Πώς να ενεργοποιήσετε το Flash στο Chrome

Συμβουλές για την ενεργοποίηση του Adobe Flash Player για όλους ή για επιλεγμένους ιστότοπους

Το Adobe Flash Player είναι ιδανικό για την αναπαραγωγή παιχνιδιών, ήχου και βίντεο μέσω διαδικτύου , αλλά μερικές φορές η αποτυχία ενεργοποίησης ή αναβάθμισης σημαίνει ότι δεν λειτουργεί πάντα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει ακόμη και όταν το πρόγραμμα περιήγησης είναι το Chrome , το οποίο διαθέτει τη δική του ενσωματωμένη έκδοση του Flash.

Ας δούμε τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Flash στο Chrome και κάποιες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε όταν το Chrome Flash δεν λειτουργεί σωστά.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Flash στο Chrome

Η ενεργοποίηση του Flash στο Chrome είναι εύκολη, όπως φαίνεται παρακάτω:

  1. Εκκινήστε το Chrome .
  2. Τύπος " chrome: // settings / content " στη γραμμή διευθύνσεων.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Flash .
  4. Χρησιμοποιώντας την πρώτη επιλογή, ενεργοποιήστε πρώτα την ερώτηση (συνιστάται), διαφορετικά επιλέξτε Αποκλεισμός ιστότοπων από τη χρήση του Flash .

Πώς να αποκλείσετε και να επιτρέψετε σε ιστότοπους να χρησιμοποιούν το Flash στο Chrome

Είναι επίσης πολύ απλό να αποκλείσετε ορισμένους ιστότοπους από τη χρήση του Flash ή να τους αφήσετε πάντα να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων:

  1. Εκκινήστε το Chrome .
  2. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση της επιθυμητής ιστοσελίδας στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome και πατήστε το πλήκτρο επιστροφής .
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο λουκέτου στην αριστερή άκρη της γραμμής διευθύνσεων.
  4. Κάντε κλικ στα δύο απέναντι κάθετα βέλη στη δεξιά πλευρά του φλας.
  5. Επιλέξτε Πάντα να επιτρέπετε σε αυτόν τον ιστότοπο, εάν το επιθυμείτε, ή Να αποκλείετε πάντα σε αυτόν τον ιστότοπο εάν θέλετε να διακόψετε τη λειτουργία του Flash στην ιστοσελίδα. Εάν θέλετε να αποφασίσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις Flash Flash, επιλέξτε Use global default

Πώς να ελέγξετε την έκδοση Flash ή να αναβαθμίσετε το Flash Player

Τις περισσότερες φορές, επιτρέποντας στο Flash στο Chrome και επιλέγοντας να μπλοκάρει ή να επιτρέπετε σε ορισμένους ιστότοπους θα πρέπει να είναι αρκετό για να λειτουργεί κανονικά το Flash Player. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, το Flash ενδέχεται να μην λειτουργεί ακόμη και όταν έχει ενεργοποιηθεί.

Συχνά, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο χρήστης πρέπει να αναβαθμίσει το Flash Player, αφού δεν έχει την τελευταία έκδοση. Για να ελέγξετε ποια έκδοση του Flash έχετε και να ενημερώσετε εάν χρειάζεται, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

  1. Πληκτρολογήστε (ή copy-paste) " chrome: // components / " στη γραμμή διευθύνσεων στο Chrome.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Adobe Flash Player .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος για ενημέρωση κάτω από την επικεφαλίδα του Adobe Flash Player
  4. Εάν το "Κατάσταση" διαβάζει "Το στοιχείο δεν ενημερώθηκε " ή "Το στοιχείο ενημερώθηκε ", ο χρήστης έχει την πιο πρόσφατη έκδοση.

Το Flash θα πρέπει να λειτουργεί σωστά σε ιστότοπους μετά από αυτό, αν και ίσως χρειαστεί να φορτώσετε εκ νέου κάθε ιστότοπο στον οποίο ανήκετε αμέσως πριν από την ενημέρωση πριν να μπορέσετε να φορτώσετε περιεχόμενο Flash.

Πώς να εγκαταστήσετε το Flash Player ή να το εγκαταστήσετε ξανά

Μια άλλη πιθανή λύση όταν ο Flash Player συντρίβει ή δεν λειτουργεί σε συγκεκριμένους ιστότοπους είναι η επανεγκατάσταση του.

  1. Πληκτρολογήστε (ή copy-paste) https://adobe.com/go/chrome στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome.
  2. Επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας (π.χ. Windows ή macOS ).
  3. Επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησης: για το Chrome επιλέξτε PPAPI .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη τώρα και ακολουθήστε τα βήματα εγκατάστασης.

Τι άλλο μπορώ να κάνω όταν το Chrome Flash δεν λειτουργεί;

Εάν δεν λειτουργεί καμία από τις δύο παραπάνω λύσεις, τότε μια άλλη προσέγγιση είναι να ενημερώσετε την έκδοση του Chrome.

  1. Εκκινήστε το Chrome .
  2. Κάντε κλικ το σύμβολο στη δεξιά πλευρά της γραμμής διευθύνσεων.
  3. Αν δείτε την επιλογή " Ενημέρωση του Google Chrome ", κάντε κλικ σε αυτό. Διαφορετικά, έχετε ήδη την πιο πρόσφατη έκδοση.

Αυτό σχεδόν καλύπτει όλους τους «λογικούς» λόγους για τους οποίους το Flash Player δεν λειτουργεί στο Chrome, ακόμα και μετά την ενεργοποίησή του. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθούν να υπάρχουν τουλάχιστον μερικές περαιτέρω εξηγήσεις για επίμονα προβλήματα.

Το ένα είναι ότι μια επέκταση που εκτελείτε στο Chrome είναι, για οποιονδήποτε ανεξήγητο λόγο, να παρεμβαίνει με το Flash Player και να εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να πληκτρολογήσετε " chrome: // extensions / " στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome και να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές με βάση δοκιμές και σφάλματα, για να δείτε αν η κατάσταση βελτιώθηκε.

Εκτός από αυτό, εάν ένα συγκεκριμένο κομμάτι του περιεχομένου Flash δεν λειτουργεί, παρόλο που έχετε δοκιμάσει τα πάντα, θα μπορούσε απλώς να συμβαίνει το πρόβλημα με το κομμάτι του περιεχομένου και όχι με την έκδοση του Chrome ή του Flash Player.