Σημαίες μπλε χρώματος

Ο ουρανός πάνω, η θάλασσα κάτω. Χρησιμοποιώντας το μπλε στο σχέδιο

Ένα παγκόσμιο αγαπημένο των ανδρών και των γυναικών και των επιχειρήσεων, το μπλε είναι φιλικό, έγκυρο, ειρηνικό και αξιόπιστο. - Χρώματα εκτύπωσης της επιφάνειας εργασίας του Jacci Howard Bear και σύμβολο χρώματος

Εξερευνήστε την έννοια του δημοφιλούς χρώματος μπλε: πώς να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις του μπλε? λεπτές αλλαγές στον συμβολισμό από σκοτεινό σε μεσαίο έως ελαφρύ μπλουζ; και χρώματα που πηγαίνουν με μπλε χρώμα.

Αυτοί οι όροι είναι συνώνυμοι ή αντιπροσωπεύουν αποχρώσεις του μπλε χρώματος: γαλάζιο , γαλάζιο μωρό, βεριλ, cerulean , κοβάλτιο , κυανό, blue , cyan, indigo , μπλε ουρανό, σχιστόλιθο και μπλε χάλυβα.

Σύνδεση με τη φύση

Το μπλε είναι χαλαρωτικό. Μπορεί να είναι ισχυρή και σταθερή ή ελαφριά και φιλική. Σχεδόν όλοι τους αρέσει κάποια σκιά του χρώματος μπλε.

Το 1999, ο Pantone ονόμασε το γαλάζιο γαλάζιο του cerulean ως το χρώμα της νέας χιλιετίας. Η Pantone επέλεξε την έγχρωμη γαλάζια ίριδα ως το 2008 Χρώμα της Χρονιάς που μας λέει: "Συνδυάζοντας τις σταθερές και ηρεμιστικές πτυχές του μπλε με τις μυστικιστικές και πνευματικές ιδιότητες του μωβ, το Blue Iris ικανοποιεί την ανάγκη για καθησυχασμό σε έναν πολύπλοκο κόσμο, προσθέτοντας έναν υπαινιγμό του μυστηρίου και του ενθουσιασμού. "

Ένα φυσικό χρώμα, από το μπλε του ουρανού, είναι ένα καθολικό χρώμα. Η δροσερή και ηρεμιστική του δράση κάνει το χρόνο να περάσει γρήγορα και μπορεί να σας υποφέρει από τον ύπνο. Είναι καλό χρώμα για τα υπνοδωμάτια. Ωστόσο, υπερβολικά μεγάλο μπλε μπορεί να αποσβένει τα οινοπνευματώδη ποτά.

Πολιτισμός και συμβολισμός

Σε πολλές διαφορετικές κουλτούρες, το μπλε είναι σημαντικό στις θρησκευτικές πεποιθήσεις, φέρνει ειρήνη ή πιστεύεται ότι κρατάει τα κακά πνεύματα μακριά.

Το μπλε μεταφέρει τη σημασία και την εμπιστοσύνη χωρίς να είναι σκοτεινό ή απειλητικό, εξ ου και η δύναμη κοστούμι του εταιρικού κόσμου και οι στολές πολλών αστυνομικών. Για πολύ καιρό θεωρείται ένα εταιρικό χρώμα, μπλε, ειδικά μεσαίες και σκοτεινές αποχρώσεις, συνδέεται με τη νοημοσύνη, τη σταθερότητα, την ενότητα και τον συντηρητισμό.

Ακριβώς όπως το "βλέποντας κόκκινο" αναφέρει τα ισχυρά συναισθήματα που επικαλείται το κόκκινο χρώμα , η "αίσθηση μπλε" ή η "μπλε" αντιπροσωπεύει τα άκρα των ήρεμων συναισθημάτων που σχετίζονται με αυτή τη θλίψη χρώματος ή την κατάθλιψη και την έλλειψη έντονων συναισθημάτων. Το σκούρο μπλε φαίνεται μερικές φορές ως άστατο ή κακό.

Στο Ιράν, το μπλε είναι το χρώμα του πένθους, ενώ στη Δύση η γαμήλια παράδοση "κάτι μπλε" αντιπροσωπεύει την αγάπη.

Οι κορδέλες ευαισθητοποίησης που χρησιμοποιούν αποχρώσεις του μπλε περιλαμβάνουν:

Χρησιμοποιώντας τις αποχρώσεις του μπλε στην εκτύπωση και το σχεδιασμό ιστοσελίδων

Όταν σχεδιάζετε με μπλε χρώμα, συνδυάζοντας ελαφριές και σκοτεινές αποχρώσεις του μπλε δημιουργεί μια συντηρητική αλλά εξελιγμένη εμφάνιση με λεπτή αντίθεση. Παρόλο που είναι ένα χρώμα όλο το χρόνο, τα παστέλ μπλουζ, ειδικά παράλληλα με τα ροζ και τα ανοιχτά κίτρινα, προτείνουν την άνοιξη, ενώ το βαθύ μπλε χρώμα είναι το ψυχρότερο καιρό.

Μια βαθιά βασιλική σκιά, indigo, ή γαλάζιο μεταφέρει τον πλούτο και ίσως ακόμη και ένα άγγιγμα της ανωτερότητας στα σχέδια, ενώ το σχεδόν μαύρο ναυτικό είναι λίγο πιο ζεστό από τα ελαφρύτερα μπλουζ. Συνδυάστε ένα ελαφρύ και σκούρο μπλε για να μεταδώσετε την εμπιστοσύνη και την αλήθεια.

Συνδυάστε το μπλε με το πράσινο για μια φυσική υδαρή παλέτα ή χρησιμοποιήστε το μπλε και το γκρι μαζί για την κομψή κομψότητα.

Εξερευνήστε συγκεκριμένες αποχρώσεις του μπλε με δείγματα χρώματος και τιμές RGB ή Hex:

Μπλε στη γλώσσα

Η χρήση του μπλε σε γνωστές φράσεις μπορεί να βοηθήσει έναν σχεδιαστή να δει πώς ένα χρώμα μπορεί να γίνει αντιληπτό από τους άλλους - τόσο θετικές όσο και αρνητικές.

Θετικές μπλε φράσεις:

Αρνητικές μπλε φράσεις: