Μηνύματα σφαλμάτων της κάμερας DSLR της Nikon

Λίγα πράγματα είναι τόσο απογοητευτικά όσο εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος στην LCD ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSLR ή στο ηλεκτρονικό σκόπευτρο. Ωστόσο, προτού να γίνει πολύ απογοητευμένος, πάρτε μια βαθιά αναπνοή. Το πλεονέκτημα ενός μηνύματος σφάλματος είναι ότι η κάμερά σας σας δίνει ενδείξεις σχετικά με το πρόβλημα, το οποίο είναι καλύτερο από το μηδενικό μήνυμα σφάλματος - και καμία ένδειξη - καθόλου.

Οι οκτώ συμβουλές που αναφέρονται εδώ θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα μηνύματα λάθους της φωτογραφικής μηχανής Nikon DSLR.

Μήνυμα λάθους ERR

Εάν δείτε "ERR" στην οθόνη LCD ή στο ηλεκτρονικό σκόπευτρο , πιθανότατα έχετε βιώσει ένα από τα τρία προβλήματα. Πρώτον, μπορεί να μην έχει πατηθεί σωστά το κουμπί λήψης. Δεύτερον, η κάμερα δεν μπορούσε να καταγράψει την εικόνα χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις χειροκίνητης έκθεσης. δοκιμάστε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ή να χρησιμοποιήσετε τις αυτόματες ρυθμίσεις. Τρίτον, η κάμερα Nikon μπορεί να έχει παρουσιάσει σφάλμα εκκίνησης. Αφαιρέστε την μπαταρία και την κάρτα μνήμης για τουλάχιστον 15 λεπτά και δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε ξανά την κάμερα.

F - Μήνυμα λάθους

Τις περισσότερες φορές, αυτό το μήνυμα σφάλματος περιορίζεται στις φωτογραφικές μηχανές DSLR της Nikon, επειδή σχετίζεται με σφάλμα φακού. Συγκεκριμένα, το μήνυμα σφάλματος F-- δείχνει ότι ο φακός και η κάμερα δεν επικοινωνούν. Ελέγξτε το φακό για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλισμένο στη θέση του. Αν δεν μπορείτε να κάνετε αυτό το συγκεκριμένο φακό, δοκιμάστε διαφορετικό φακό για να δείτε αν συνεχίζεται το μήνυμα σφάλματος F--. Στη συνέχεια, θα μάθετε εάν το πρόβλημα είναι με τον αρχικό φακό ή την κάμερα.

Μήνυμα λάθους FEE

Το μήνυμα σφάλματος FEE σε μια φωτογραφική μηχανή Nikon DSLR υποδεικνύει ότι η φωτογραφική μηχανή δεν μπορεί να φωτογραφίσει τη φωτογραφία στο διάφραγμα που έχετε επιλέξει. Γυρίστε το δαχτυλίδι χειροκίνητου ανοίγματος στον υψηλότερο αριθμό, ο οποίος θα πρέπει να διορθώσει το μήνυμα σφάλματος. Ίσως χρειαστεί να επιτρέψετε στην κάμερα να επιλέξει αυτόματα το διάφραγμα για να τραβήξει τη φωτογραφία με την κατάλληλη έκθεση.

& # 34; Πληροφορίες & # 34; Μήνυμα λάθους εικονιδίων

Εάν δείτε ένα "i" σε έναν κύκλο, αυτό είναι ένα μήνυμα σφάλματος που υποδεικνύει ένα από τα τρία πιθανά σφάλματα. Πρώτον, η μπαταρία μπορεί να εξαντληθεί. δοκιμάστε να φορτιστεί. Δεύτερον, η κάρτα μνήμης μπορεί να είναι πλήρης ή κλειδωμένη. Αναζητήστε ένα μικρό διακόπτη εναλλαγής στο πλάι της κάρτας και γυρίστε το στη θέση "ξεκλείδωτη" για να διορθώσετε το πρόβλημα. Τρίτον, η κάμερα μπορεί να έχει εντοπίσει ότι ένα από τα θέματα της φωτογραφίας αναβοσβήνει καθώς φωτογραφήθηκε η φωτογραφία, επιτρέποντάς σας να τραβήξετε ξανά τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει μήνυμα σφάλματος κάρτας μνήμης

Αν έχετε τοποθετήσει μια κάρτα μνήμης στη φωτογραφική μηχανή, το μήνυμα σφάλματος "Κάρτα μνήμης" δεν μπορεί να έχει μερικές διαφορετικές αιτίες. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι ο τύπος κάρτας μνήμης είναι συμβατός με τη φωτογραφική σας μηχανή Nikon. Δεύτερον, η κάρτα μπορεί να είναι γεμάτη, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνετε λήψη των φωτογραφιών στον υπολογιστή σας. Τρίτον, η κάρτα μνήμης ενδέχεται να παρουσιάζει δυσλειτουργίες ή να έχει διαμορφωθεί με διαφορετική κάμερα. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορεί να χρειαστεί να διαμορφώσετε ξανά την κάρτα μνήμης με αυτήν την κάμερα. Λάβετε υπόψη ότι η μορφοποίηση μιας κάρτας μνήμης διαγράφει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτήν.

Εγγραφή μηνύματος σφάλματος ταινίας

Το μήνυμα σφάλματος "Δεν είναι δυνατή η εγγραφή ταινίας" σημαίνει συνήθως ότι το Nikon DSLR σας δεν μπορεί να μεταβιβάσει τα δεδομένα στην κάρτα μνήμης αρκετά γρήγορα για να το καταγράψει. Αυτό είναι σχεδόν πάντα ένα πρόβλημα με την κάρτα μνήμης. θα χρειαστείτε μια κάρτα μνήμης με ταχύτερη ταχύτητα εγγραφής. Αυτό το μήνυμα σφάλματος μπορεί επίσης να αναφέρεται σε κάποιο πρόβλημα με την κάμερα, αλλά δοκιμάστε πρώτα μια διαφορετική κάρτα μνήμης.

Σφάλμα απελευθέρωσης κλείστρου

Ένα μήνυμα σφάλματος Release Shutter με τη φωτογραφική σας μηχανή Nikon DSLR υποδεικνύει απεμπλοκή κλείστρου . Ελέγξτε το κουμπί του κλείστρου για τυχόν ξένα αντικείμενα ή οποιοδήποτε κολλώδες άχρωμο που μπορεί να μπλοκάρει το κουμπί λήψης. Καθαρίστε το κουμπί και προσπαθήστε ξανά.

Αυτή η εικόνα δεν μπορεί να διαγραφεί Μήνυμα λάθους

Η εικόνα που προσπαθείτε να διαγράψετε έχει προστατευτεί από το λογισμικό της κάμερας. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε την ετικέτα προστασίας από την εικόνα, πριν να τη διαγράψετε.

Απλά θυμηθείτε ότι διαφορετικά μοντέλα κάμερας της Nikon ενδέχεται να παρέχουν διαφορετικό σύνολο μηνυμάτων σφάλματος από αυτά που εμφανίζονται εδώ. Εάν βλέπετε μηνύματα σφάλματος της κάμερας της Nikon που δεν αναφέρονται εδώ, συμβουλευτείτε τον οδηγό χρήσης της φωτογραφικής μηχανής Nikon για μια λίστα με άλλα μηνύματα σφάλματος ειδικά για το μοντέλο φωτογραφικής μηχανής σας.

Αφού διαβάσετε αυτές τις συμβουλές, εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα που υποδεικνύεται από το μήνυμα σφάλματος της φωτογραφικής μηχανής Nikon, ίσως χρειαστεί να πάρετε την κάμερα σε ένα κέντρο επισκευών. Ψάξτε για ένα αξιόπιστο κέντρο επισκευής φωτογραφικών μηχανών όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε πού να πάρετε τη φωτογραφική μηχανή σας.