4η Γενιά iPod Touch: Ο καλός, κακός & άσχημος (αλλά κατά κανόνα καλός)

Το iPod touch της 4ης γενιάς περιλαμβάνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται στο iPhone 4 , και αυτή η έκδοση του touch προσκαλεί τη σύγκριση με το iPhone. Κατά κάποιο τρόπο, δεν είναι μια κολακευτική σύγκριση - οι κάμερες του iPhone είναι καλύτερες, για παράδειγμα - αλλά η επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους πιθανότατα δεν είναι μεταξύ του iPod Touch και του iPhone. είναι μεταξύ του iPod touch και ενός άλλου media player ή κινητής συσκευής παιχνιδιών.

Με αυτό τον τρόπο, η 4η γενιά του iPod touch είναι, όπως και οι προκάτοχοί του, νικητής.

Το καλό

Το κακό

Βελτιωμένα οπτικά

Οι πιο εμφανείς και εκτεταμένες αλλαγές στο iPod touch είναι το εξωτερικό του σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές.

Η συσκευή αθλείται στην οθόνη υψηλής ανάλυσης οθόνης αμφιβληστροειδούς οθόνης της Apple, η οποία κάνει το κείμενο και τις εικόνες εξαιρετικά ευκρινείς. Δεν θα δείτε εικονοστοιχεία ή δύσκολες καμπύλες / γωνίες. Δεν υπάρχει άλλη συσκευή στην κατηγορία των επαφών που προσφέρει κείμενο αυτό ελκυστικό και εύκολο να διαβαστεί.

Η αφή έχει μια κάμερα στην πλάτη και μια άλλη απέναντι στον χρήστη. Παρόλο που αυτό είναι το ίδιο εγκατεστημένο με το iPhone, αυτές δεν είναι οι ίδιες κάμερες. Η καλύτερη κάμερα του iPhone 4 παίρνει φωτογραφίες 5 megapixel, ενώ η φωτογραφική μηχανή αφής κάτω από 1 megapixel. Οι κάμερες χαμηλότερης ποιότητας είναι αποτέλεσμα του μικροσκοπικού περιβλήματος της αφής (πάχος 0,28 ιντσών). Για λήψη εικόνων υψηλότερης ποιότητας, η συσκευή θα πρέπει να είναι παχύτερη για να φιλοξενήσει μεγαλύτερο αισθητήρα κάμερας.

Οι κάμερες της αφής δεν διαθέτουν ζουμ και φλας, αλλά και οι δύο μπορούν να εγγράψουν βίντεο. Η πίσω κάμερα καταγράφει βίντεο HD 720p σε 30 καρέ / δευτερόλεπτο. Είναι ωραίο να μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες με το άγγιγμα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σας κάνει να πετάξετε την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή.

Με τις δύο κάμερες, οι ιδιοκτήτες του iPod touch μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία τηλεδιάσκεψης FaceTime της Apple.

Μια νίκη και μερικές απώλειες

Τα πακέτα αφής 4ης γενιάς και η δύναμη άλλων σύγχρονων φορητών συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων δεν προσφέρουν.

Όσον αφορά την χωρητικότητα αποθήκευσης, το iPod touch προσφέρει έως και 64 GB αποθηκευτικού χώρου για την αποθήκευση μουσικής, ταινιών και εφαρμογών.

Όταν πρόκειται για κάποιες λεπτομέρειες, η 4η γενιά του iPod touch λείπει λίγο. Η αφή δεν περιλαμβάνει τον προσαρμογέα εναλλασσόμενου ρεύματος που συνοδεύει το iPhone (θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για αυτό) και τα ακουστικά του είναι κατώτερα και δεν περιλαμβάνουν ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο.

Η κατώτατη γραμμή

Παρόλο που υπήρχαν άλλες συσκευές αναπαραγωγής MP3 ή φορητές συσκευές παιχνιδιών, το iPod touch προσφέρει κορυφαία σχεδίαση και κατασκευή, ισχυρές δυνατότητες πολυμέσων, πρωτοποριακή εμπειρία διαδικτύου και τεράστια βιβλιοθήκη εφαρμογών. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές iPod και με άλλες ανταγωνιστικές συσκευές πολυμέσων της εποχής του στην κατηγορία που δεν ανήκει στα smartphone, το iPod touch 4th generation είναι ο ηγέτης των πακέτων.