Πώς να αποφύγετε τις απάτες κινητών παιχνιδιών

Μάθετε πώς να μείνετε μακριά από τα rip-offs και τα ψεύτικα παιχνίδια σε iOS και Android.

Με την άνοδο του "ψεύτικου ειδησεογραφικού" φόβου το 2016 , αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές όλων των ειδών πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με το περιεχόμενο που καταναλώνουν. Συγκεκριμένα με τα παιχνίδια για κινητά, είναι πολύ πιθανό οι εφαρμογές και τα παιχνίδια να είναι ψεύτικες απάτες. Συγκεκριμένα, τα ψεύτικα παιχνίδια αποτελούν πραγματική ανησυχία για τους φορητούς παίκτες. Παιχνίδια όπως το Totally Accurate Battle Simulator, τα Gang Beasts και το Superhot, τα οποία δεν κυκλοφορούν επίσημα κινητά, κλωνοποιούνται τακτικά και πωλούνται σε καταστήματα κινητής εφαρμογής. Ότι δεν έχουν επίσημες κινητές κυκλοφορίες είναι ένας μεγάλος λόγος γι 'αυτό - οι περίεργοι παίκτες θα δουν αυτές τις εφαρμογές να εμφανίζονται και να τις αγοράζουν ή να τις κατεβάζουν, επειδή το θέλουν μόνοι τους. Ακολουθούν συμβουλές και πληροφορίες για να προστατευθείτε από εφαρμογές απάτης στο App Store.

Γιατί εμφανίζονται πολλές απάτες;

Τα καταστήματα εφαρμογών για κινητά καθιστούν πολύ εύκολο για τους προγραμματιστές να απελευθερώνουν εφαρμογές στις αγορές τους. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί προγραμματιστές είχαν πρόσβαση στην απελευθέρωση παιχνιδιών που διαφορετικά δεν θα είχαν. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι οι απατεώνες είχαν έναν εύκολο τρόπο να απελευθερώσουν χαλάκια χαμηλής προσπάθειας και απλές απάτες. Ειδικότερα, η Google διαθέτει μια εύκολη διαδικασία μεταφόρτωσης για εφαρμογές. Η Apple θεωρητικά έχει μια πιο αυστηρή διαδικασία έγκρισης, η οποία καθιστά πιο δύσκολη την εξαπάτηση των απατεώνων από τις ομάδες τους, αλλά στην πράξη έχουν επιτρέψει σε εφαρμογές που έχουν απατεώνες να εμφανίζονται μαζί με νόμιμες εφαρμογές. Για παράδειγμα, θα εμφανίζονται παιχνίδια που περιλαμβάνουν μη σχετιζόμενα πλήρη ονόματα ή εμπορικά σήματα στον τίτλο τους. Επίσης, οι κλώνοι των παιχνιδιών με το αρχικό εμπορικό σήμα εμφανίστηκαν στο App Store με την πάροδο των ετών, με τα Gang Beasts και τον Totally Accurate Battle Simulator να είναι τα τελευταία παιχνίδια που υποφέρουν από μια τέτοια μοίρα. Αλλά η Apple έχει αντιμετωπίσει προβλήματα πριν από: Το Blocks Cometh πήρε έναν κλώνο πολύ πριν Halfbot ήταν σε θέση να το απελευθερώσει για κινητά.

Πώς μπορώ να πω μια εφαρμογή απάτης;

Αν εκπλαγείτε από το να βλέπετε ένα παιχνίδι στο κινητό, τότε θυμηθείτε ότι "αν φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, είναι πιθανό." Αν ένα παιχνίδι είναι αξιοσημείωτο, είναι πιθανό να παρουσιαστεί από το κατάστημα εφαρμογών, οπότε αν είναι πρόσφατη έκδοση, μπορείτε να το βρείτε συχνά στην πρώτη σελίδα. Μην πηγαίνετε μόνο από το όνομα της εφαρμογής, που μπορεί να είναι πλαστά. Ελέγξτε το όνομα του πωλητή και τις πληροφορίες που παρέχει το κατάστημα εφαρμογών. Διασταυρώστε ότι με τον προγραμματιστή του παιχνιδιού σε άλλες πλατφόρμες. Μερικές φορές αυτό μπορεί να μην ταιριάζει, λόγω συμφωνιών εκδότη, αλλά αν είναι ένα τυχαίο ατομικό όνομα, να είστε προσεκτικοί. Ο επίσημος ιστότοπος και τα κοινωνικά μέσα για ένα παιχνίδι και οι προγραμματιστές του θα συνδεθούν με τις εκδόσεις για κινητά. Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι να διασφαλίσετε ότι το παιχνίδι ή η εφαρμογή που αγοράζετε είναι νόμιμη.

Πρέπει οι χρήστες Android να είναι πιο προσεκτικοί από τους χρήστες του iOS;

Ναι, αλλά οι χρήστες του iOS πρέπει να είναι προσεκτικοί. Το κακόβουλο λογισμικό αποτελεί απειλή για το Android και οι εγκρίσεις για το Google Play είναι πολύ πιο χαλαρές από το Apple App Store. Ωστόσο, η Apple έχει επιτρέψει μεγάλο αριθμό παιχνιδιών που είναι παράνομες για να εμφανιστούν στο App Store, παρά την ύπαρξη μιας ειδικής ομάδας έγκρισης App Store. Έχουν υπάρξει παιχνίδια που χρησιμοποιούν μόνο scamming λέξη-κλειδί για να εμφανιστεί όταν ψάχνετε για ένα πραγματικό παιχνίδι. Αλλά, επίσης, μερικά παιχνίδια που διαγράφουν τίτλους που δεν διατίθενται άλλως στο App Store. Ενώ μερικές αναλυτικές έρευνες θα αποκαλύψουν ότι αυτά τα παιχνίδια είναι πιθανώς ψεύτικα, η ομάδα εγκρίσεων της Apple αφήνει πολλά προφανή απομιμήσεις να γλιστρήσουν. Οι προγραμματιστές επίσης δεν κατάφεραν να εγκρίνουν ένα παιχνίδι και να το κάνουν σε μια ψεύτικη εφαρμογή αφού βελτιώθηκαν με την αλλαγή των λεπτομερειών για μερικά χρόνια τώρα, τουλάχιστον χωρίς να εγκριθεί μια ενημέρωση εφαρμογής. Αυτό συνέβη με μια ψεύτικη εφαρμογή Halo (που χορηγήθηκε πριν από πολλά χρόνια).

Τι είδους παιχνίδια παίρνουν ψεύτικες ή / και απάτες εκδόσεις;

Αρκετά πολύ δημοφιλές είναι επιρρεπές σε ψεύτικες απάτες. Τα πλαστά παιχνίδια Pokemon έχουν εμφανιστεί όλα αυτά τα χρόνια. Αν είναι δημοφιλής αναζήτηση ή δημοφιλές παιχνίδι από μια μεγάλη εταιρεία, κάποιος πιθανώς προσπάθησε να βάλει μια ψεύτικη έκδοση εκεί έξω. Αλλά ακόμα και παιχνίδια indie κλωνοποιούνται με εκδοχές απάτης. Παιχνίδια που έχουν wacky φυσική, όπως προσομοιωτή μάχης εντελώς ακριβής, προσομοιωτής αίγας, και κτήνους συμμοριών, συχνά κλωνοποιούνται επειδή είναι αρκετά εύκολο να αναπαραχθούν. Η ποιότητα πίσω από τα παιχνίδια είναι συχνά από σκληρή δουλειά που έχει λεπτές αλλά σημαντικές επιπτώσεις στο ίδιο το παιχνίδι, αλλά η βασική ιδέα είναι κάτι που μπορεί εύκολα να επαναληφθεί. Οι μονάδες ενότητας και άλλες μηχανές παιχνιδιών καθιστούν δυνατή για κάθε προγραμματιστή με αρκετές γνώσεις για να αντιγράψει γρήγορα παιχνίδια όπως αυτό.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι αυτών των ψεύτικων εφαρμογών;

Λοιπόν, πολλοί είναι απλώς ακίνδυνοι, οι κλώνοι που εξαπέλυσαν για να κάνουν ένα γρήγορο buck ή δύο πριν τα καταστήματα τραβήξουν τα κάτω. Τα χρήματα που πρέπει να πηγαίνουν στους αρχικούς, σκληρού εργαζόμενους δημιουργούς περιεχομένου πηγαίνουν, αντίθετα, σε αδίστακτους ηθοποιούς, και αυτό είναι κακό από μόνο του. Οι κλωνοποιημένες εφαρμογές μπορούν να αποθαρρύνουν πολύ τους προγραμματιστές, ιδίως επειδή μπορούν να βλάψουν τις επιχειρήσεις για τις επίσημες εκδόσεις των παιχνιδιών τους, όταν και όταν κυκλοφορούν στο κινητό.

Αλλά σε ένα πιο ουσιαστικό επίπεδο για τον τελικό χρήστη (δηλαδή τους ανθρώπους που κατέβαλαν / αγόρασαν το παιχνίδι), οι απατεώνες είναι επίσης πιο πιθανό να προσθέσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κακόβουλα δικαιώματα για να απομακρύνουν δεδομένα από εσάς που μπορούν να πουλήσουν. Ή θα μπορούσαν να διαθέτουν ιδιαίτερα ενοχλητική διαφήμιση, και στο Android, να εγκαταστήσετε τα πράγματα όπως νέες οθόνες κλειδώματος. Προσέξτε τα δικαιώματα που συμφωνείτε με τις εφαρμογές που μπορεί να είστε σίγουροι.

Αποκτήστε επιστροφές χρημάτων εάν έχετε υποστεί βιασμό

Αν νομίζετε ότι έχετε scammed, πάρτε τα χρήματά σας πίσω. Το Google Play προσφέρει επιστροφές εντός δύο ωρών από την αγορά μιας εφαρμογής, χωρίς ερωτήσεις. Απλά επισκεφθείτε τη σελίδα της εφαρμογής και χρησιμοποιήστε το κουμπί επιστροφής χρημάτων. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε επιστροφές από το ιστορικό που αγόρασα μετά την παρέλευση της περιόδου επιστροφής χρημάτων. Συγκεκριμένα, εάν μια εφαρμογή είναι προϊόν απάτης, είναι πιθανότερο να λάβετε επιστροφή χρημάτων απ 'ό, τι αν απλά δεν ενδιαφέρεστε για μια εφαρμογή.

Στο iOS, πρέπει να επικοινωνήσετε με την Apple για τυχόν επιστροφές, αλλά δεν αποτελεί εγγύηση. Η Apple είναι πολύ πιο επιτρεπτή των επιστροφών, αφού οι πολιτικές της ΕΕ κάνουν καταστήματα όπως αυτά και η Steam εφαρμόζουν πολιτικές επιστροφής χρημάτων. Ως εκ τούτου, υπάρχει πλέον μια πιθανότητα τώρα από ό, τι στο παρελθόν για να πάρετε μια επιστροφή χρημάτων για μια εφαρμογή, αν υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα. Και μια εφαρμογή που είναι ψεύτικη απάτη είναι ένας καλός λόγος για να πάρετε μια επιστροφή χρημάτων.

Αναφέρετε την εφαρμογή απάτης

Η Google προσφέρει μια φόρμα αίτησης κατάργησης για εφαρμογές που είναι απάτες. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε εύκολα αναφορά και να αναφέρετε άμεσα μια εφαρμογή που μπορεί να είναι αποτυχημένη. Η Apple δεν έχει άμεση φόρμα αίτησης, αλλά θα ακολουθήσει αυτά τα βήματα που θα σας βοηθήσουν.