Πώς να βρείτε μια ροή RSS σε μια ιστοσελίδα

01 από 05

Εισαγωγή

medobear / Getty Images

Οι αναγνώστες RSS και οι προσωπικές σελίδες εκκίνησης έρχονται συχνά με πλήθος ροών RSS που μπορείτε να επιλέξετε. Ωστόσο, πολλές φορές ένα αγαπημένο ιστολόγιο ή ρολόι ειδήσεων δεν περιλαμβάνεται στις επιλογές και είναι μερικές φορές απαραίτητο να βρεθεί η διεύθυνση Web της ροής RSS που θέλετε να προσθέσετε.

Τα παρακάτω βήματα θα σας δείξουν πώς να εντοπίσετε τη ροή RSS στο αγαπημένο σας blog ή μέσω του προγράμματος περιήγησης στο Web.

02 του 05

Πώς να βρείτε τη ροή σε ένα ιστολόγιο ή μια ιστοσελίδα

Το παραπάνω σύμβολο είναι το πιο συνηθισμένο εικονίδιο που χρησιμοποιείται για να δηλώσει μια ροή RSS σε ένα blog ή μια ροή ειδήσεων. Το Ίδρυμα Mozilla σχεδίασε το εικονίδιο και έδωσε άδεια στο κοινό να χρησιμοποιεί ελεύθερα την εικόνα. Η δωρεάν χρήση επέτρεψε να εξαπλωθεί το εικονίδιο σε ολόκληρο τον ιστό και το εικονίδιο έγινε το πρότυπο για ροές RSS.

Εάν εντοπίσετε το εικονίδιο σε ένα blog ή έναν ιστότοπο, κάνοντας κλικ σε αυτό θα μεταφερθείτε συνήθως στον ιστότοπο της ροής, όπου μπορείτε να αποκτήσετε τη διεύθυνση Web. (Δείτε το βήμα 5 για το τι πρέπει να κάνετε όταν φτάσετε εκεί.)

03 του 05

Πώς να βρείτε τη ροή στον Internet Explorer 7

Ο Internet Explorer ορίζει τη ροή RSS ενεργοποιώντας το κουμπί RSS που βρίσκεται στη γραμμή καρτελών δίπλα στο κουμπί της αρχικής σελίδας. Όταν ένας ιστότοπος δεν διαθέτει ροή RSS, αυτό το κουμπί θα είναι γκρι.

Πριν από τον Internet Explorer 7, το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στο Web δεν περιείχε ενσωματωμένη λειτουργικότητα για την αναγνώριση ροών RSS και την οριοθέτησή τους με το εικονίδιο RSS. Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του Internet Explorer, θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση, να κάνετε αναβάθμιση στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox ή να βρείτε το εικονίδιο RSS στο ίδιο το site όπως περιγράφεται στο βήμα 2.

Αφού εντοπίσετε το εικονίδιο, κάνοντας κλικ πάνω του θα μεταφερθείτε στον ιστότοπο της ροής, όπου μπορείτε να αποκτήσετε τη διεύθυνση Web. (Δείτε το βήμα 5 για το τι πρέπει να κάνετε όταν φτάσετε εκεί.)

04 του 05

Πώς να βρείτε τη ροή στον Firefox

Ο Firefox ορίζει τη ροή RSS προσαρτώντας το εικονίδιο RSS στην άκρα δεξιά πλευρά της γραμμής διευθύνσεων. Όταν ο ιστότοπος δεν περιέχει ροή RSS, αυτό το κουμπί δεν θα εμφανιστεί.

Αφού εντοπίσετε το εικονίδιο, κάνοντας κλικ πάνω του θα μεταφερθείτε στον ιστότοπο της ροής, όπου μπορείτε να αποκτήσετε τη διεύθυνση Web. (Δείτε το βήμα 5 για το τι πρέπει να κάνετε όταν φτάσετε εκεί.)

05 του 05

Μετά την εύρεση της διεύθυνσης της ζωοτροφής

Μόλις φτάσετε στη διεύθυνση Web της τροφοδοσίας RSS, μπορείτε να την καταγράψετε στο πρόχειρο, επισημαίνοντας την πλήρη διεύθυνση και επιλέγοντας "επεξεργασία" από το μενού και κάνοντας κλικ στο "αντίγραφο" ή κρατώντας πατημένο το πλήκτρο ελέγχου και πληκτρολογώντας "C" .

Η διεύθυνση Web για τη ροή RSS θα ξεκινά με "http: //" και συνήθως τελειώνει με ".xml".

Όταν έχετε αντιγραφεί η διεύθυνση στο πρόχειρο, μπορείτε να την επικολλήσετε στον αναγνώστη RSS ή στην εξατομικευμένη αρχική σελίδα επιλέγοντας "επεξεργασία" από το μενού και κάνοντας κλικ στο "επικόλληση" ή κρατώντας πατημένο το πλήκτρο ελέγχου και πληκτρολογώντας το "V".

Σημείωση: Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες για τον αναγνώστη τροφοδοσίας ή την αρχική σελίδα για να μάθετε πού να επικολλήσετε τη διεύθυνση για να ενεργοποιήσετε τη ροή.