Συντομεύσεις πληκτρολογίου για τη Γραμμή εργαλείων σελιδοδεικτών σελιδοδεικτών του Safari

Συντομεύσεις πληκτρολογίου σε μερικούς από τους αγαπημένους σας ιστότοπους

Η πρόσβαση στις αγαπημένες σας ιστοσελίδες στο Safari μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο η πληκτρολόγηση του πλήκτρου εντολών ακολουθούμενη από έναν αριθμό. Αλλά προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις συντομεύσεις σελιδοδεικτών και καρτελών, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πρώτα.

Συντομεύσεις σελιδοδείκτη του σαφάρι

Το Safari έχει υποστηρίξει τις συντομεύσεις σελιδοδεικτών για αρκετό καιρό, ωστόσο ξεκινώντας με τα OS X El Capitan και Safari 9, η Apple άλλαξε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά για τις συντομεύσεις πληκτρολογίου που χρησιμοποιήσαμε για την πρόσβαση σε ιστότοπους που ήταν αποθηκευμένοι στη γραμμή εργαλείων των Αγαπημένων Γραμμή εργαλείων σελιδοδεικτών σε ορισμένες εκδόσεις του Safari).

Η Apple έριξε υποστήριξη για τη χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου για να μεταβεί σε ιστότοπους που έχετε αποθηκεύσει στη γραμμή εργαλείων "Αγαπημένα". Αντ 'αυτού, χρησιμοποιώντας τις ίδιες συντομεύσεις πληκτρολογίου, τώρα ελέγχεται η γραμμή εργαλείων των καρτελών του Safari.

Ευτυχώς, μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά των συντομεύσεων πληκτρολογίου για να τις χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.

Θα ξεπεράσουμε τις επιλογές για το Safari και το OS X El Capitan λίγο αργότερα σε αυτό το άκρη. Προς το παρόν, ας δούμε την αρχική συμπεριφορά των συντομεύσεων της γραμμής εργαλείων των Αγαπημένων όπως χρησιμοποιείται στο Safari 8.x και νωρίτερα.

Bookmark Toolbar

Αν έχετε τοποθετήσει σελιδοδείκτες ιστού στη γραμμή εργαλείων Σελιδοδείκτες Safari, που ονομάζεται επίσης γραμμή εργαλείων "Αγαπημένα", ανάλογα με την έκδοση του Safari που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε εννέα από αυτά χωρίς να αγγίξετε τη γραμμή εργαλείων. Αν δεν έχετε επιλέξει σελιδοδείκτη τους αγαπημένους σας ιστότοπους στη γραμμή εργαλείων Σελιδοδείκτες, αυτή η συμβουλή μπορεί να είναι ένας καλός λόγος για να γίνει αυτό.

Οργάνωση είναι το κλειδί

Πριν δώσετε αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου σε μια προπόνηση, είναι σημαντικό να αφιερώσετε πρώτα λίγο χρόνο για να δείτε τη γραμμή εργαλείων σελιδοδεικτών και ίσως να αναδιατάξετε ή να οργανώσετε τις ιστοσελίδες που περιέχει .

Αυτή η συμβουλή λειτουργεί μόνο για επιμέρους ιστότοπους που είναι αποθηκευμένες στη γραμμή εργαλείων σελιδοδεικτών και δεν θα λειτουργεί με φακέλους που περιέχουν ιστότοπους. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι το πρώτο στοιχείο στη γραμμή εργαλείων Σελιδοδείκτες είναι ένας φάκελος που ονομάζεται News, ο οποίος περιέχει έναν αριθμό από τους αγαπημένους σας ιστότοπους ειδήσεων. Αυτός ο φάκελος και όλοι οι σελιδοδείκτες μέσα σε αυτόν θα αγνοηθούν από τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για πρόσβαση στη γραμμή εργαλείων σελιδοδεικτών.

Εξετάστε μια γραμμή εργαλείων σελιδοδείκτες που έμοιαζε έτσι:

Μόνο οι τρεις σελιδοδείκτες που κατευθύνονται απευθείας σε έναν ιστότοπο θα είναι προσβάσιμοι από τη συντόμευση πληκτρολογίου. Οι τρεις φάκελοι της γραμμής εργαλείων Σελιδοδείκτες θα αγνοηθούν, με αποτέλεσμα οι Χάρτες Google να είναι ο πρώτος χρησιμοποιήσιμος σελιδοδείκτης μέσω συντομεύσεων πληκτρολογίου, ακολουθούμενοι από το About Macs ως νούμερο 2 και το Facebook ως τον τρίτο.

Για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για την πρόσβαση σε ιστότοπους με σελιδοδείκτες, μπορεί να θέλετε να μετακινήσετε όλους τους ιστότοπούς σας στην αριστερή πλευρά της γραμμής εργαλείων Σελιδοδείκτες και οι φάκελοί σας να ξεκινούν μετά από τους αγαπημένους σας ιστότοπους.

Χρησιμοποιώντας τις Συντομεύσεις πληκτρολογίου

Λοιπόν, ποια είναι αυτή η μαγεία σειρά συντομεύσεων πληκτρολογίου; Είναι το κλειδί εντολών ακολουθούμενο από έναν αριθμό από 1 έως 9, ο οποίος σας δίνει πρόσβαση στις πρώτες εννέα τοποθεσίες Web στη γραμμή εργαλείων "Αγαπημένα".

Πατήστε την εντολή + 1 (το πλήκτρο εντολών συν το νούμερο 1) για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πρώτη τοποθεσία στα αριστερά στη γραμμή εργαλείων Σελιδοδείκτες. πατήστε εντολή + 2 για να μεταβείτε στη δεύτερη τοποθεσία από αριστερά στη γραμμή εργαλείων Σελιδοδείκτες και ούτω καθεξής.

Ίσως θελήσετε να τοποθετήσετε τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε πιο συχνά με τις συντομεύσεις πληκτρολογίου ως τις πρώτες καταχωρίσεις στη γραμμή εργαλείων Σελιδοδείκτες, για να διευκολύνετε την πρόσβασή τους.

Επανασύνδεση πρόσβασης πληκτρολογίου στο OS X El Capitan και αργότερα

Το Safari 9, το οποίο κυκλοφόρησε με το OS X El Capitan και είναι διαθέσιμο ως λήψη για το OS X Yosemite , άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η συντομεύση πληκτρολογίου πληκτρολογίου + αριθμού. Αντί να έχετε γρήγορη πρόσβαση στις ιστοσελίδες της γραμμής εργαλείων "Αγαπημένα", το Safari 9 και αργότερα χρησιμοποιεί αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για πρόσβαση στις καρτέλες που έχετε ανοίξει στη γραμμή εργαλείων "Καρτέλες".

Ευτυχώς, αν και δεν περιλαμβάνεται στην τεκμηρίωση του Safari, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παραλλαγή της συντομεύσεως του αριθμού εντολών +. Απλά προσθέστε το κλειδί επιλογής στη συντόμευση (εντολή + επιλογή + αριθμός) για εναλλαγή μεταξύ των ιστότοπων που παρατίθενται στη γραμμή εργαλείων "Αγαπημένα".

Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ των δύο επιλογών, χρησιμοποιώντας τον αριθμό + εντολή για όποιο στοιχείο θέλετε να ελέγξετε (καρτέλες ή αγαπημένοι ιστότοποι) και την εντολή + επιλογή + αριθμό για το άλλο.

Από προεπιλογή, το Safari 9 και αργότερα έχει ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για την εναλλαγή καρτελών. Αλλά μπορείτε να αλλάξετε την εναλλαγή αγαπημένων χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις προτιμήσεων του Safari.

Αλλάξτε τις προτιμήσεις του Safari για να αλλάξετε την αντιστοίχιση συντομεύσεων

Ξεκινήστε το Safari 9 ή νεότερη έκδοση.

Από το μενού Safari, επιλέξτε Προτιμήσεις.

Στο παράθυρο Προτιμήσεις που ανοίγει, επιλέξτε το εικονίδιο Καρτέλες.

Στις επιλογές καρτελών, μπορείτε να καταργήσετε το σημάδι επιλογής από το στοιχείο "Χρήση ⌘-1 έως ⌘-9 για εναλλαγή καρτελών". Με το σημάδι ελέγχου που καταργήθηκε, η συντόμευση πληκτρολογίου πληκτρολογίου + επιστρέφει στην εναλλαγή ιστότοπων που βρίσκονται στη γραμμή εργαλείων "Αγαπημένα".

Μόλις καταργήσετε ή διατηρήσετε το σημάδι επιλογής, μπορείτε να κλείσετε τις προτιμήσεις Safari.