Τρόπος χρήσης του εργαλείου επιλογής του Adobe Illustrator

Το εργαλείο επιλογής του Illustrator είναι για την επιλογή αντικειμένων στις διατάξεις σας, όπως μορφές και μπλοκ τύπου. Μόλις επιλεγεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για να μετακινήσετε, να μετατρέψετε ή να εφαρμόσετε οποιοδήποτε αριθμό φίλτρων ή εφέ στα επιλεγμένα αντικείμενα. Βασικά, το επιλεγμένο αντικείμενο είναι εκείνο στο οποίο εργάζεστε επί του παρόντος.

01 από 07

Ανοίξτε ή Δημιουργήστε ένα νέο αρχείο

playb / Getty Images

Για να εξασκηθείτε χρησιμοποιώντας το εργαλείο επιλογής, δημιουργήστε ένα νέο αρχείο του Illustrator. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα υπάρχον αρχείο αν έχετε ήδη ένα που έχει στοιχεία ή αντικείμενα στη σκηνή. Για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο, επιλέξτε Αρχείο> Νέα στα μενού του Illustrator ή πατήστε Apple-n (Mac) ή Control-n (PC). Στο παράθυρο διαλόγου "Νέο έγγραφο" που θα εμφανιστεί, κάντε κλικ στο ok. Οποιοσδήποτε τύπος μεγέθους και εγγράφου θα κάνει.

02 του 07

Δημιουργία αντικειμένων

Ευγενική προσφορά του Eric Miller

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο επιλογής, δημιουργήστε δύο αντικείμενα στον καμβά. (Εάν χρησιμοποιείτε ένα υπάρχον έγγραφο, παραλείψτε αυτό το βήμα.) Επιλέξτε ένα εργαλείο σχήματος όπως το εργαλείο "ορθογώνιο" και κάντε κλικ και σύρετε στη σκηνή για να δημιουργήσετε ένα σχήμα. Στη συνέχεια, επιλέξτε το " εργαλείο τύπου" , κάντε κλικ στη σκηνή και πληκτρολογήστε οτιδήποτε για να δημιουργήσετε ένα αντικείμενο κειμένου. Τώρα που υπάρχουν κάποια αντικείμενα στη σκηνή, υπάρχει κάτι που μπορείτε να επιλέξετε με το εργαλείο επιλογής.

03 του 07

Επιλέξτε το Εργαλείο επιλογής

Ευγενική προσφορά του Eric Miller

Επιλέξτε το εργαλείο επιλογής, το οποίο είναι το πρώτο εργαλείο στη γραμμή εργαλείων του Illustrator. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου "V" για να επιλέξετε αυτόματα το εργαλείο. Ο δρομέας θα αλλάξει σε μαύρο βέλος.

04 του 07

Επιλέξτε και μετακινήστε ένα αντικείμενο

Ευγενική προσφορά του Eric Miller

Επιλέξτε οποιοδήποτε αντικείμενο στη διάταξη σας κάνοντας κλικ σε αυτό. Ένα πλαίσιο οριοθέτησης θα περιβάλλει το αντικείμενο. Παρατηρήστε ότι ο κέρσορας αλλάζει όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω σε ένα επιλεγμένο αντικείμενο. Για να μετακινήσετε το αντικείμενο, κάντε κλικ και σύρετέ το σε οποιοδήποτε σημείο της σκηνής. Μόλις επιλεγεί ένα αντικείμενο, τα χρώματα ή τα εφέ που εφαρμόζονται θα επηρεάσουν μόνο το επιλεγμένο αντικείμενο.

05 του 07

Αλλαγή μεγέθους αντικειμένου

Ευγενική προσφορά του Eric Miller

Για να αλλάξετε το μέγεθος ενός επιλεγμένου αντικειμένου, επιλέξτε οποιοδήποτε από τα λευκά τετράγωνα στη γωνία ή κατά μήκος των πλευρών του πλαισίου οριοθέτησης. Παρατηρήστε ότι ο κέρσορας αλλάζει σε διπλό βέλος. Κάντε κλικ και σύρετε το τετράγωνο για να αλλάξετε το μέγεθος του αντικειμένου. Για να αλλάξετε το μέγεθος ενός αντικειμένου διατηρώντας παράλληλα τις αναλογίες του, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift ενώ σύρετε ένα από τα τετράγωνα της γωνίας. Αυτό είναι χρήσιμο όταν αλλάζετε το μέγεθος του κειμένου, καθώς συχνά δεν είναι καλή ιδέα να τεντώσετε ή να σβήσετε τον τύπο.

06 του 07

Περιστροφή αντικειμένου

Ευγενική προσφορά του Eric Miller

Για να περιστρέψετε το αντικείμενο, τοποθετήστε τον κέρσορα ακριβώς έξω από ένα από τα τετράγωνα της γωνίας μέχρι ο δρομέας να αλλάξει σε ένα καμπύλο διπλό βέλος. Κάντε κλικ και σύρετε για να περιστρέψετε το αντικείμενο. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο shift για να το περιστρέψετε σε διαστήματα των 45 μοιρών.

07 του 07

Επιλέξτε Πολλαπλά αντικείμενα

Ευγενική προσφορά του Eric Miller

Για να επιλέξετε (ή να αποεπιλέξετε) περισσότερα από ένα αντικείμενα, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift ενώ κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε αριθμό σχημάτων, τύπου ή άλλων αντικειμένων στη σκηνή. Μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε κλικ σε ένα άδειο τμήμα της διάταξης και να σύρετε ένα πλαίσιο γύρω από πολλά αντικείμενα. Το πλαίσιο οριοθέτησης θα περιβάλλει τώρα όλα τα αντικείμενα. Τώρα μπορείτε να μετακινήσετε, να μετατρέψετε ή να περιστρέψετε τα αντικείμενα μαζί. Όπως με ένα αντικείμενο, η ομάδα των επιλεγμένων αντικειμένων θα επηρεαστεί από αλλαγές χρώματος και φίλτρου.