Πώς να διαγράψετε τα προσωπικά δεδομένα στο Mozilla Firefox

Ο Firefox διευκολύνει την κατάργηση του συνόλου ή μέρους του ιστορικού περιήγησης

Τα προγράμματα περιήγησης Web δίνουν μεγάλη προσοχή για να διατηρήσετε το απόρρητό σας. Παρόλα αυτά, μπορείτε να λάβετε μέτρα που συμβάλλουν στην ασφάλεια σας. Είναι συνετό να αδειάσετε την προσωρινή μνήμη του ιστότοπου και τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης του προγράμματος περιήγησης καθώς και να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησης ή τα cookies, ειδικά αν χρησιμοποιείτε δημόσιο υπολογιστή. Αν δεν εκκαθαρίσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, το επόμενο άτομο που χρησιμοποιεί τον ίδιο υπολογιστή ενδέχεται να τραβήξει στιγμιότυπα της συνεδρίας περιήγησής σας.

Εκκαθάριση του ιστορικού του Firefox

Ο Firefox θυμάται πολλές πληροφορίες για να κάνετε την εμπειρία περιήγησής σας πιο ευχάριστη και παραγωγική. Αυτή η πληροφορία ονομάζεται ιστορικό σας και αποτελείται από πολλά στοιχεία:

Πώς να καθαρίσετε το ιστορικό του Firefox

Ο Firefox ξανασχεδίασε τη γραμμή εργαλείων και τις δυνατότητές του για το 2018. Εδώ καθαρίζετε την ιστορία, συμπεριλαμβανομένων όλων ή ορισμένων από τα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Βιβλιοθήκη στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Μοιάζει με βιβλία σε ράφι.
  2. Κάντε κλικ στο Ιστορικό > Διαγραφή πρόσφατου ιστορικού .
  3. Επιλέξτε ένα χρονικό εύρος που θέλετε να διαγράψετε κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην Περιοχή ώρας για να καταργήσετε την επιλογή . Οι επιλογές είναι Τελευταία ώρα , Τελευταίες δύο ώρες , Τελευταίες τέσσερις ώρες , Σήμερα και οτιδήποτε .
  4. Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στην επιλογή Λεπτομέρειες και τοποθετήστε έναν έλεγχο μπροστά από κάθε στοιχείο ιστορικού που θέλετε να διαγράψετε. Για να τα καθαρίσετε όλα ταυτόχρονα, ελέγξτε τα όλα.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση τώρα .

Πώς να ρυθμίσετε τον Firefox να διαγράψει αυτόματα το ιστορικό

Αν βρεθείτε συχνά να καθαρίζετε το ιστορικό, ίσως προτιμάτε να ρυθμίσετε τον Firefox να το κάνει αυτόματα για εσάς όταν βγείτε από το πρόγραμμα περιήγησης. Δείτε πώς:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Μενού (τρεις οριζόντιες γραμμές) στην άκρα δεξιά γωνία στην κορυφή της οθόνης και επιλέξτε Προτιμήσεις .
  2. Επιλέξτε Απορρήτου και Ασφάλεια .
  3. Στην ενότητα Ιστορικό , χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Firefox για να επιλέξετε Χρήση προσαρμοσμένων ρυθμίσεων για το ιστορικό y
  4. Τοποθετήστε μια επιταγή στο πλαίσιο μπροστά από το Διαγραφή ιστορικού όταν κλείνει ο Firefox .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις δίπλα στην επιλογή Εκκαθάριση ιστορικού όταν κλείνει ο Firefox και ελέγξτε τα στοιχεία που θέλετε να καταργηθεί αυτόματα από τον Firefox κάθε φορά που τερματίζετε το πρόγραμμα περιήγησης.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και κλείστε την οθόνη προτιμήσεων για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.