IPod touch: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το iPod touch είναι ίσως το πιο δημοφιλές MP3 player στον κόσμο σήμερα. Είναι δημοφιλές, όμως, επειδή είναι κάτι περισσότερο από ένα MP3 player. Δεδομένου ότι εκτελεί το iOS - το ίδιο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται από το iPhone - το iPod touch είναι επίσης μια συσκευή περιήγησης στο Web, ένα εργαλείο επικοινωνίας, ένα φορητό σύστημα παιχνιδιών και μια συσκευή αναπαραγωγής βίντεο

Το iPod touch, μερικές φορές λανθασμένα αποκαλούμενο "iTouch", είναι το κορυφαίο της γραμμής iPod - στην πραγματικότητα, είναι μόνο μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα από το iPhone. Το iPod touch εδώ και πολύ καιρό αναφέρεται ως "iPhone χωρίς το τηλέφωνο", και αυτό είναι βασικά σωστό. Οι δυνατότητες υλικού και λογισμικού και των δύο συσκευών είναι αρκετά παρόμοιες, ειδικά τώρα που ορισμένες από τις λειτουργίες της σειράς iPhone 6 έχουν προστεθεί στο μοντέλο της 6ης γενιάς.

Εάν έχετε iPod touch ή σκέφτεστε να πάρετε ένα, αυτό το άρθρο παρέχει μια επισκόπηση όλων που πρέπει να ξέρετε για την αφή, από την κατανόηση του υλικού και του λογισμικού της, την απάντηση σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με την αγορά της και τον τρόπο λήψης βοήθειας για προβλήματα.

Αγοράζοντας ένα iPod touch

Η Apple είχε πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια iPod touch συνεχώς. Εάν σκέφτεστε να συμμετάσχετε στη διασκέδαση με το πρώτο iPod touch ή αναβαθμίζοντας σε ένα νέο μοντέλο, ίσως θέλετε να δείτε αυτά τα άρθρα:

Για να καθοδηγήσετε την απόφασή σας αγοράς, ελέγξτε τις παρακάτω κριτικές:

Αναζητήστε τις καλύτερες προσφορές συγκρίνοντας τις τιμές στο iPod touch σε πολλά καταστήματα.

Ρύθμιση και χρήση

Μόλις αποκτήσετε το νέο iPod touch, θα πρέπει να το ρυθμίσετε . Η διαδικασία ρύθμισης είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη, και μόλις το ολοκληρώσετε, μπορείτε να φτάσετε στα καλά πράγματα, όπως:

Μόλις αρχίσετε να ελέγχετε τις βασικές λειτουργίες του iPod touch σας, ήρθε η ώρα να αναπτύξετε τις ικανότητές σας αντιμετωπίζοντας μερικά από αυτά τα πιο εξελιγμένα θέματα:

Χαρακτηριστικά υλικού

Ενώ τα αρχικά μοντέλα του iPod touch όλα είχαν το ίδιο σύνολο χαρακτηριστικών υλικού, οι επιλογές στην 5η γενιά (που αναφέρονται παρακάτω) είναι μοντέρνες και ισχυρές, καθιστώντας τη συσκευή σχεδόν εναλλακτική λύση στο iPhone.

Οθόνη - Η οθόνη 4 ιντσών υψηλής ανάλυσης, πολλαπλών τόνων, οθόνης αμφιβληστροειδούς είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιείται στο iPhone 5 και περιλαμβάνει τα ίδια χαρακτηριστικά, όπως το ζουμ και το ζουμ. Η επαφή της 4ης γενιάς και προηγουμένως χρησιμοποίησε μια οθόνη 3,5 ιντσών. Η οθόνη Retina Display εισήχθη με το 4ο γονίδιο. μοντέλο.

Κουμπί αρχικής σελίδας - Το κουμπί στο κάτω κέντρο της όψης του iPod touch χρησιμοποιείται σε πολλές λειτουργίες, όπως:

Πλήκτρο κρατήματος - Αυτό το κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία της αφής κλειδώνει την οθόνη και θέτει τη συσκευή σε αναστολή λειτουργίας.

Έλεγχος έντασης - Στη δεξιά πλευρά της αφής υπάρχει ένα κουμπί το οποίο μπορεί να πατηθεί σε δύο κατευθύνσεις, το καθένα για να αυξήσει ή να μειώσει την ένταση.

Wi-Fi - Η αφή αγγίζει το Internet μέσω Wi-Fi, και τα τρία μοντέλα χρησιμοποιούν πρότυπα 802.11b / g. Το 6ο γεν. το μοντέλο περιλαμβάνει υποστήριξη για τις ζώνες Wi-Fi 2,5 Ghz και 5 Ghz καθώς και 802.11a / n / ac.

Κάμερα - Οι έξι γενιές αθλημάτων αφής δύο κάμερες, μια μονάδα υψηλότερης ανάλυσης στην πλάτη για φωτογραφία και μια κάμερα που βρίσκεται κάτω από το χρήστη, για καμερών βίντεο FaceTime .

Υποδοχή σύνδεσης - Αυτή η υποδοχή στο κάτω μέρος της αφής χρησιμοποιείται για το συγχρονισμό περιεχομένου μεταξύ υπολογιστή και συσκευής. Το 5ο και 6ο γεν. τα μοντέλα χρησιμοποιούν τον μικρότερο σύνδεσμο Lightning, ενώ όλα τα προηγούμενα μοντέλα χρησιμοποιούν την παραδοσιακή έκδοση 30 ακίδων.

Επιταχυνσιόμετρο - Ένας αισθητήρας που επιτρέπει στην αφή να ανταποκρίνεται στον τρόπο με τον οποίο συγκρατείται και μετακινείται η συσκευή. Αυτό χρησιμοποιείται συχνότερα στα παιχνίδια και δίνει στους παίκτες πιο συναρπαστικούς και ενδιαφέροντες τρόπους για να ελέγχουν τη δράση στην οθόνη.

Βοήθεια iPod touch

Ενώ το iPod touch είναι μια εξαιρετική συσκευή, δεν είναι απολύτως χωρίς προβλήματα (και hey, τι είναι;). Στις πρώτες μέρες της χρήσης του, μπορεί να τρέξετε σε καταστάσεις όπου παγώνει. Αν ναι, μπορείτε να το επανεκκινήσετε .

Όταν χρησιμοποιείτε την αφή, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τη συσκευή σας, όπως:

Καθώς η αφή σας γίνεται μερικά χρόνια, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε κάποια μειωμένη χωρητικότητα στην μπαταρία της αφής. Συμπιέστε περισσότερο χυμό από αυτό με συμβουλές για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας . Τελικά, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα αγοράσετε ένα νέο MP3 player ή θα εξετάσετε τις υπηρεσίες αντικατάστασης μπαταριών .

Λήψη εγχειριδίων που μπορείτε να κατεβάσετε για κάθε μοντέλο iPod touch

Μοντέλα iPod touch

Το iPod touch έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2007 και έχει ενημερωθεί από τότε. Τα μοντέλα είναι: