Ένας οδηγός σχεδιαστή για το χρώμα Turquoise

Αναζωογονητικό και εκλεπτυσμένο τυρκουάζ έχει μια κατευναστική επίδραση

Ένα μείγμα από μπλε και πράσινο, τυρκουάζ έχει μια γλυκιά θηλυκή αίσθηση, ενώ οι πιο σκούρες αποχρώσεις του teal προσθέτουν ζωντανή πολυπλοκότητα. - Χρώματα και έγχρωμα χρώματα της Jacci Howard Bear

Ένα μείγμα από μπλε και πράσινο , οι αποχρώσεις του τιρκουάζ έχουν τα ίδια ηρεμιστικά αποτελέσματα αυτών των χρωμάτων και μοιράζονται το συμβολισμό και τα χαρακτηριστικά και των δύο χρωμάτων. Το Aqua, το aquamarine, το beryl, το μπλε-πράσινο, το cerulean , το teal και το ultramarine είναι όλα τα ονόματα των τυρκουάζ χρωμάτων.

Οι έννοιες του Τυρκουάζ

Αυτό το ενδιάμεσο χρώμα αντιπροσωπεύει νερό, επομένως τα ονόματα aqua και aquamarine. Όπως και στα νερά, προβάλλει την ειρήνη και την ηρεμία. Είναι ένα ανοιχτό και φιλικό χρώμα που προσφέρει ισορροπία και σταθερότητα. Το τιρκουάζ συνδέεται με τη συναισθηματική ισορροπία και την ηρεμία.

Οι θετικές συναγωγές που συνδέονται με το τυρκουάζ χρώμα είναι η εκλέπτυνση, η θεραπεία, η προστασία και η πνευματικότητα. Οι αρνητικές σημασίες είναι ζηλεύω και - από άποψη σχεδιασμού με τις ελαφριές φωτεινές αποχρώσεις - τη θηλυκότητα.

Το χρώμα τιρκουάζ παίρνει αναμφισβήτητα το όνομά του από το πολύτιμο και δημοφιλές ορυκτό του ίδιου ονόματος που χρησιμοποιείται συχνά σε κοσμήματα. Το Turquoise συνδέεται στενά με τη Μέση Ανατολή και την Αμερικανική Νοτιοδυτική. κοσμήματα. Το Turquoise συνδέεται στενά με τη Μέση Ανατολή και την Αμερικανική Νοτιοδυτική.

Χρησιμοποιώντας το Turquoise στα Αρχεία Σχεδίασης

Το τιρκουάζ είναι εξίσου δημοφιλές με τους άνδρες και τις γυναίκες. Παρόλο που οι σκούρες αποχρώσεις του τιρκουάζ θεωρούνται αρρενωπό, μπορείτε να δημιουργήσετε θηλυκή ελκυστικότητα στο σχεδιασμό σας με τις ελαφριές αποχρώσεις του τιρκουάζ. Ορισμένες αποχρώσεις του τιρκουάζ έχουν μια αίσθηση ρετρό της δεκαετίας του '50 ή του '60. Το Teal έχει μια σκοτεινότερη, κάπως πιο περίπλοκη εμφάνιση. Όπως και το μεταλλικό, οι τυρκουάζ αποχρώσεις κυμαίνονται από σχεδόν απαλό μπλε έως βαθύ πρασινωπό μπλουζ.

Διατηρήστε τις απαλές, θηλυκές ιδιότητες σε ένα σχέδιο, συνδυάζοντας τυρκουάζ με λεβάντα ή ανοιχτό ροζ . Το φωτεινό τιρκουάζ και το ροζ δημιουργούν ένα καθαρό, ρετρό βλέμμα. Κάντε το art deco ζεύγος τυρκουάζ με λευκό και μαύρο . Το τυρκουάζ με γκρι ή ασήμι καθώς και το terra cotta και το ανοιχτό καφέ έχει μια γεύση αμερικανικής νοτιοδυτικής. Τυρκουάζ σε συνδυασμό με πορτοκαλί ή κίτρινο δημιουργεί μια νέα, σπορ εμφάνιση. Το χρώμα χρησιμοποιείται συχνά σε τροπικά σχέδια.

Τυρκουάζ επιλογές χρωμάτων

Εάν το σχέδιο γραφικού σχεδιασμού σας κατευθύνεται προς εκτύπωση, χρησιμοποιήστε τις συνθέσεις CMYK για το τυρκουάζ χρώμα που επιλέγετε ή καθορίστε ένα spot χρώμα. Εάν το έργο σας θα προβληθεί στην οθόνη, χρησιμοποιήστε τις τιμές RGB . Χρησιμοποιήστε κωδικούς Hex εάν εργάζεστε με ιστότοπους. Τα τυρκουάζ χρώματα περιλαμβάνουν:

Τυρκουάζ έγχρωμα μελάνια

Όταν χρησιμοποιείτε τυρκουάζ σε ένα σχέδιο εκτύπωσης ενός ή δύο χρωμάτων, επιλέγοντας ένα spot χρώμα είναι μια πιο οικονομική επιλογή από ένα μείγμα CMYK. Όταν η αντιστοίχιση χρωμάτων είναι κρίσιμη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελάνι spot spot με ένα έργο πλήρους έγχρωμης εκτύπωσης. Εδώ είναι οι πλησιέστερες αντιστοιχίες χρώματος spot με τα τυρκουάζ χρώματα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο: