Η διαδικασία γραφικού σχεδιασμού

01 από 08

Το πλεονέκτημα της διαδικασίας γραφικού σχεδιασμού

Υπάρχουν βήματα της διαδικασίας γραφικού σχεδιασμού που ακολουθείτε που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Αντί να πηδήσετε απευθείας στο σχεδιασμό όταν αποκτήσετε ένα νέο έργο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια κάνοντας πρώτα την έρευνα του θέματος και κατανοώντας ακριβώς τι χρειάζεται ο πελάτης σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να ολοκληρώνετε το περιεχόμενό σας. Αυτό θα ξεκινήσει με απλά σκίτσα και brainstorming, τα οποία ακολουθούνται από αρκετούς γύρους έγκρισης σχεδίων.

Αν ακολουθήσετε την κατάλληλη προσέγγιση στο γραφικό σας έργο, εσείς και οι πελάτες σας θα είστε πιο ευτυχισμένοι με το τελικό προϊόν. Ας περάσουμε από κάθε βήμα της διαδικασίας σχεδιασμού.

02 από 08

Συλλογή πληροφοριών

Προτού μπορέσετε να ξεκινήσετε ένα έργο, πρέπει βεβαίως να ξέρετε τι χρειάζεται ο πελάτης σας. Η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών είναι το πρώτο βήμα της διαδικασίας γραφικού σχεδιασμού. Όταν πλησιάσετε για μια νέα δουλειά, δημιουργήστε μια συνάντηση και ρωτήστε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με το αντικείμενο της εργασίας .

Εκτός από το ακριβές προϊόν που χρειάζεται ο πελάτης σας (για παράδειγμα, ένα λογότυπο ή ένας ιστότοπος), υποβάλτε ερωτήματα όπως:

Λάβετε λεπτομερείς σημειώσεις, τις οποίες μπορείτε να ανατρέξετε σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού.

03 του 08

Δημιουργήστε μια περίγραμμα

Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που συγκεντρώσατε κατά τη συνάντησή σας, θα είστε σε θέση να αναπτύξετε ένα περίγραμμα του περιεχομένου και του στόχου του έργου .

Παρουσιάστε αυτό το περίγραμμα στον πελάτη σας και ζητήστε τυχόν αλλαγές. Μόλις καταλήξετε σε συμφωνία σχετικά με το τι θα μοιάσει το κομμάτι και λάβετε την έγκριση των λεπτομερειών του έργου, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Σημείωση: Αυτήν τη στιγμή θα υποβάλλετε μια πρόταση και στον πελάτη σας. Αυτό θα περιλαμβάνει το κόστος και το χρονοδιάγραμμα για την εργασία και οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες της επιχείρησης. Αντί να το συζητήσουμε εδώ, εστιάζουμε αυστηρά στην πτυχή σχεδιασμού του έργου.

04 του 08

Αξιοποιήστε τη δημιουργικότητά σας!

Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι δημιουργικός! Πριν προχωρήσετε στο ίδιο το σχέδιο (μην ανησυχείτε, αυτό είναι έπειτα) αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε δημιουργικές λύσεις για το έργο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παραδείγματα αγαπημένων έργων του πελάτη ως κατευθυντήριες γραμμές για αυτά που σας αρέσουν και δεν τους αρέσει αλλά ο στόχος σας θα πρέπει να είναι να φανταστείτε κάτι νέο και διαφορετικό που θα τα χωρίσει από τα υπόλοιπα (εκτός αν, φυσικά, σε).

Τρόποι για να δημιουργήσετε τους δημιουργικούς χυμούς περιλαμβάνουν:

Αφού έχετε μερικές ιδέες για το έργο, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη δημιουργία μιας δομημένης διάταξης.

05 του 08

Σκίτσα και συρματοπλέγματα

Πριν μετακινήσετε σε ένα πρόγραμμα λογισμικού, όπως το Illustrator ή το InDesign, είναι χρήσιμο να δημιουργήσετε μερικά απλά σκίτσα της διάταξης ενός κομματιού. Μπορείτε να δείξετε στον πελάτη σας τις βασικές ιδέες σας χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο για το σχεδιασμό.

Ανακαλύψτε εάν κατευθύνεστε προς τη σωστή κατεύθυνση, παρέχοντας γρήγορα σχήματα σχεδιαγράμματος λογότυπων, σχέδια γραμμών σχεδίων που δείχνουν πού θα τοποθετηθούν στοιχεία στη σελίδα ή ακόμα και μια γρήγορη χειροποίητη έκδοση ενός σχεδίου συσκευασίας. Για τον σχεδιασμό ιστοσελίδων, τα wireframes είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε με τις διατάξεις σελίδας σας

06 του 08

Σχεδιασμός πολλών εκδόσεων

Τώρα που έχετε κάνει την έρευνά σας, οριστικοποιήσατε το περιεχόμενό σας και έχετε πάρει την έγκριση σε μερικά σκίτσα, μπορείτε να προχωρήσετε στις πραγματικές φάσεις σχεδιασμού.

Παρόλο που μπορείτε να χτυπήσετε τον τελικό σχεδιασμό σε μια βολή, είναι συνήθως μια καλή ιδέα να παρουσιάσετε τον πελάτη σας με τουλάχιστον δύο εκδόσεις ενός σχεδίου. Αυτό τους δίνει κάποιες επιλογές και σας επιτρέπει να συνδυάσετε τα αγαπημένα τους στοιχεία από το καθένα.

Πολύ συχνά, μπορείτε να συμφωνείτε σχετικά με τον αριθμό των μοναδικών εκδόσεων που περιλαμβάνονται σε μια εργασία όταν γράφετε και διαπραγματεύεστε την πρότασή σας. Πολλές επιλογές θα οδηγήσουν σε υπερβολική περιττή εργασία και μπορεί να συντρίψουν τον πελάτη, κάτι που μπορεί τελικά να σας εμποδίσει. Είναι καλύτερο να το περιορίσετε σε δύο ή τρία μοναδικά σχέδια.

Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τις εκδόσεις ή τις ιδέες που επιλέγετε ΟΧΙ για να τις παρουσιάσετε εκείνη τη στιγμή (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ίσως δεν θέλετε ακόμα). Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθουν χρήσιμα και η ιδέα μπορεί να είναι χρήσιμη για μελλοντικά έργα.

07 του 08

Αναθεωρήσεις

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τον πελάτη σας ότι ενθαρρύνετε την "ανάμιξη και αντιστοίχιση" των σχεδίων που παρέχετε. Μπορεί να αρέσει το χρώμα του φόντου σε ένα σχέδιο και οι επιλογές γραμματοσειράς σε μια άλλη.

Από τις προτάσεις τους, μπορείτε να παρουσιάσετε τον δεύτερο γύρο του σχεδιασμού. Μην φοβάστε να δώσετε τη γνώμη σας για το τι φαίνεται καλύτερα. Μετά από όλα, είστε ο σχεδιαστής!

Μετά από αυτόν τον δεύτερο γύρο, δεν είναι ασυνήθιστο να έχουμε μερικούς ακόμη γύρους αλλαγών πριν φτάσουμε σε τελικό σχεδιασμό.

08 από 08

Προσέξτε στα βήματα

Όταν ακολουθείτε αυτά τα βήματα, φροντίστε να ολοκληρώσετε το κάθε ένα πριν μετακινήσετε στο επόμενο.

Εάν διεξάγετε συμπαγή έρευνα, γνωρίζετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ακριβές περίγραμμα. Με ένα ακριβές περίγραμμα, έχετε τις απαραίτητες πληροφορίες για να σχεδιάσετε μερικές ιδέες. Με την έγκριση αυτών των ιδεών, μπορείτε να προχωρήσετε για να δημιουργήσετε τον πραγματικό σχεδιασμό, ο οποίος μόλις αναθεωρηθεί, θα είναι το τελικό σας κομμάτι.

Αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να έχει κάποιος πελάτης να πει "Πού είναι το λογότυπο;" αφού η εργασία έχει ήδη γίνει!