πρόγραμμα οδήγησης από τον ιστότοπο του κατασκευαστή του υλικού.
  1. Ενώ στην οθόνη Εγκατάσταση προγράμματος οδήγησης ... , η οποία θα διαρκέσει μόνο μερικά δευτερόλεπτα, τα Windows θα χρησιμοποιήσουν τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στο αρχείο INF από το βήμα 10 για να εγκαταστήσετε τα ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης για το υλικό σας.
    1. Σημείωση: Ανάλογα με τα προγράμματα οδήγησης που τυχαίνει να εγκαταστήσετε, μπορεί να χρειαστεί να εισάγετε πρόσθετες πληροφορίες ή να κάνετε κάποιες επιλογές κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αλλά αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο.
  2. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης, θα πρέπει να δείτε ότι τα Windows έχουν ενημερώσει με επιτυχία το παράθυρο λογισμικού προγράμματος οδήγησης .
    1. Αγγίξτε ή κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο. Μπορείτε επίσης να κλείσετε τη Διαχείριση Συσκευών.
  3. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας , ακόμα και αν δεν σας ζητηθεί να το κάνετε. Τα Windows δεν σας αναγκάζουν πάντα να κάνετε επανεκκίνηση μετά την ενημέρωση ενός προγράμματος οδήγησης, αλλά είναι καλή ιδέα. Οι ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης περιλαμβάνουν αλλαγές στο μητρώο των Windows και σε άλλα σημαντικά μέρη των Windows, οπότε η επανεκκίνηση είναι ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι αυτή η ενημερωμένη έκδοση δεν έχει επηρεάσει αρνητικά κάποιο άλλο μέρος των Windows. Αν διαπιστώσετε ότι η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης προκάλεσε κάποιο πρόβλημα, απλώς επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης στην προηγούμενη έκδοση και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να το ενημερώσετε ξανά.