Πώς να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα έργου γραφικού σχεδιασμού

Πριν ξεκινήσετε τη φάση σχεδιασμού μιας εργασίας, είναι χρήσιμο να δημιουργήσετε ένα σχέδιο γραφικού σχεδίου. Θα παρέχει σε εσάς και τον πελάτη σας κάποια δομή κατά τη συζήτηση και τη δημιουργία σελίδων και στοιχείων ενός έργου.

Μορφή ενός σχεδίου γραφικού σχεδίου

Ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνετε και παρουσιάζετε το περίγραμμα σας εξαρτάται από εσάς. Βεβαιωθείτε ότι είναι σαφές, στο σημείο και εύκολο να ακολουθήσετε. Δεν θέλετε να υπάρχει κάποια σύγχυση ως προς το τι περιλαμβάνεται στο έργο, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα αργότερα στη διαδικασία.

Τι να συμπεριλάβετε σε ένα σχέδιο γραφικού σχεδίου

Αυτό που θα συμπεριλάβετε στο περίγραμμα θα διαφέρει ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος της εργασίας. Θυμηθείτε ότι η ιδέα είναι να γράψετε τι εσείς, ως σχεδιαστής, είστε υπεύθυνοι για τη δημιουργία. Αυτό θα δώσει στον πελάτη την ειρήνη του μυαλού καθώς επίσης θα γνωρίζει τι περιλαμβάνεται στο έργο του και ότι κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το τι πρέπει να συμπεριλάβετε για διαφορετικούς τύπους έργων:

Πώς να χρησιμοποιήσετε το περίγραμμα

Το σχέδιο γραφικού σχεδιασμού έχει διάφορες χρήσεις, όπως:

Έχετε τη συνήθεια να δημιουργείτε περιγράμματα για τα έργα γραφικού σχεδιασμού σας , είτε αυτά είναι προσωπικά, για το σχολείο ή για τους πελάτες. Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία σχεδιασμού πηγαίνει ομαλά.