Η διαφορά μεταξύ του γραφικού σχεδιασμού και της έκδοσης του Desktop

Είναι παρόμοια αλλά όχι ακριβώς τα ίδια

Ο γραφικός σχεδιασμός και η εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών μοιράζονται τόσες πολλές ομοιότητες που οι άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν τους όρους εναλλακτικά. Δεν υπάρχει τίποτα τρομερά λανθασμένο με αυτό, αλλά είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε και να κατανοούμε πώς διαφέρουν και πώς μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν και συγχέουν τους όρους.

Ενώ η εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών απαιτεί μια ορισμένη ποσότητα δημιουργικότητας, είναι περισσότερο προσανατολισμένη στην παραγωγή από ό, τι σχεδίαση.

Το λογισμικό Desktop Publishing είναι ένας κοινός παρονομαστής

Οι σχεδιαστές γραφικών χρησιμοποιούν λογισμικό και τεχνικές για την εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών για τη δημιουργία των υλικών εκτύπωσης που οραματίζονται. Το λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών και desktop publishing βοηθά επίσης στη δημιουργική διαδικασία επιτρέποντας στον σχεδιαστή να δοκιμάσει εύκολα διάφορες διατάξεις σελίδας , γραμματοσειρές, χρώματα και άλλα στοιχεία.

Οι Nondesigners χρησιμοποιούν λογισμικό και τεχνικές για την εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών για τη δημιουργία έργων εκτύπωσης για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή. Το ποσό του δημιουργικού σχεδιασμού που πηγαίνει σε αυτά τα έργα ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό. Το λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών και επιτραπέζιων εκδόσεων, μαζί με επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα, επιτρέπουν στους καταναλωτές να κατασκευάζουν και να εκτυπώνουν τους ίδιους τύπους έργων με τους γραφίστες , αν και το συνολικό προϊόν μπορεί να μην είναι τόσο καλά σχεδιασμένο, προσεκτικά επεξεργασμένο ή γυαλισμένο ως έργο ενός επαγγελματίας σχεδιαστής.

Η συγχώνευση των δύο δεξιοτήτων

Με τα χρόνια, οι δεξιότητες των δύο ομάδων έχουν πλησιάσει. Η μόνη διαφορά που εξακολουθεί να υπάρχει είναι ότι ο γραφίστας είναι το δημιουργικό μισό της εξίσωσης. Τώρα κάθε βήμα της διαδικασίας σχεδιασμού και εκτύπωσης επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τους υπολογιστές και την ικανότητα των χειριστών. Όχι όλοι όσοι εκτελούν desktop publishing επίσης δεν σχεδιάζουν γραφικά, αλλά οι περισσότεροι γραφίστες ασχολούνται με την εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών - την πλευρά παραγωγής του σχεδιασμού.

Πώς τροποποιήθηκε η έκδοση του Desktop Publishing

Στη δεκαετία του '80 και του '90, η εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών έθεσε για πρώτη φορά οικονομικά και ισχυρά ψηφιακά εργαλεία στα χέρια όλων. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για την παραγωγή αρχείων για εκτύπωση - είτε στο σπίτι είτε σε μια εμπορική εταιρεία εκτύπωσης. Τώρα η εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών χρησιμοποιείται για ηλεκτρονικά βιβλία, ιστολόγια και ιστότοπους. Έχει εξαπλωθεί από μία μόνο εστίαση - αυτή της εκτύπωσης σε χαρτί - σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και των tablet.

Οι δεξιότητες γραφικού σχεδιασμού προηγήθηκαν του DTP, αλλά οι γραφιστές γρήγορα έπρεπε να καλύψουν τις δυνατότητες ψηφιακού σχεδιασμού που εισήγαγε το νέο λογισμικό. Σε γενικές γραμμές, οι σχεδιαστές έχουν ένα στερεό υπόβαθρο στη διάταξη, το χρώμα και την τυπογραφία και έχουν ένα εξειδικευμένο μάτι για τον καλύτερο τρόπο προσέλκυσης θεατών και αναγνωστών.